Přejít na obsah

Jasněna Vláhová - JVD


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

...právní forma podnikání JVD mi je celkem fuk. Jen bude pro všechny vždycky lepší, když se jí dařit bude, než když nebude. Když na to, co dělá, najde kupující, fajn...

 

Absolutní souhlas! :smile_anim:

 

A teď lehce off-topicově. Podívejte se na to s delší časovou perspektivou. Právnické subjekty mají výhodu v tom, že lidé odcházejí a přicházejí a jméno firmy a její značky tady zůstávají. Firma psaná na jednu fyzickou osobu je velmi zranitelná (a banky to vědí). Navíc je ročník 1948. Její vrstevníci jsou už v důchodu a rozhodně nerozjíždějí nadnárodní megabyznys. To může být to budoucna limitující.

 

Dá se to řešit rodinou cestou, ostatně už dnes je to rodinná firma. Jistou okamžitou redudanci může zajistit například manžel (dnes asi ředitel firmy). Z dlouhodobého hlediska může být cestou předání žezla potomkům. Nedivil bych se, kdyby si to u Vláhových doma už nevyříkali. Další běžnou cestou je celý byznys někomu včas prodat, dokud to bude mít hodnotu.

 

Asi nebude náhoda, že třeba takový Elton je akciovka. Když firma zkrachuje, tak dluhy zůstanou na firmu a vaší rodině neseberou barák nad hlavou. Je to nákldnější na zřízení a na provoz, ale přísnější účetní pravidla jsou výhodou, pokud si jdete do banky zažádat o velký úvěr nebo dokonce žádáte po státu velké dotace. Taky můžete přes emise akcií získat investory a tolik nutné investice bez nutnosti zadlužit se.

 

Závěrem. Z pohledu běžného zájemce o produkci JVD je to úplně jedno. Z pohledu více nebo méně postižených chronomagorů bude zajímavé po očku sledovat tuto firmu. Jestli nastanou změny ve vlastnické struktuře nebo dokone právní formy, tak to hodně naznačí o tom, jak budou řešit svoji další (a zejména delší) budoucnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, hodinky JVD bych si nekoupil, ale proc ji neprat uspech, ktery si vybudovala vlastni praci, presne jak pise lib. Pro bezne lidi jsou hodinky polozkou do tisicovky, malokdo za ne da do desitky a pres to uz snad jenom my. A na tuhle sirokou cilovou skupinu jeji produkce smeruje. Proto zadna charakteristicka designova rada, ale siroka kolekce (nekdo by rekl "kazdej pes jina ves"), aby si kazdy vybral. A jestli ty hodinky delaji kvalitne (ocel, Miyota, solidni WR), tak si uspech zaslouzi, stejne jako vsichni, kteri nesedi doma s rukama v kline.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám od JVD barometr, klasický mechanický aneroid ve dřevu a mosazi. Kde to vyrobili nevím, ale funguje a vypadá...no prostě klasicky. Jestli bych si od nich koupil hodinky? Asi ne, ale já nejsem normální uživatel. Vlastně já bych si nekoupil asi ani Rolex nebo Breitling i kdybych na ně měl a chtěl do toho ty děsný prachy dát. Prostě mi přijdou tak nějak profláknutý. Ale to je o něčem jiném. JVD dělá normální hodinky, pro normální uživatele, za normální ceny. Pokud do nich nakupují strojky z masové produkce na slušné úrovni, je to pro mě pozitivum. Lepší než kdyby "sami" dělali na koupeném automatu nějaký výlisek z kousku plastu. Spousta vysokých značek taky kupuje strojky a nikoho to nesvrbí. A ta paní má sympatické jméno, to je jak z Úžasné Zeměplochy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I když bych si jejich hodinky na ruku nikdy nevzal, smát se jim nebudu.

Ty prostory vybudovali moc pěkně, evidentně se jim daří a sázka na levnou "hodinařinu" jim vyšla.

Člověče, mně jsou asi i sympatičtější, než Elton.

