Přejít na obsah

#21 Ski and Mountain Chronograf


Doporučené příspěvky

Taky se připojím s chválou, pouzdro včetne tlačítek a jejich částečného modření vypadá skvěle. Materiál ciferníku a rotoru samozřejmě taky.

Ten vyrytý popis se mi ovšem nelíbí - chápu, že je to ručně, ale provedení je o několik tříd níž, než zbytek a výsledku to podle mě škodí.

K dokonalosti hodinek by ještě přispělo, kdyby se podařilo nějak zvládnout popis ciferníku, apoň u sčítačů chronografu by nějaké hodnoty nebyly od věci, i když věřím, že majitel si bude vše potřebné pamatovat. Stupnici minutového sčítače ovšem moc nechápu - proč má dílky po 2,5 minutách, když navíc ručička skáče po celých minutách a na polovičku těch dílků tak nebude nikdy ukazovat. Teda já to asi chápu, zřejmě šlo o to, aby stupnice vypadala stejně jako u hodinového sčítače, ale myslím, že to nebyl dobrý nápad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno... uprimne, moc se mi nelibi. To ale nezanema, ze bych nerespektoval tu praci, naopak - ta telenovela byla uchvatna, na kazde dalsi foto jsem cekal jsem jak nudici se baba na dalsi dil ruzovky - a drzim Ti palce, chlape!

 

 

Co se mi nelibi:

 

Zminovane sroubky (tip - zkus si sehnat "pentalobe" sroubky - mj. to ma Apple na iP4 - vypadaji neskutecne cool a mely by byt velmi malo nachylne na zvejkani)

Subciferniky - ty to srazi strasne moc - vypadaji na fotkach jako digi displeje. Je ale mozne, ze v realu to tak neni, mluvim o pocitu z fotek.

Prilis mnoho vzorovane oceli (je to vse damasek? asi je to jedno...) - nekoli podobnych kovu a pritom jsou vsechny trochu jine. Ale zase mluvim o fotkach...

 

Jo, a... pri vsi ucte, myslim, ze temhle hodinkam Ki*biho fotky spis uskodily. Je to moc tmavy a moc (laicky receno) zamereny na focenej objekt. Kdyby ty fotky byly svetlejsi a hodinky tam, asponm obcas, byly taknejak mimochodem, myslim, ze by jim to jen prospelo. Je to jeho styl, k napr. army hodinkam se hodi, ale k tomuhle ne. I vzhledem k pojmenovani bych tam videl spis svetle barvy, bilou a modrou, vic svetla a velky kontrasty mezi tim, co ma byt detail a tim, co je v pozadi.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, co na to říct :)

 

Jakkoli místy subjektivní (mesh, barevnost), všechno to jsou postřehy, připomínky, a poměrně konstruktivní kritika, které si vážím, a děkuju.

Na druhou stranu, podle toho co jsem viděl je majitel docela spokojený, a nakonec, to je jedinná věc, na které opravdu záleží (spolu s tím, abych se vyblbnul při výrobě :) ).

 

Co se týká šroubků, je to tak, jak řekl mechano. Je to tak, že nemůžu zvenku dát kalené ocelové šroubky, jako se dávájí do strojků, protože by zrezly. Takže jsem odkázaný na nerezové, které opravdu jsou jenom o jeden stupeň tvrdší než želatina :)

Takže, ještě chvíli mě s tím štvěte, já se nas*** a začnu si vyrábět vlastní z titanu. Ještě jsem k tomu zatím nedospěl, ale chýlí se to...

 

O'p'B

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Papi, neexistuje možnost, jak jinak udělat ten výřez na datumku? Vypadá to, že co neni kulatý nejde udělat precizně. Vyrazit asi ne co? Nasadit rámeček?

Fakt nevím, ale nad tím by stálo za to se zamyslet. Hranaté výřezy datumky, umocněné tím, že je to day/date, jsou pro mě nejslabší místo hodinek, protože to primitivní rytí dýnka mi nevadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...
  • po měsíci...

Hezké hodinky a dobrá práce. Místo tahu by se k nim hodil podle mě řemen z pořádné hověziny ala Panerai. Škoda, že k tomu hand-made cifru vypadá to pouzdro navenek až moc přesně a strojově. Já bych chtěl určitě aby neslo nějaké pravidelné, anebo náhodné stopy třeba po (mini)bucharu - jako výkovek. Ne moc, ale by to bylo poznat a nekazilo to celkovou symetrii. Jinak sendvič cifr je super a vůbec celé to vypadá, že je to kus surového železa, tak napůl zkroceného člověkem. Líbilo by se mi to i v bronzu. Taky ten day-date vypadá moc precizně, určitě bych tam nechal asi jen datum. Dno je originál sám, ale jek už psal někdo dřív, asi bych vygravíroval jen podpis a No.21. Ale líbí se mi i tak jak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Díky :)

 

pánové, s tím podpisem je to tak, že:

1 - neumím psát

2 - dremel mikro frézka je hrozná mrcha

3 - ono je to vlastně dobře... já to vidím tak, že stejně, jako svoje nože doteď značím primitivní, obyčejnou písmenkovou raznicí, takovýhle druh podpisu má něco do sebe v tom, že ukazuje, odkud se to tady všechno vzalo. Všichni víte, že si nehraju na profíka, nedělám kdovíjaké firemní PR, a to, že na mých hodinkách jsou věci, které nejsou v souladu s obecně přijatou představou o profesionálním provedení. Jo, mohl jsem ten podpis nechat udělat electro-etchem, nebo vyfrézovat, nebo nechat vyrýt, ale proč? Celou dobu výroby jsem to já, kdo se s nima drbe, a nakonec nechám někoho jiného, ať se na ně podepíše...

 

Doufám, že chápete, jak to myslím :)

 

O'p'B

Ty Tvoje hodinky jsou proste uzasny, stejne jako noze, bohuzel na to pismo mam podobny nazor jako ostatni.

Popravde to rucni pismo je u ceskych "hand-made" vyrobcu docela casty jev(nemyslim ted zrovna jen hodinky) a vymluvit si to neda snad nikdo, takze se snazim asi zbytecne, ale stejne ;)

Osobne bych to udelal tak, ze bych si napsal abecedu na papir(pripadne vyryl frezkou do plechu), kde si s kazdym pismenem muzes trochu vic vyhrat, pripadne udelat vic variant a naskenoval to.

Pak si muzes v editoru sestavit napis podle potreby a nechas to vygravirovat, porad to bude tvoje vlastni pismo, akorat to proste bude vypadat o dost lepe.

Ano, nebude to 100% original jako ted, ale myslim ze si ty krasny hodinky hezci napisy zaslouzi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...