Přejít na obsah

Damasko DA46


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

A nemusis hned nekoho urazet a ponizovat:(.

 

Co bych za to dal já, kdyby mě někdo ověnčil "panem Chytrým". Skutečně. Na druhou stranu je to vpravdě dvojsečné; vezte však, že jsem to nemyslel nijak zle. 
Upřímně jsem se trochu urazil; jsem zde nováček, nemám žádné hypersonické hvězdy v sametem vystlané vitríně abych se mohl naparovat na každého, kdo je nemá. A proto jsem nečekal, že ze mě někdo bude v prvním okamžiku dělat šaška. Nicméně moje chyba; nenapsal jsem ve fontu velikosti 20 s trojtým červeným podtržítkem, že jsem nebyl v zastoupení fy. Damasko, nýbrž v pouhém upatlaném hodinářstvíčku v zapomenutém bavorském štatlu, které vedle čínských digitálek s kalkulačkou a značky Kienzle vedlo též frc, kam Bavoři občas po opici hodí nějaké ty funglové anebo už omlácené náramkové hodinky, co se jim nehodí k červenému Porscheti anebo nemají trpělivost čekat do další výplaty aby si za rohem mohli koupit z Alp právě dodaný a pižmem čpějící půlmetrový gamsbart za 1500 Euro na jejich nedělní tralaláček. Na druhou stranu, pokud budu střízlivý a rozhodnu se pro Damasko, ve vší pravděpodobnosti pojedu do toho provinčního Mnichova, aby se nestalo, že budu kdesi po opici pokoutně koupené hodinky dávat do frcu, protože jsem je v opileckém entusiasmu koupil mimo obchodní zastoupení a druhý den ráno s hrůzou zjistil, že se mě nehodí k mé desetileté modré Fabii.
 
Řádně jsem si prodstudoval stránky fy. Damasko (děkuji za upozornění jejich existence), jsem nadšen z ocelových tahů, ale musím konstatovat, že v tuto chvíli, čili dnes, mě kapánek víc přitahuje Tag Heuer Aquaracer s komplikací GMT. Teda hlavně to, že má vlastní kalibr a to GMT. Je to teda palba, ta cena. Srovnávám nesrovnatelné, ale když jsem začal pátrat po hodinkách, které bych si koupil vedle darovaných, líbil se mě Steinhart. A protože hodinky chci nosit, je rozdíl si omlátit tikot za 15 anebo sedmdesát či víc a proto podvědomí konkrétně myslelo na Ocean Vintage GMT právě pro tu komplikaci. Pak jsem objevil Damaska s vlastním designem a bez GMT. V ten moment to byla jasná věc, která se postupem času rozostřila a opojení se jaksi vypařilo, když jsem teď viděl zblízka internetu další a další značky střední třídy. A jak jde člověk s kuráží víc, tak se mě strašně zalíbily potápěčské Omegy. Jenže ty peníze za ně nikdy nedám. Pro můj rozum to je za hranou, i když jsem je na Chrono24 viděl od Japonce nové za cenu v přepočtu okolo 75k. Nakonec je pro mě momentálně (cenově akceptovatená) meta TH Aquaracer GMT a to nejlépe nenošené z druhé ruky, čili se slevou. Před tím ale objednávám Steinhart Ocean One Vintage, protože se mě strašlivě líbí. Tyhle na Luzný, TH do kostela. Jo to by mohlo být. No nic, chce to ještě čas s těmi TH.
 
Mimochodem, byli jste poslední dobou v Luzenském oudolí? To je paráda. Konečně jsou v té oblasti (což každé jaro posledních pět let) vidět známky stabilní tvorby lesa. Za pár let popadají zbytky mrtvých kmenů a zase budeme mít padesát let les. Od kůrovce ale lze pozorovat reliéf krajiny, který v té olesněné vidět není. Inu, všechno má něco do sebe.
Upraveno uživatelem Půlka Šumavy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ok chlape:), jen pro Tvou info ty TH GMT nemaji vlastni kalibr, ale je to echte Eta, nedelej si iluze, ze u TH koupis inhaus za tyto penize. To je takovy trik vyrobce oznacovat jakoze sve kalibry.:)

Ale nic proti TH, pokud se Ti libi, tak ok. Ja osobne bych dal prednost DA.:).

 

http://www.tagheuer-hodinky.cz/eshop-tagheuer-automatic-watch-21963.html

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pulka Sumavy, paradny prispevok aj postrehy, bavilo ma to citat.

 

hlave si dobre rozmysli co chces, lebo su to skutocne dost rozdielne znacky  aj hodinky. Najma omega a tag versus damasko a versus steinhart.

