Přejít na obsah

Jakou mate banku?


Doporučené příspěvky

Neměl byste, prosím, někdo tip na zahraniční banku, kde by bylo možné založit účet online včetně platební karty?

Je mi jedno jestli EUR nebo GBP. Díky za osvědčený tip.

Můžeš nějak upřesnit předpokládaný způsob využití (výhodný úrok na spoření nebo to potřebuješ pro platby v rámci EU, atd).

Musi to být 100 % online? Nestačilo by založení těsně za hranicemi? Např na Slovensku (Fio), v Německu (VR bank Zittau), ta VR Bank Zittau prý i jezdí zakládat účty v rámci ČR, například v Praze snad mají i někoho stabilně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Řešíte někdo nějaké spořící účty třeba v EUR v jiných zemích? Slyšel jsem kdysi že dávalo smysl si založit účet u nějaké Německé banky a tam mít spořící účet - protože tam byla úplně jiná procenta než tady. To bylo ale ještě někdy v roce 2010, takže teď může být všechno jinak.

 

Díky za tipy jestli s tím máte někdo zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 5 týdnech...

V poslední době po mně chce banka (aplikace) při zadání tuzemského platebního příkazu vyplňovat pole "účel platby", jinak nejde příkaz odeslat. Jak v telefonu tak na PC. To je nějaká povinná novinka uvádět, nebo jen výmysl mojí banky (ČSOB)?

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale mělo by to chtít jen u zahraničních plateb. Jinak asi něco děláš špatně, právě jsem zadal tuzemskou platbu přes appky a účel to nechtělo.

 

Účel platby představuje povinný údaj a informace o důvodu platby pro příjemce. Doporučujeme uvedení účelu převodu v anglickém jazyce, který je standardně používán v oblasti bankovnictví.

V případě, že účel převodu nebude vyplněn v angličtině, a nebude pro příjemce, zprostředkující banku nebo poskytovatele příjemce srozumitelný, nezodpovídáme za nezpracování tohoto převodu zprostředkujícími bankami 
a poskytovatelem příjemce, ani za případné dodatečné výlohy těchto bank.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Mám účet u spořky, který využívám jen občas na nějaké drobnosti (které jinde neumí) a velice mě pobavil jejich ceník. V době, kdy je běžné mít vše zdarma, si tato banka účtuje 5 Kč za výběr z vlastního bankomatu. A příkazy jsou také po pětikoruně. No vysvětlí mi někdo, proč ještě nekrachli?

 

Jako hlavní banku mám ČSOB a tam neplatím za nic, kromě výběru z cizího bankomatu (což moc nehrozí, protože ty jejich jsou všude).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..... na nějaké drobnosti (které jinde neumí) ....   ....5 Kč za výběr z vlastního bankomatu. A příkazy jsou také po pětikoruně...

 

  :lol2:

 

Jinak já mám u ČSOB taky osobní účet zadara, vzhledem k tomu, jak jej využíváme (tuším platím ročně akorát za pojištění druhé karty k účtu a to mi hlava taky nebere), ale jenom kvůli tomu, že tam mám i firemní, za kterej samozřejmě platím. Až na občasné zaváhání (viz můj příspěvek výše) jsem s nima víceméně spokojenej, je to akorát takovej těžkopádnej a byrokratickej moloch. Zkoušel jsem ale, že bych šel i k nějaký jiný bance a po pravdě mě jinde moc nepřesvědčili. A jelikož je pořád ještě někde potřeba hotovost, jejich síť bankomatů (stejně tak asi jako tý spořky) je zatím nepřekonatelná. Kdyby ale AirBank měla takovou síť bankomatů, tak u mě není co řešit, s těma jsem spokojenej hodně, ještě nikdy jsem k nim nemusel na žádnou pobočku a tak si to taky představuju.

 

Edit: Jo a proč ještě teda nekrachli (a ani ČSOB)? No to je podle mě furt stejný. Lidi jsou líný cokoliv měnit. Konkrétně u spořky to vidím na svých rodičích, tetě manželky, jednom mým kolegovi. Přestože jsem jim ukázal jiné produkty jiných bank, které by pro ně byly lepší, prostě na to prděj, možná tak kdyby to někdo zařídil za ně....

A pak asi ty bankomaty, to je zřejmě dost pádnej argument pro hromadu lidí, obzvlášť mimo velká a větší města.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V době, kdy nejméně 4 banky nabízejí účet, kde jsou výběry ze všech bankomatů zdarma, bych vůbec neřešil jejich počet, zrovna od ČSOB to mám u Premium konta také. Ale je fakt, že mnoho lidí to prostě řešit nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...