Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

To Cali:Savo nedoporučuji používat vícekrát,raději vůbec-plastove díly chlornan nemají v oblibě, a pokud by se stalo lití Sava do kanálků tradicí,tak po několika použití koncentrátu,odejdou do technologického nebe.Radeji něco s kvarterkama -treba Sanytol. Nebude to tolik bolet ty plasty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám se na dezinfekci a čištění klimatizací u aut osvědčil Septonex. Nesmrdí, dezinfikuje a trochu i čistí.Možná bych před tím lehce profoukl stlačeným vzduchem (prodává se ve spreji na čištění počítačů nebo i fototechniky a má takovou tenkou trubičku). Ale ten Septonex se osvědčil mnohokrát

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čištění popsáno výše, smrad v lednici zcela spolehlivě - odzkoušeno i v komerčním provozu - zlikviduje ocet. Stačí nalít do sklenice/hrníčku deci octa a dát někam do lednice. Za měsíc vyměnit. Nesmrdí to po octu a lednice nezapáchá.

Podobně bude fungovat jako lapač odéru jedlá soda, ale ta se musí měnit výrazně častěji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož pociťuji trvalý nedostatek fantazie, poprosím o radu. Jsem majitelem bytu, trvalý pobyt ovšem mám na adrese rodičů. Dnes jsem právě do poštovní schránky k rodičům dostal dopis - na mé jméno, bez razítka Pošty, takže ho tam někdo vhodil a neposlal jej Poštou. Je to od realitní kanceláře z města, kde mám ten byt, že by se mnou rádi navázali spolupráci a sehnali mi pro byt nájemníka nebo kupce. Někdo z okolí bytu rodičů asi pro tu realitní kancelář buď přímo pracuje, nebo dělá dohazovače - ale kde vůbec takhle vezmou, že v městě, kde sídlí ta realitka, jsem majitelem toho a toho bytu? S nikým tam nebydlím, nikdo o tom ode mne neví. Je to nějaký snaživý šmírák, který se dívá a poslouchá, a nebo si realitka třeba s dodavatelem energií přeprodávají nějaké seznamy majitelů?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Majitele bytu opravdu není problém zjistit v katastru až po rodné číslo nebo třeba za kolik byt koupil. Ovšem důvod proč Tě oslovili bude asi někde jinde, pokud to není náhoda, musejí někde brát typy na takový byty. Nebo prohlížet katastr a oslovovat ty, který maj jiný trvalý bydliště (zapsaný v katastru) než je adresa bytu, ale to mi přijde dost krkolomný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Datovou schránku jako fyzická osoba mám třetí rok a zatím jen pozitivní zkušenost - kromě toho, že nemusím chodit na poštu a většinu úřadů, byl zajímavý i roční souhrn, který úřad využíval mé údaje z registru obyvatel (a že přes ni podávám daňové přiznání beru jako další plus).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Datovka je v současném českém správním fašismu absolutní must have. Už jsem zažil, že advokátovi protistrany poslali datovku, mně naschvál poštou na adresu, kde se nezdržuji, a za pár minut zase posílali datovkou. A zrovna u mě to ospravedlňovali tím, že v tu chvíli byla porucha datovek. Zrovna v jedné jediné minutě na jednom místě, jinde žádná evidence o poruše systému, šmejdi prolhaní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lioffass: pokud prostřednictvím datovky hodláš udržovat čilou korespondenci, tak proč ne, ale zřizovat si jen jako ficuru , to bych asi nedělal. Už jsem se setkal pracovně s několika lidma, kteří mají datovku, tím pádem jsem jim na ni doručoval, a oni protože ji nekontrolovali, tak se to dozvěděli (obrazně) až v okamžiku, kdy u nich zvonil exekutor. A de fakto je tam fikce doručení o jeden den kratší - fyzicky je to fakticky 11 den, u datovky striktně 10.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, tak šikovnej abych rozdělával můstky zase nejsem a takhle smontované je tam houby vidět. Ale podle obrázků co jsem si našel tak to z toho stroje je. Leda by ho tam někdo přihodil navíc. Fakt nechápu, jak by mohlo vypadnout a ještě se ohnout ve dvou rovinách.

Stejně jsem to chtěl původně psát do vlákna na doporučení hodináře, ale jsem volaký zmätený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...