Omega je super klasika, tag trosku mainstream, steinhart taky lacak (ale dobry) s trosku posramotenym menom a damasko je technologicky vyspele a moderne (nie ze by omega nie), dizajnovo svojske - nemecke, velkym plusom je udrzanie vzhladu po cele roky, to ine nemaju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam spis pocit, ze si opet nekdo dela legraci... Novacek to nebude...

 

Jasneze nie. Si ho predstav.

 

Dedo v klobuku, styl Juraj Jakubisko...

Vystupuje z 10rocnej modrej fabie a ide do provincneho hodinarstva zamastenymi rukami ohmatavat poskriabane Damaska...

Cez prsty pozera na povrchnych rozmaznanych bavorov v cervenych porsatkach ako u miestnych hodinarov odkladaju nepodarene chrono nakupy...

Pritom sniva o hujeroch do kostola...

No nakoniec sa drzi pri zemi a racionalne ide do gmt steinov...

Nakoniec nejaky korovec...

 

ale dobre, skocil som mu na to ako prvy, priznavam... chrono nuda je svina...

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co si z mých příspěvků představujete, to že nemám profilován level jasně připouštím, ale rozhodně nesrovnávám Vysočiny s Uheráky. Nejsem té sociální třídy abych nosil hodinky od 60k běžně na ruce. Proto chci na úsečce A-B hodinky A o dva levely nižší na běžné nošení a nesmí to to být Japonec ani chronograf. Z toho pak vyplývá celá řada evropských značek se strojky ETA, kde už není potřeba zkoumat kde jaký drátek z nich trčí a jestli korunka dobře frčí. Ze všeho toho se mě jednoduše líbí Steinhart OO Vintage a to ne proto že já sám jsem vintage, ale proto že pro mě hezčí kousek jsem prostě nenašel. Akcionáři Rolexu z doby, kdy se tenhle typ hodinek vyráběl jsou již dávno mrtví, navíc SOOV jsou silně rozdílné od originálu takže, já sám za sebe problém nemám. Je to nádhera a za v přepočtu 15k nemohu být zklamán. Pak už budu mít mechanické hodinky dvě, před spaním na každé ucho jedny. Jenže u mě je to jako se zmrzlinou. Čím víc okukuju chlaďáky s barevnými vaničkami, tím víc mě tečou sliny jako Bernardýnovi. Takže se chci plácnout přes kapsu a do budoucna pořídit za B ještě jednu, drahou, milenku. Ne proto abych měl u nás v hospodě nebo kostele vyhrnuté rukávy u košile, neboť tam by ten poklad nepoznal ani starosta ani náš doktor, natož pak farář který beztak už prd vidí. Ale proto, že je prostě v tomhle životě moc chci. Tady už to chce důkladný průzkum, součty všech pro a proti, hlas srdce, krve a já nevím čeho asi ještě. Blondýnka nebo brunetka? A ta brunetka.. má ji zrzavou? Nemá v létě pihy? Nebo kyčelní náhradu? Inu prozkoumáme, uvidíme.

 

Nu a neb k tomu není dál co dodávat, tím tuhle mou debatu považuji za uzavřenou.

Upraveno uživatelem Půlka Šumavy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj panove, stal jsem se hrdym nositelem DA46. Mel bych dotaz ohledne tahu. Pokud by jste vedeli jaky rozmer by pasoval na tyto hodinky krom originalu od Damaska. Mel bych moznost koupit jeden plonkovni a nejsem si jist zda na ne bude sedet. Mam i foto s rozmerem viz orazek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji k Deckum, vitej v patrole prokletych:))). K tomu tahu nevim, nevim. Jaky to je material?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky nevim jestli budu ten spravnej sektar

Vsak my jsme uz obrozena-novodoba tvar sekty, jsme tolerantni ke vsem znackam:).

Ale poplatky a stranicke znamky platit budes:).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proč by to nefungovalo ? .... na seiko5 se dá taky nandat ledasco ..... stejná liga ..... vlastně není ..... seiko má svůj stroj :)

 

tym slavnym inhousom myslis ten spotrebak co ma vyrezane kolieska z plechu a o ktorom si sa davnejsie vyjadril ze sa v nom casom objavia spony?

ohybame si tu realitu veru ako nam vyhovuje a podla toho do koho si chceme rypnut :)

 

Ja nemyslim ideove, ale jakoze to nebude sedet, bude to vrzat a tak. Nechapu ze srovnavas inhouse s toudle nemeckou mrchou. Zaplatpanbu, ze uz za ne nekopu.. :)

 

ja som si myslel ze hodinky si kupujeme preto ze sa nam pacia a nie preto ze za nejaku znacku kopeme...

 

Diky nevim jestli budu ten spravnej sektar

 

pozor na to slovo, lebo za chvilu tu bude pocetna particka hejterov a vyryvacov

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...