Přejít na obsah

UN Marine Chronometer 1846


Viktor

Doporučené příspěvky

Kdysi dávno, když jsem byl skoro na začátku cesty, mně učarovaly na obrázkách tyhle hodinky - Ulysse Nardin Marine Chronometer 1846, tenkrát to byl model s římskými číslicemi a hranatým datumovým okýnkem. Pak jsem je nějak zavrhnul jako malý (38 mm), ale myšlenky na ně jsem se nikdy nezbavil, jen jsem se přiklonil k verzi s arabskýma číslicema. Zkusil jsem léčbu Sewills Carmania z Timefactors (39 mm), potvrdil jsem si, že je to malý a měl chvíli klid. Ale přišlo to zase, v podobě nabídky na eBay zvláštního kousku v perfektním stavu a tady jsou.

 

post-59-023697700 1298537192.jpg

 

Jsou malý, ale krásný. Je to limitka Christophe Columbus, prodávaly se v sadě s chronografem s ročním kalendářem a Marine Diverama v jedný bedýnce. Od běžný produkce se liší číslem limitky v mimostředce na místo data založení firmy 1846 a proskleným dýnkem s průhledem na zdobený rotor s kotvou. Na boku nemají na štítku seriový číslo ale nápis Ch.Columbus.

 

post-59-070742500 1298536545.jpg

 

Zatím jsou na kůži, tah je super ale na mě krátký, takže musím dokoupit pár dílků. Snad se to podaří přes Dušáka, pokud ne, zkusíme v Basileji madam Susanne Hurni.

 

post-59-004582700 1298536282.jpg

Upraveno uživatelem Viktor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na standardnich vypada rotor takhle:

 

Posted Image

(zdroj: timezone.com)

 

Kazdopadne jsou hezky, moc... tyhle hodinky se mi proste libej, ale tim rozmerem bych si pro sebe nebyl zas tak jistej. Na druhou stranu ale Maxi Marine Diver uz jsou moc robustni...

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc.

Trochu méně příznivá zpráva z autorizovanýho servisu, jeden dílek tahu za 800.- CZK, budu jich potřebovat pět, plus je třeba poslat celý tah do Locle. Proč tyhle věci nejdou dělat jednoduše. Pak by to ale nebyla Hodinařina s velkým H a Servis s velkým S. Ještě že nechtěj poslat celý hodinky :huh: .

Za prvních 24 hodin udělaly +1 s, to je zase dobrá zpráva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jezis to je krasa :) fakt super a na zapasti posobia vacsie ako 38mm. ten cifernik neni porcelan?

 

Porcelán to není, tuším, že tomu říkají perlově bílá, má takovou lehoučkou texturu. Kromě výrazně vystupujících plastických čísel je lehce reliéfní i ukazatel rezervy a subciferník vteřinovky, vypadá to velmi, velmi dobře.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...