 

Pěkně si napsal to jak to vnímám i já :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ještě jednou všechno pročetl - ten článek na iDnes, český a slovenský obchodní/živnostenský rejstřík, prohlédnul jsem si jejich katalog, všechny firemní časáky, atd.:

 

....a pár výtahů z článku s komentářem:

 

"...říká syn majitelky firmy Libor Vláha" - nikoliv manžel ale je syn (ročník 1969) je ředitel firmy + je také prokurista Klenoty COR, s.r.o., IČ 259 45 742, což je společnost 100% vlastněná jasněnou a je fyzicky řetězec tří maloobchodních prodejen. Rodinou mezigenerační vazbu si už vyřešili.

 

?... V dílnách se skládají třeba pozlacené hodinky Lacerta se švýcarskými strojky Ronda, je tam také servis. Druhou polovinu přízemí zabírají velké sklady?? - já myslím, že to jednoznačná odpověď. Kromě skládání modelové řady Lacerta je to pouze nákup/prodej či chcete-li import/export.

 

Pro jistotu sem dávám také v síti zachycené fotografie těch skladových prostorů, které tvoří značnou část plochy toho "nového" sídla.

 

Posted Image

 

Dejte si dohromady tu obrovskou a širokou škálu typů produktů - náramkové hodinky pánské, dámské, elektronické budíky, nástěnné hodiny, meteostanice, atd. + skladový charakter prostor + texty všech marketingových materiálů, které se důsledně vyhýbají jakémukoliv určení původu (které typicky chybí i na produktech), kromě strojků Ronda a Miyota + a naopak zdůrazňují v prodejní strategii slovo nízká cena + mrkněte na koncovou cenu produktů - to není možné při hodinových sazbách české ruční práce.

 

Můj závěr, který je asi není vůbec objevný je = výroba musí probíhat v rozvojovém světě. A je jedno, kde přesně to je.

 

Přes všechny mé chytré poučky, ale není vůbec jasné, jak přesně dělají design. U svého sídla si dali záležet, aby jim to navrhli architekti. No nevím, ale kdyby byli sami kovaní designéři, tak se na tom vyřádí sami.

 

Chápu, že nejvíce si ovlivní svoji řadu Lacertu. A to ostatní? Nechce se mi moc věřit, že pro tak širokou škálu produktů od mechanických hodinek po digitální meteostanice si dělají kompletní design, byť jen vnějšího kabátu a ještě se stihnout patlat v omezení, kterými je limitují vnitřnosti. Podle mě jejich účast na vlastním designu hodinek a hodin, bude hodně omezená. Spíše na úrovni nějakého top schvalování návrhů připravených externě nebo výběr variant z katalogů apod.

 

V každém případě je ale nejdůležitější, že na našem trhu dokázali uspět. A to je bezpochybně dobrá zpráva. A jej jim to třeba přát. Podle mého průzkumu celkový počet zaměstnanců firem Jasněna Vláhová je ve statistickém rozmezí 25-49 osob. To rozhodně není málo.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ale protože jsem na Chronomagu, nezbývá mi než tady položit do pléna otázku ? jaký je přesně rozdíl mezi třeba MPM a JVD? Cílem mé kvízové otázky není rozdílnost použitých strojků, nebo kdo svoji produkci prodává pod tradičnější českou značkou.

 

Můj dotaz je obecnější. Jaký je zde převažující názor na tyto výrobce? Pochopili globalizovaný svět a vyrábějí za levno někde v rozvojovém světě, ale současně znají naše předsudky. Proto nám nabízejí levné produkty, ale zarytě mlčí o zemi původu. Český spotřební zákazník nad tím pak neohrnuje nos a rozhoduje cenovka. A funguje to.

 

Trošku mně překvapila ta široká škála názorů. Jeden český výrobce (třeba MPM) tady má řekněmě popularitu zápornou, druhý (JVD) je zatím u náramkových hodinek někdo okolo neutrálu, ale u sortimentu budíků, hodin, atd. má už plusové body a ani chronomagor nemá v tomto segmentu problémy s jejich produkcí.

 

Jaký je obecně váš názor na české ?výrobce?, kteří mají výrobu přesunutou do levného rozvojového světa, ale tak nějak o tom zarytě mlčí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MPM tu nemáme rádi kvůli tomu, že tradiční českou značkou Prim označují hodinky vyráběný v Číně. A ještě na tom staví marketing.

