Přejít na obsah

Archimede Outdoor Sport


Doporučené příspěvky

Konečně jsem si tento týden udělal dlouho odkládanou radost a pořídil si Archimede Outdoor Sport. Prošel jsem klasickou cestou, nejdřív jsem se rozhodl pro nové hodinky, náhradou za své prastaré Timexy. Chtěl jsem něco takového http://www.wenger.cz...-70826-i27.html . Při hledání recenzí jsen narazil na chronomag a byl v tom až po uši. Nejdříve padla podmínka velikosti (bál jsem na zápěstí cca 17 cm, dát větší stroj než nějakých 38 mm) a chronografu. Pak naopak přišla podmínka automatu, i když se toho pořád trošku bojím :). No a nakonec jsem si řekl, že to nemusí být švýcarské hodinky, otevřel oči a zamiloval se :). Díky za velmi příjemný a vstřícný přístup v pražském obchůdku chronoshopu. takhle nějak si nákup hodinek představuju, pěkně v klidu i s nějakým tím popovídáním a instruktáží pro mně jako neznalého problematiky.

 

K hodinkám:

 

 

post-18334-085300300 1311973274.jpg

 

 

post-18334-023135600 1311973287.jpg

 

post-18334-065502800 1311973299.jpg

 

post-18334-012048800 1311973306.jpg

 

 

Po prvních pár dnech nošení jsem zatím úplně spokojený, dostal jsem co jsem chtěl a pocit tikajícího strojku na zápěstí je úžasný. Hodinky příjemně sedí na ruce. V první chvíli jsem si říkal, zda nejsou moc hranaté a netlačí, ale sedlo si to během chviličky nošení. Spona tahu je tuhá, až trošku moc, předpokládám, ale že se ochodí, lepší než se bát, že je ztratím. Trošku mě zarazilo, že se první článek tahu občas zasekne pod hodinky a nejde úplně zlehka vrátit zpět. Stav je vidět na poslední fotografii. Ciferník je přehledný, luminiscence je ale poměrně slabá, při krátkodobém přechodu do tmy svítí dostatečně (jen mírně nevyrovnaně luneta/ručičky), ale přijde mi že poměrně rychle vadne. První dva dny se přesnost drží v úrovni -2 sec/den, dám vědět jak se vyvíjí dál. Předpokládám, že se bude měnit (hodinky mám na ruce celý den, na noc je sundavám). Jediné co mě trošku zarazilo, že mi přijde, že se strojek občas roztiká víc nahlas a pak se zase ztiší, ale může to být i jen přílišným sledováním a různým hlukem v okolí. Nebo je to normální? Je to Sellita SW 200. Rád bych dodal, že výše zmíněné považuju opravdu za drobnost, a zatím si užívám krásný pocit z nových hodinek. Pokud bude zájem napíšu časem další zkušenosti.

Díky všem na fóru za inspiraci, a všem z chronoshopu za vstřícnost. Prischera

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska v noci se děti pořád budily, sice jsem se moc nevyspal, ale zas jsem měl možnost pozorovat jak slábne luminiscence Posted Image. Nakonec to není až zas tak špatný, po třech hodinách úplně bezproblémů, po pěti v setmělé noční místnosti byly hodinky stále ještě čitelné i když už velmi slabě. Pak už bylo světlo Posted Image.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Neboli by nejaké nové postrehy, či skúsenosti... dosť vážne po nich pokukujem a osobné skúsenosti po určitej dobe používania by mi pomohli v rozhodovaní...

 

No uz se docela dlouho dokopavam k recenzi, tak mne zajem aspon donuti :). Pres vikend neco sepisu a postnu to. Uz mame spolu neco za sebou, tak mam par mozna uzitecnejch postrehu.

 

Nad těmito Outdoorama jsem před časem vážně přemýšlel, tak jsem rád, že se teď aspoň můžu kochat fotkama :) Gratuluju!

 

Koupil jsem kvuli hodinkam predsadku, tak snad mam par lepsich fotek nez tyhle hruzy :). Dam je k recenzi.

 

P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...