Přejít na obsah

výběr kvalitního kompaktu


Matthew

Doporučené příspěvky

Je to tak kluci, pak ještě trochu navíc že Leicy tělo je z lepších materiálů, nebo je z ní aspoň cítit takový luxusnější pocit a že prý jako každá Leica je starší velice dobře prodejná. Mě jako fotoamatérovi barevný rozdíl asi moc neřekne, luxusní look je mi úplně fuk a prodejná po mém vlastnictví určitě nebude i kdyby byla ze zlata tím jsem si jist :-) Takže Panasonic asi vyhraje, ale co dál, uvědomil jsem si že pro mne je velice rozhodující velikost a Sony je tělem, hmotností úplně parádnickej, sakra. Takže teď zkouším chodím po venku, zítra jedu do skal a zkouším fotit na malý zoom 200mm max, zdali mi to bude stačit. Pokud ano, no nevím nevím, tak ale prý ten RX 100 šesté generace je úplně bezkonkurenční cestovatelská záležitost :-)

post-364-0-12273500-1578679164_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sony je příjemně malej, promysli to.

Je no, já jak chytil ten Panasonic do ruky tak jsem se úplně lekl. Kamarád my vyčistil Hx90v, začal fungovat hledáček, tlačítka, takže zase fotím. Uvědomil jsem si, jak jsem Sony hanil, že při tom extrému po tři roky byl a stále je ten foťák výborný. Za to se ti omlouvám Sony :-) Takže dlouhý zoom bude, no a uvidíme příští týden....tento asi vyhraje, doufám :-) Nějaký čištění čipu je asi jenom u zrcadlovek, anebo?

 

https://www.fotoskoda.cz/sony-cybershot-dsc-rx100-vi/

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, a když pořád vzpomínáš ten hx90 (i když je teď zase funkční,ale otázka je na jak dlouho), proč si ho znovu nekoupíš nový? V datartu je za 6000, vydrží ti zase 3 roky a až doslouží, budou na trhu daleko lepší, nebo levnější modely, než to z čeho vybíráš teď. Jako za mě, dát 28 za obyčejný kompakt, je naprosto šílené. Jestli jsi na hx90 zvyklý a umíš s ním fotit, tak ti rx100vi ani leica k lepším fotkám moc nepomůže. Jasně, bude tam minimální posun v technické kvalitě fotek, ale zcela neúměrný sumě, kterou vyhodíš oknem za reklamštinu (leica,zeiss atd.)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tebou plně souhlasím, ale když já si spíš kupuji třeba stejné dobré boty dvakrát, anebo kalhoty, ale foťák chci jiný. Rád si s novým hraju, poznávám ho a vždycky mě to nakopne trochu víc zase fotit, prostě změna :-) Asi ani stejný model hodinek bych nechtěl dvakrát za sebou, kromě Moonwatchů tedy a Rolexek GMT :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jdu z obchodu a ten zoom 8x u Sony RX100 VI je pro mě krátký, to prostě nedám :-( Dlouhý zoom, elektronický hledáček a malou velikost má právě Sony HX90v, nic jiného neexistuje, tak mi prodejce doporučil jeho tak trochu nástupce HX99. Má stejné parametry, ale určitě se prý chová lépe než devadesátka, je o tři roky novější a vývoj se posunul, no a hlavně je nový. V ruce obrovský rozdíl mezi mým tři roky jetým :-) GPS my chybět nebude, nikdy jsem ji nepoužil, na druhou stranu potěší dotyk displej, slow motion 4k video a další nějaký fíčuriny navíc. Baterka stejná, tak budou na cesty tři :-) Objednal jsem ho do týdne, protože na obchodě byla pouze předváděčka a za devět litrů, no nekupte to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stabilizace nic moc a nízký datový tok to zabíjí.

Jedině se dá natáčet ze stativu na pevno.

Nízký datový tok? Chceš foťákem za dvanáct k točit filmy pro IMAX?

Stabilizace je super a nízký datový tok je nesmysl. Kdo umí, umí i s datovým tokem jaký je....

Jestli by GX mohl někde něco vylepšit tak pro laiky AF. Ale kdo točí s AF?

 

na Vimeu jsou desítky klipů, z kterých člověku spadne brada. Natočeno na GX8 / GX80-85, větsinou z ruky.

