Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

Doporučil bych tohle: https://kompresory.heureka.cz/black-decker-asi-500/#

V terénu se to hodí a překvapivě ta baterie má výdrž.

Ahoj, ten kompresor není špatněj, mám ho asi deset let. Má jednu závadu a  to nastavení požadovaného tlaku ( při huštění pneumatik). To nastavení není vubec

intuitativní. Málem jsem vždycky zešílel. Kamarád mi  ale po mnoha letech vyměnil olověnou baterii  a přidal páčku, kterou se pouští a vypíná vysokotlaké huštění.

Najednou vše O.K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a ten rozdil 7 m2 navic, mam si lajsnout jim na KU tvrdit, ze je to tech 16 m2, tj. ze by se to nezapisovalo? Nebo jim bude zjevne, ze je to jinak? Preci jen se mi kvuli 7 m2 nechce postupovat ten proces...

 

Co cca stoji zamereni?

Mimochodem, da se to vubec zamerit, kdyz je to tam ted hodne zarostle a olistene?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaměření stojí pár korun (1500-3000). Zaměřuje se digitálním GPS přístrojem, takže porost nevadí. Kdyby to bylo na mě, tak bych to podstoupil a měl do budoucna klid. Nikdy nevíš, jaký "dobrý" soused ti to tam změří a udá tě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před cca rokem - zaměření pozemku cca 2500m2 - 6 tis. ; zaměření domu cca 150m2 - 3 tis.

Porost tam byl - cca 11 leté stromy, těch tam byly desítky + 6 cca stoletých stromů a nebyl jediný problém. Možná je to podle regionů finančně diferencované, ale tak velký rozdíl to snad nebude...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě to cenu ovlivňuje, ale u někoho ne. Každopádně jen zaměření budovy bez souběhu s jinými prácemi za 3 tisíce nevidím jako moc reálné.

Když se podívám do ceníku z roku 2010 podle časopisu Zeměměřič, tak zaměření budovy vychází na necelých 5 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odjinud, katastr je toliko evidence, tomu je stavba jako taková fuk, jde mu o to, aby revidoval stav evidence kontra skutečnost. Ty jako vlastník nemovitosti máš mít ze zákona stav evidence v souladu se skutečností a pokud nemáš, můžeš za to dostat i pokutu. Ovšem užívání stavby je, abych tak řekl, v dikci stavebního zákona a stavebního úřadu. A mít a užívat černou stavbu, nedej Bože, aby na někoho spadla nebo způsobila jinou škodu, to už je trochu jiný kafe a jinej flastr, než jen zanedbávat evidenci katastru. A ano taky Tě nějakej hodnější soused může naprášit, to se stává dost často a než začal resort katastru s revizemi, byl to častý důvod k tomu, aby si to lidi dali do pořádku. Stále však platí: Kde není žalobce, není soudce.

Cena geometrického plánu pro vyznačení budovy by měla být kolem 5000 bez, v chudších regionech to může být trochu méně, třech bych se bál. Pokud kůlna není po střechu ze všech stran v šípku, geodet si s tím obvykle poradí, jsou případy, kdy je lepší provést zaměření, když není listí, ale zdaleka ne vždy to čas, který tlačí zákazníka, dovolí.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ja take prihodim trochu jiny dotaz (pokud je tu nejaky odbornik) ... starsi auto (8let) cim "zabezpecit" ?

gps ?

alarm ? (v dnesni dobe je to jen otravujici)

imobilizer ? (jaky ?)

skryte tlacitko uz tam je...

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar kolegove,

tady je to temer neomezena studnice, tak prubnu netradicni dotaz. Nemate nekdo nejakeho kamose kombajnistu? Jde o to, ze jsem v zivote ridil temer vse, co lze. Od motorek, osobaku, nakladaku, nakladacu, bagru, tanku, transporteru, traktoru a ruznych stroju, az po letadlo a lokomotivu... Jedine, co mi chybi je kombajn. Nechci absolvovat takove ty "zazitkove" akce, s hromadou omacky a lidi kolem. Jde mi o 5 minut, kdy si do toho na kusu posekaneho pole sednu, rozjedu se, parkrat otocim volantem, zastavim a hotovo. Dam soferovi lahev nebo tak neco a zase si pujdeme kazdy svou cestou. Optimalne nejaka Morava, at nemusim z Ostravy dojizdet nekam na Klatovsko :-). Pripadne muzu nabidnout protisluzbou rizeni obrneneho transporteru nebo tak neco. Kdybyste nekdo o nekom vedeli, budu vdecen. Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Udělej to jako já. Když jsem měl žně za barákem, zastavil jsem kombajn, zeptal se, zda si nedá kafe nebo limču a zda by mě chvilku nepustil za volant. Půl hodiny jsem si hezky zajezdil, posekal nějaké to obilí a pak jsme si dali to kafe... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...