Přejít na obsah

MIRAXEL potápky ze 70. let 20. století


pikec

Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Trošku pozdní post, ale nedá mě to. Vyplnění indexů dělám již nějaký rok dvěma nedestruktivními způsoby (bez poškození hodinek).

 

1.Lakem na nehty dané barvy přetřeš celé číslo (index). Po zaschnutí vezmeš odličovací tampón (vatu) namočený v odlakovači na nehty (spíš navlhčený) a jemně stíráš přebytečný lak tak aby zůstal jen v indexu.

 

2.Stačí použít černý lihový fix (popisovač cd) a tím index vyplnit

Mám to otestované na vintage potápkách a funguje to. Bohužel platí, že čím hlubší index tím to lépe drží. Fix je vhodný pro hluboké indexy (a občas se musí obnovovat). V tvém případě doporučuji (mělké indexy) použít metodu laku na nehty a odlakovače. A ozbrojit se trpělivostí protože mělké indexy se budou lehce vytírat s přebytečným lakem kolem indexu. Ale funguje to. Jooo a dovolení od manželky na použití laku ? atd ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trošku pozdní post...

Díky za info :notworthy: , ale jsou tak mělké :crying_anim02: , že to asi tím lakem taky nepůjde. A barva laku, taky momentálně není. Ale až bude nálada, tak to zkusím. Momentálně dělají parádu s tím nalepeným plechem. A VELKOU!!! :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná než lak nebo fix, bych doporučil některou z barev na plastikové modely. Výběr odstínů je veliký, množství malé (tj. na hodinky akorát) a řekl bych, že to bude trvanlivější než lak. Je to v podstatě normální syntetická barva. A dělají i nádherné průsvitné barvy, já s jednou jasně červenou opravoval sklíčko zadního světla na motorku.

http://www.veteranforum.cz/photo.php?photo=photos/2009/1007171945.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel barva na modely se neosvědčila (testoval jsem Revell Email Color). Má více vlastnosti klasické barvy a při zaschnutí a následném čištění okolí vyplněného indexu se špatně čistí a když se to konečně povede dojde k odstranění i barvy z indexu. Jinak lak na nehty bez problému v indexu vydrží i při koupání v bazénu. Vydrží to i fix, ale záleží na šířce "písma" indexu. Oba (i jiné) postupy jsem si vyzkoušel již vícekrát k plné spokojenosti. Je škoda, že v tomto případě jsou indexy opravdu hodně mělké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až bude čas a chuť někoho otravovat, tak se pokusím o to co radil BAKER.

Cituji: Pokud jde ta luneta sundat, pak bych doporučil si udělat přesný mustr v nějakém vektorovém programu, lunetu přeleštit a nechat tam laserem vypálit čísla znovu.

Existuje několik způsobů laserováni, jedna z možností je, že výsledek je černý a nedá se jen tak vyleštit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...