U videa je hlavní nápad, střih, zvuk... až pak daleko, daleko za tím vším, je datový tok, kodek, 4:2:2 nebo 4:2:0, a podobný nesmysly.

Zde jen dvě ukázky, co tenhle prcek do kapsy dokáže. 

 

 

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš pravdu.

Jestli se mýlím, tak rád zajdu na premieru Tvýho filmu do Imaxu, natočenýho na XXY, kde Ti nevadil nízký datový tok a stabilizace.

A Oskary se taky mýlí, když dávají ocenění za scénář, nápad, střih, zvuk, provedení, ale za kamery a datové toky a komprese. Aha :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No recenze nic moc

Digimanie zklamaná, Photographyblog nadšený a stejně tak to bylo z devadesátkou. Já osobně z fotkami spokojený, každopádně u mě hraje velkou roli velikost a zoom. Strašně jsem chtěl zkusit něco jiného, ale 20-30 optický zoom, malá velikost, elektronický hledáček, no zkus sám pohledat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebuď sarkastický.

Vemu GoPro za desítku a výsledek je 5 x lepší. Nemluvě o možnosti natáčet ve 2k a 4k.

Dobře, tak tedy polopatě. 4K samozřejmě GX80 umí, stejně tak  jako jde z každého 4K fotáku/ kamery resamplovat do 2K.

GoPro je kamera pro amaterské lyžaře,  cyklisty, a doplň si libovolnou další činnost amatérů, kteří tráví hodiny  sledováním toho, co již jednou viděli, ale tentokráte z úhlu své helmy. Srovnávat GX80 s GoPro je jako srovnávat jabka z hruškama. GoPro má své báječné možnosti, ale devalvované optikou, ale optimalizované pro rychlý pohyb. Má své opodstatnění, ale jeho výsledky jsou velmi limitované. Video 5x lepší je blábol, už pro to, že to nejde změřit. Tedy samozřejmě, pokud si žvejkačkou na helmu připevním GX80 a budu hodinu natáčet jak šlapu do pedálů po Šumavě ( jako na to bude určitě v kinech i na youtube narváno ), bude vítěz GoPro. Ale na 80% jiných situací bude vhodnější GX80. Howk ( obě kamery používám často, mohu porovnávat, za mě to tedy není dojmologie, ale fakt , proto také nepíšu že něco je lepší a o kolik je to lepší ).

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nespáchal jsi už i nějaké to video?

Jedu si příštího týden pro něj, neměl jsem čas. Ale já s foťákem netočím, nikdy, mám kameru a GoPro. Mám pro tebe pak něco zkusit natočit a někam to vložit? Jsem barbar, tak nevím jak to dopadne. Je pravda, že tam je vlastně nějaké super Slowmotion a to chci vlastně zkusit, co tak vzpomínám. Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některé modely Sony letí u AD s cenou nahoru, a to dost rapidně, bacha na to :-( Nechce to moc váhat, mě jak měl přijít HX99 na obchod, tak se mi prodejce hodně omlouval že nemůže dodržet 9.990,-, že udělá férovku za 12.000,- ale po zdražení na internetu 13.500,-. A mají to tam ze dne na den všichni, spadla mi brada. Koupil jsem ho narychlo ráno u AD za původní cenu, ale jen do vyprodání zásob. Většina zvedlo cenu asi i u starých zásob ba naopak, klasika :-) Takže neváhej....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ty voleee, já tady normálně rostu :-( Koukám znovu na ElviiPro, protože kámoš chce taky jeden koupit za ty prachy a žasnu. Volám ráno pizdě jestli je fotoaparát za ty prachy nový, nepoužitý, protože mám fóbii na vomakané věci (mimo hodinek tedy :-)), no a SMS je mi svědkem že nové, nepoužité. Teď chci objednávat pro kámoše, už není skladem a přibila informace která tam ještě ráno nebyla, že se jedná o rozbalený fotoaparát v akci....chápali by jste to taky tak, že vás chce někdo ojebat za denního světla? Jebky, kurňa, to moje Africké skrblíkování je ale dřina řeknu vám, už můj děda mi říkával, jednou se s toho smlouvání kloučku posereš, no a je to tady....

post-364-0-33919500-1579635369_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...