Přejít na obsah

Damasko, zastoupení v ČR


kubson

Doporučené příspěvky

Tak to ti schvaluji :D Pokud máš rád potápky, jako že asi jo, když jseš vlastníkem PO, zkus ještě malinko posečkat. Za měsíc má Konrad Damasko na MunichTime představit zcela nový model hodinek. Jasně, budou to potápky, navíc z nové ocele. Já osobně si tipnu že bude použit jejich DAMINOX.

 

 

Ani přibližně nevíš, jak mají vypadat a zda i tam bude jejich nový strojek? Damasko padne v úvahu pouze v případě, že bude mít in-house - proto jsem teď koukal na ten model DK-10 - velikost 42 je naprosto ideální.

 

* jsem línej to hledat, mohl bys mi, prosím, vysvětlit, co značí "Si" na hodinkách? Nepiš mi, že to je křemík, to vím. :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, víc informací k novému modelu nemám, ale předpokládám, že v něm nový kalibr bude. Uvidíme.

 

Jinak Si se označují momentálně modely, které mají krok bez mazání. Tedy součást, kvůli které hlavně musejí sem tam každé mechaniky na servis. Jakmile ztratí přesnost, je to většinou kvůli krokovému ústrojí. U kalibru A35 se nemaže.

 

Zde máš ze stránek Damasko koeficienty tření materiálů, které Damasko dlouhodobě testoval a porovnával s již několik desítek let zavedeným MAZANÝM krokem: Kotva s rubínovýmy paletami a krokové kolo s oceli:

 

DLC zu Stahl 0,07

- DLC zu synth. Rubin 0,05 - 0,06

- DLC zu DLC 0,04 - 0,05

- DLC zu SiC 0,03 - 0,04

- Zum Vergleich die ? normale Hemmung ?:

- Stahl zu synth. Rubin (geölt) 0,04 ? 0,05 - Klasický mazaný švýcarský krok, který máme v hodinkách všichni.

 

Ve finále se mu podařilo udělat takový materiál, který má menší koeficient tření a není mazaný. Kotva a krokové kolo DLC zu SiC.

 

Proto označení Si na číselníku.

 

 

Dík :) - Kuba s Tebou v zádech tady nebude stíhat rozesílat všechny poptávky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aldo, já ti přeji to tvé zanícení, mně samotnému Damaska více než učarovaly od prvního pohledu. Sám jsem si jedny s velkou radostí pořídil.

 

Pouzdra jsou jednoznačná špice. Technologicky i zpracováním. Ale vyhlšovat, že strojek, který ještě neopustil prototypové stadium je to nejlepší pod sluncem (viz jiné vlákno), to mi přijde trochu moc. Hele, ten strojek asi bude kvalitní, ale asi bych nenadřazoval city nad rozum. Kvalitní, ověřené a robustní strojky - držáky už tu jsou (Lemania 5100, Rolexy, koneckonců i ta ETA 2824), s křemíkem experimentují či ho používají i jiné firmy (například UN včetně jeho krokového kola - to je skoro zázrak), technologii posouvají i jné firmy (Sieko - spring drive, TAG - bezvláskový oscilátor). Nezapomeň, že ten Damasko kalibr je zatím nevyzkoušený, tak je předčasné ho hodnotit. Omega se svým Co-axialem také vyhlašovala, že dojde ke zkrácení intervalu servisních prohlídek a ve výsledku to (alespoň zpočátku) dopalo přesně naopak...

 

Takže zanícení ano, ale bez klapek na očích...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...