Kdyby je nazvali MPM, nikdo by je neřešil.

Zatímco Jasněna čínu pouze nepřiznává, MPM kupující trochu více tahá za nos, když odkazuje na českou tradici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Jaký je obecně váš názor na české ?výrobce?, kteří mají výrobu přesunutou do levného rozvojového světa, ale tak nějak o tom zarytě mlčí?

 

Já sice nemám radost z toho, že většina spotřebního zboží se vyrabí v asii, ale současně se s tím odmítám stresovat. Tak to prostě je. A pravda je, že pokud má být zboží cenově dostupné pro široké vrstvy, tak to asi v dnešním světě jinak nejde. A to, že JVD, MPM, ale i swiss, japan a jiné značky vyrábějí v asii, víme všichni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se zde už dříve ptal, jak je to s jejich "hodinařinou" a co jejich hodináři v dílnách vlastně dělají. Přirovnání k "šikovným švýcarským sedlákům, kteří v zimě dělali hodinky a v létě je prodávali" podle mého dost pokulhává a vzbuzuje úsměv.

Ale firmě jako takové samozřejmě úspěch přeji, stejně jako všem ostatním u nás...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz na zakladatele tohoto vlákna (a potažmo moderátory/admina). Přesunout toto vlákno z Všeobecné diskuse do fóra České hodinky-ostatní výrobci? Ano nebo ne?

 

Když už jsou česká jednička v prodejnosti, tak by si to snad zasloužili, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na architektůru má mnohem lepší vkus, než na design hodinek, o tom žádná. Podnikatelskej záměr jí evidentně funguje, nicméně se s ním nějak nemůžu stotožnit, hlavně díky vlastní zkušenosti, nebo teda zkušenosti okolí. Náramkový hodinky této značky dostal táta od svých zaměstnanců k narozeninám, moc dlouho ale nevydržely, a švagrové teď byly zakoupeny zbytkem rodiny nástěnné jako dárek ke kolaudaci (i přes můj nesouhlas), cca po měsíci už jsou na reklamaci...prostě jak už tu někdo psal, šmejd z Číny, lidi to ale bohužel kupují ve velkým, takže jí to sype.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak hoši zapomínáte na to, že českej výrobce hodinek je jenom jeden. Je to hnus, čeho se člověk dočká v sekci Českých hodinek. Až si Jednota nechá u číňana poskládat nějakej časoukazatel, tak se tu o něm bude psát taky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak hoši zapomínáte na to, že českej výrobce hodinek je jenom jeden. Je to hnus, čeho se člověk dočká v sekci Českých hodinek. Až si Jednota nechá u číňana poskládat nějakej časoukazatel, tak se tu o něm bude psát taky?

 

Dovolim si souhlasit, snazil jsem se upozornit, ze toto ma do českých hodinek daleko a je to šrot, ale byl jsem označen za závistivce, tak jsem se na to vykašlal Posted Image
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolim si souhlasit, snazil jsem se upozornit, ze toto ma do českých hodinek daleko a je to šrot, ale byl jsem označen za závistivce, tak jsem se na to vykašlal Posted Image

 

Jj Frantíku, vod tý doby, cos prodal černý diplomaty už jen závidíš..Jasněně vytříbený vkus a cit pro dyzajn. Mimochodem jsme nedávno doma řešili nástěnnou časomíru. Můj hodinář má nástěnných hodin plné dvě zdi, většinou s písmeny JVD na ciferníku a představte si, že já si v té záplavě modelů nedokázal vybrat jeden, se kterým by mě moje paní nevyhodila. Takže závěr je takový, že Jasněně&spol. přeju hromadu ctitelů a zákazníků nejen z Chronomagu, ale doma na zdi bude vintážní kousek ze stáje Elton, Hermle anebo Junghans.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Jj Frantíku, vod tý doby, cos prodal černý diplomaty už jen závidíš..

Jasně, po tom co měl Rolády, Béčky, Paneraie atd., tak závidí Sporty II, Igeny, Tycho de Brahe a spol... :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...