Přejít na obsah

SEIKO 5


instant

Doporučené příspěvky

Hernajz, chlape, ta tvoje fotka me nadchla. ;) Budu je ocekavat pod stromkem. :D

Díky,

 

Jestli mám hodnotit podle sebe - za ty prachy a na zkušenou jsou v y n i k a j í c í. Nejsem rozený recenzista.

 

Velikost je pro mě v pohodě. Ruku mám cca 18,5. Ještě mi zbyly nějaké dílky tahu. I přes svou velikost 47mm, např. v porovnání s AirBossy 42mm, se opticky zdají menší, protože mají lunetu. Ta jim z venku samozřejmě užírá ciferník, jako jakákoliv jiná silnější luneta.

 

L-L mají relativně malý, díky usazení nožek. Můžou sednout i na menší ruku, která by v jiném případě nekousla třeba 42 mm hodinky.  Nosí se mi pohodlně, nemám pocit, že bych musel tunit nějaké jiné tahy, řemeny atd...

 

Luneta nemá crispy chod (např. v porovnání s Wenger SeaForce nebo podobnými quartz sportovními Victorinoxy, co má synek). Definoval bych ho jako takový měkčí, plynulejší, pružinovější. Nevím jak to popsat jinak.

 

Co se týká přesnosti - jsou to SEIKA se základním strojkem. Když se dívám na WatchCheck, tak mi přes den šly zpravidla do mínusu cca do 8 vteřin, od této hodnoty se ale dokázaly odchýlit oběma směry. Přes noc se mi nárůst zpožďování jakž takž podařilo kompenzovat polohou "dial down", takže jsem zpravidla po noci nenaměřil zvětšení ani zmenšení odchylky. WatchCheck mi píše průměr nějakých 5,5/6,5 vteřiny za 24h ale věř tomu:) Pokud porovnám Airbossy, ty mi přijdou jako takové větší tanky. Ty si jsou svým vlastním tempem a řekl bych, že změna polohy na ně nemá až takový vliv.

 

Aktuální foto nemám, protože se mi vyskytly drobnější zdravotní lapálie a místo na vrtění se teď soustřeďuji spíše na praktickou stránku, kdy potřebuju hodinky bez vrtění. (takže uvažuji, že pustím oboje dvoje svoje mechaniky, ale to je jiná písnička, neprošlo mi to úplně hlavou a cítím, že jakékoliv rozhodnutí bude nakonec z nějakého důvodu špatné).

 

V každém případě myslím, že si je člověk užije. A o to asi jde :) Rozhodně se nevyplatí podceňovat tuhle kategorii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lube, co takhle napsat recenzi na botlkapy? Vim, ze to umis, tak se nenech prosit. :)

čtu až teď. hele jako...napadají mě hříšný myšlenky, že je pustím na svobodu, holky jedny :D, ale vyčkávám, jak se mi to v hlavě srovná.

poslední dobou tíhnu ke kvarcu, ani nevim jak k tomu došlo, takže pětky odpočívaj v hodinkovnici.

pokud byste chtěli slyšet ódu na malý alba, tak jsem při ruce :). na mechaniky teď holt neni nálada.

.. ale jsou docela dobrý, to jo...máš se na co těšit aspoň :)

 

jenom jeden postřeh - asi chci moc po základním strojku, ale jak píše kolega nade mnou s tou přesností. to je prostě věc, která mě na seikách vlastně vždycky celkem srala. mně jdou těch 10-15 do plusu, ale jak je to kus od kusu a navíc záleží na natažení, tak je to takový že to nenadchne. jako v pětkách ze singapuru za 4-5 tisíc ok, ale kdybych si měl koupit želvy u nás za 12 nebo nedejbože něco se 6R za dvacet+, tak teda fakt nevim, navíc ta nevyrovnaná kvalita.

třeba orientí strojky mi šly vždycky líp a ETA co mám v hamiltonech, tak ta jde stabilně +2 až 3s za den bez ohledu na natažení a to jsou obyč hodinky za podobnou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Ja je podrobim mesicnimu testu s WatchCheck - kazdodenni noseni. Hospodu nevyjimaje. :)

Pak zde hodim raport....

Me na nich zaujal ten jednoduchy a prehledny cifr + atypicke pouzdro. Nemam rad hodinky s miliardou funkci. Jednoduse mrknu na ruku a vim kolik je. Snzh53k1 jsou taky intuitivne odecitatelne, ale lesknou se jak psi kule za uplnku. Takze jsem zvedav na rozdily. Jinak vam obema diky za info. ;)

 

Edit:

Jeste dotaz na velikost pouzdra.

Kolik teda maji v prumeru? Na netu jsem videl rozmer 45,5. Tady jsem cetl 47. Tak, jak je to doopravdy? :)

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...