Přejít na obsah

Obytný automobil


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

chystáme se kamarádama v létě do jižní Francie v karavanech a zatím jsem nenarazil na zajímavé nabídky, máte s tím někdo zkušenosti eventuálně dáte doporučení, co s sebou navíc, jsou mapy kempů pro obytňáky atd.?

Chceme si půjčit 3 auta a jedeme i s dětma.

 

Pronájem Čechy, ideálně Praha a okolí nebo SČ

 

Díky za rady a postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jedna rada : "zajímavá" = levná nabídka může být pouze na stará a opotřebená obytná auta. To je vlastní zkušenost - zadřený motor po 250 km a 2 dny čekání po cestě na výměnu auta.

Radší dražší - tento typ dovolené není dvakrát na úsporu - ušetříš jen za hotely - ale spolehlivé s dobrou a spolehlivou výbavou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s brettem, mám podobnou zkušenost - sehnali jsme levný auto, který dokonce ani nevypadalo na první pohled špatně a rok výroby taky žádná hrůza. Jen prostě ta cena byla výhodná. I když jsme dojeli tam i zpět bez nějaký totální závady, celou dobu jsme se potýkali se spoustou nefunkčních věcí. A například takový nefunkční zámek u obytňáku je dost nepříjemný, ať už když ho chceš někde nechat a jí pryč, nebo v něm spát. Ale byla to spousta maličkostí, někde se ta cena zkrátka vždycky projeví, pokud to je výhodný o hodně a není to jen levnější z podobně drahých.

 

Takže tím spíš, pokud chcete jet s dětma, tak taky doporučuju zaplatit nějaký ten průměr, ono se to vyplatí. Za zkaženou dovolenou by ti ta sleva nestála.

 

Jinak k těm kempům - v Itálii a ve Francii existují "řetězce" kempů, který jsou na často navštěvovaných místech, mají dobrou kvalitu a když jich využíváš na každé zastávce (respektive čím víc je využíváš) tím levnější pro tebe jsou. Bohužel si teď nevzpomenu na jméno...potom taky doporučuju pořídit si cestovního průvodce (ale ne nějakýho kapesní, pořádnou knihu), kde se většinou kempy taky řeší, včetně cen atd. A samozřejmě projdi net, to je zlatý důl...

 

Ještě na závěr - některý kempy mají krásný vjezd atd., perfektní záhonky kolem parkovišť - prostě přijedeš, řekneš si ráj, tak to hned beru. Zaplatíš dvě tři noci, oni tě odvedou na místo, kde můžeš stát těch několik dní a zjistíš, že je to šílený, za rohem je diskotéka a sprchy jsou naprosto nechutný. Takže než se upíšeš, projdi si tyhle věci. Anebo využívej těch "řetězců".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za rady, určitě jsou cenné, neměl jsem v plánu jít vyložené do hrůz, spíš jsem koukal na novější obytňáky, ale cena tak 2500 na den bude asi zlatý průměr co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Můj bratranec má nějaký větší obytný automobil. Asi před rokem mi ho nabízel k půjčení, ale ta moje o takové dovolené nechce ani slyšet, protože její táta stavěl karavany a obytné vozy, takže neznala prázdniny jinak, než v těch sámo dómo maringotkách... Tahle kára bude ale něco jinýho, značku nevím, stáří tak 4-5 let a stav určitě výborný. On bydlí na plzeňsku. Je-li zájem pošlu kontakt. Voptání je zadarmo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych si auto zásadně půjčoval v Německu. Jednak je to u nás dražší a auta mají v mnohem lepší stavu. Dokonce jednou jsme se v naší půjčovně dohadovali, co to znamená čisté auto.

 

http://www.hymer-auer.de/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Oživím tohle vlákno.

Má někdo svůj vlastní obytňák? Jelikož jse doteď jezdil většinou na dovolené na motorce, chtěl jsem zkusit, to víte, stáří se hlásí, také něco jiného, ale podobně "adventure". Nikdy jsem obytňákem nejezdil, půjčovat se mi ho nechce, tak jsem minulý týden koupil v Germánii VW Transporter T4 Carthago Malibu. Zatím se jen seznamuju zaparkovaný, protože ještě čekám na vyřízení papírů.

