Přejít na obsah

Miyota 8215


Doporučené příspěvky

Předem se omlouvám,že zakládám nové téma,ale popravdě hledal jsem celý den a nikde jsem nenašel uspokojivou odpověď.Jedná se mi o tento strojek.

Myslím tím kvalitu-vím že se osazuje do levnějších hodinek,ale dá se najít i v trošku dražších modelech.Zajímá mě jeho kvalita,spolehlivost.Momentálně se rozhoduji mezi dvou-mi modely hodinek-jedny obsahují ETA 2824-2-což má pro mě význam,že bych měl doma konečně švýcara a i obal se mi líbí.Jenže...

Jenže díky fóru a lidské zvědavosti,jsem narazil na jinou značku hodinek,které obsahují již zmíněný stroj,no a obal mě přitahuje trochu více.Jedná se mi o to,jestli vsadit na osvědčenou ETU,nebo jít do toho co více přitahuje.

 

Je to jako s ženami :gora:

 

Ještě fotky modelů o kterých uvažuji

post-4208-041351700 1298398758.gif

post-4208-097843600 1298398765.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ja myslim, ze se to uplne srovnavat neda. jsou to sice masovky, ale prece jen jina cenova liga. miyotu lze srovnavat tak zhruba se seiko strojky - 7s26. jinak za me: nevidim v tom problem. mam jak seiko, tak ETA. samozrejme i Seiko a vsechny jsou presne a bezproblemove. miyota se mi nikdy "netrhala", chod vzdycky plynuly a presny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Miyota 8215 je i v PRIM Sport MPM, které se tu loni testovaly - byl jsem jedním z testerů. Ten strojek vydržel dost neskutečné věci a pořád bezproblémově šlapal. Za mě jediné dvě drobné výtky (připouštím, že nepříliš podstatné):

- jednostranný nátah ACW: při pravidelném nošení je to jedno, na winderu se na to musí dát pozor; zato má ale možnost manuálního dotažení

- zdlouhavé přehazování data - od cca 22 h až přes půlnoc; pokud člověk není vyženě noční pták, může mu to být celkem jedno.

Jinak strojek vydržel při velmi slušné přesnosti opravdu moc a nějaké cukání vteřinovky jsem u něj nepozoroval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petr_P, Little_w:

Cetli jste to srovnani? Ten, kdo to psal, by se mel radsi venovat zahradkareni, takovej priblblej mix pitomosti a pravd, z hlediska problematiky s naprosto bezcenym zaverem.

To, co tam pise o kamenech nebo o BPH, jsou bezceny kecy, ktery jsou pravda jenom castecne (vetsina strojku jeden na 18000 bph? Vetsina levnejsich strojku ma 7 az 15 kamenu? Mozna pred 40-80 lety)...

Navic nema tak uplne pravdu s antishock systemem u ETA strojku, podle urovne jsou tam ruzne.

Za dalsi - to, co pise o zpracovani, je sice pekny, ale opet naprosto o nicem - mnohem dulezitejsi nez povrch je treba uchyceni rotoru a pouziti masivnejsich materialu, kde vede jednoznacne ETA.

Za dalsi - primy vs. neprimy pohon vterinovky - jednak to ma ten nepeknej efekt trhani rucicky, o kterym pise, ze nic neznamena, ale, sakra, od hodinek cekam, ze budou hezky a hezky fungujici. A druhak je to udajne mene spolehlive a hure opravovatelne reseni - o tom by ale asi vedel vic treba mechano, ja jsem to jenom slysel a hodinar nejsem.

 

Mno, kazdopadne, ETA stoji 2x tolik a priblizne tolikrat je podle me i lepsi - mel jsem nekolikrat oba strojky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mas dobry oko, eskimaku, kdyz postrehnes rozdil mezi 6 kmity za sekundu (miyota) a 8 kmity za sekundu (eta 2824-2). ;)

 

pomerne vycerpavajici info a porovnani techto dvou kalibru je TADY.

 

Teraz si niesom isty ci to bola ironia alebo nie, ale mne ten rozdiel pride celkom zretelny. Rovnako to pozorujem pri Seiku (tusim 7s36). Pohyb rucicky na 2893-2 je urcite na prvy pohlad plynulejsi.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Miyotu ve třech kusech posledních sportů II a poctivě je střídám s jinými kousky. Ani s jedním strojkem nebyl nejmenší problém. A jak psal Widloun - také jsem se účastnil testů těch MPM Miyota sportů a v té době jsem pomáhal kamarádovi na zakázce broušení nerezového zábradlí do čistého lesku ručním nářadím na místě - strojek to nijak nerozhodilo. Miyota je v pohodě. Samozřejmě ETA je lepší, ale vybíral bych dle vzhledu hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teraz si niesom isty ci to bola ironia alebo nie, ale mne ten rozdiel pride celkom zretelny. Rovnako to pozorujem pri Seiku (tusim 7s36). Pohyb rucicky na 2893-2 je urcite na prvy pohlad plynulejsi.

 

ne ne, nebyla to ironie. ja tam proste rozdil nevidim, "na prvni pohled", jak pises, poznam tak maximalne to, jestli je strojek quartz nebo mechanicky, ale frekvenci fakt nepoznam. jinak se nehadam, jenom si proste myslim, ze to je srovnani nesrovnatelneho.

 

boo-bek: jo, cetl jsem to. kdyz si odmyslis ty nazory a vezmes jenom fakta - cena, zpracovani, kmitocet, vyhody/nevyhody - tak to neni az tak bezpredmetne. proste bych miyotu nezavrhoval, ale na druhou stranu bych etu zase nijak neglorifikoval. asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budu mít na výběr mezi Etou a Miyotou, tak vždycky vezmu Etu.

 

U tý miyoty mi i dost vadil jednosměrnej nátah. Jednim směrem měl rotor minimální odpor, a pokud si prudce pohnul rukou, tak ti to hodinky rozvibrovalo strašnym způsobem. Poznat frekvenci podle vteřinovky se dá, ale samozřejmě čím delší vteřinovka, tím lepší. Podle zvuku to pozná člověk jistě. Samozřejmě s nějakejma zkušenostma...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z tych dvoch rozhodne eta.

 

ak miyotu, tak novsi model 9000, ale na ten si bude treba chvilu pockat, kym sa k takymto vyrobcom dostane /maju zasoby starsich ktorych sa najprv musia zbavit/

novsi model ma hacking a modifikovany pohon sekundovky edit.: a 28.800 pracovnu frekvenciu, takze ten ich bezny opilecky takt by mal byt minulost /zaujimave, ze 60s+ interval to dokaze odvlnit pomerne presne :)/.

post-4112-067330500 1298554902.jpg

post-4112-097318500 1298554903.jpg

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tu ETU 2824 beru jako vstup do světa nových mechanických hodinek. Ve vintage snesu leccos, ale u nových hodinek bych pod level ETY 2824 nešel (takže ani do Miyoty, ani do základního Seika).

ETU 2824 používá i Omega, Tag Heuer či Breitling, ale o tom, že by nějaká lepší značka používala tuhle Miyotu, jsem neslyšel.

A k těm Seiko strojkům - kdysi jsem měl Riki Watanabe (moc krásný hodinky) se základním Seiko kalibrem a ve winderu se mi blbě natahovaly a průhled na strojek byl taky nic moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...