Přejít na obsah

Certina názory prosím


Inkvizition

Doporučené příspěvky

Já mám asi tři roky DS Podium v quartzu, které tenkrát stály myslím právě tolik. Průměr 38 mm, rovné safírové sklo, ocelové pouzdro, vodotěsnost do 100 m. Vůbec je nešetřím, jsou to mé hodinky na domácí a zahradní práce, na ježdění na koni a podobné věci. Nijak se to na nich nepodepsalo, vypadají stále výborně, jedou na původní baterii, odchylka přesnosti je pár sekund za měsíc a pohodlně se nosí. Já tedy mohu tuto značku doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Tak mi  umřely Certny Ds chronograf koupené tady na foru. Nejdřív jsme myslel že jen došla baterka tak jsem ji nechal vyměnit a šly asi půl hodiny. Dnes jsem je odnesl do Koscomu na servis: strojek se neopravuje, ale mění celý cena cca 5.000,- Kč. Moc mne tedy nepotěšili, ale opravit jsem je nechal...

Hodinky jsou dle karty rok 2013.

Upraveno uživatelem prowler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
před 12 minutami, engels napsal:

premyslim o koupi Precidrive od certiny, nemate  s tim nekdo ukusenosti ?

Měl jsem od nich chrona na tahu. Povedenej kousek, přesnej, docela slušné zpracování. Jen mi nevyhovovala délka měření chrona.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chrona s Precidrivem jsou fajn počin, hlavně je super, že se v rámci možností chovají maximálně podobně mechanice (bleskové nulování, hodinový sčítač po 12h normálně pokračuje).

Na slibovanou přesnost opravdu spoleh není, mimichodem minimálně jedna reference sice měla COSC - ale jak známo, alespoň z hlediska přesnosti chodu je u quartzu standard poměrně měkký a dá to i "horší" TC.

Shrnuto: nebál bych se toho, za nějakou hodně slušnou cenu už vůbec ne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...