Máte někdo vlastní zkušenost? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Zkusím oživit toto téma. Má někdo z místních obytné auto? Zabývá se někdo caravaningem? My se doma rozhodli, že si něco takového pořídíme. Jsme z motorëk zvyklí na kompromisy, nechceme velké auto a dospěli jsme k obytné dodávce. A protože to auto miluju, jako první na řadě je Chevrolet Chevy Van G20, s motorem V8 5,7 l, zvýšenou střechou a pokud možno max. výbavou. Přivítám jakýkoliv tip na auto v bezvadném stavu.

Nicméně pro případ, že by se dlouhodobě solidní Chevy nedal sehnat, uvažuji i o jakékoliv jiné, i evropské značce a přivítám vaše tipy a zkušenosti. Děkuji.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ivane, ,, van life´´ je super. Ja krome moto taky strasne rad brazdim okoli autem. Sice ,,jen´´ vybavenou Toykou se stresnim stanem, ale mam to rad. A protoze deti rostou, je nam to male. A proprseny tyden treba v chladne Skandinavii s detma a stresnim stanem taky nic moc. Klasickou obytku jsem zavrhnul, protoze by to stalo vetsinu casu nevyuzite doma. A pujcovat bych to nechtel, ja jsem hroznej cimprdlin a stvalo by me kdyby to nekdo skrabnul nebo ,,umazal´´:)

Chci to taky resit dodavkou a vestavbou. Udelali jsme par Toyot, takze nejakou osobni zkusenost mam. Chci to variabilni a snadno demontovatelne, aby se to auto dalo vyuzit i jinak. Zaklad bude dlouhej sprinter, dlouhej proto, ze chci davat kola dovnitr. 4x4 je asi vzhledem k cene jen sen. Jsem taky zvyklje na kompromisy, takze sprcha bude jen venkovni, i kdyz premyslim ze s teplou vodou a zachod tam taky nebude.

Auto sis vybral pekny, aby te pak naklady pri delsi ceste nestvali. Co jsem videl, tak us obytky celkem frcej ve Svedsku a Holandsku, tak zkus kouknout tam. Nebo individualka z US, ale to nevim zda se vyplati.

Pokud neznas, tak neco pro inspiraci:)

http://www.expeditionportal.com/forum/threads/17756-Pics-of-your-VAN!-Post-up!/page229

tl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veškeré potřebné informace lze čerpat zde.... Www.caravan24.cz . První rozhodnutí je jestli chceš vestavbu, polointegrál nebo integrál. Já mám vestavbu Roller Team v Ducatu 3 roky, podle typu plánované cesty za sebou ješté tahák na malém plaťáčku Smarta na výlety. Jezdíme dva a čtyři psi... plně dostačující. Zadruhé je třeba stanovit cenový limit auta. Nejčastéji používané auto na obetné auto nebo jeho základ je právě Ducato. Nepoštěl bych se to nějakých experimentů s amerikou.... Otázka ev. Servisu na výjezdu. Od velikosti auta se také odvíjí mýt a poplatky na evropských dalnicích a tak..... Letos jsem na cestách strávil 5 týdnů a je to super.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mtruelle, jj fiatacky motory jsou slusny, proto je vetsina obytek na jejich zakladu. Kdyz uz Ivan otevrel toto zajimave vlakno, treba by slo i napsat kdo, kde a co, nejaky tipy co neminout a tak... Kde si se tech 5tydnu poflakoval? :)

tl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já rád Francii - tak tam - Normandie a Bretaň.

Letos v červnu přesně totéž, akorát jsme na to měli jen 2 týdny, ale i tak to bylo fajn. Obytňák byl ovšem z půjčovny (Renault), o tom vlastním zatím jenom sním. Nicméně v současný době by mě lákalo něco od Westfalie s výklopnou střechu na spaní. Bohužel nový to stojí podstatně víc jak "obyč" obytňák.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...