Přejít na obsah

higuchi a seijapan


dr.snake

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...

mel bych take otazku :) V pripade prichodu baliku platim clo+dph primo postakovi, ktery mi balicek doruci ? Dle techto pravidel: http://www.ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2011/ceska-posta-zastupuje-od-1--dubna-sve-zakazniky-pri-celnim-rizeni-id32855/

 

 

A samotne postovne je uz zapocitano v cene hodinek jak pise na svem webu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Balíček si ponechá celní pošta,která Tě vyzve,aby ses dostavil na vyřízení zásilky.Půjdeš párkrát z jedněch dveří do druhých a samozřejmě zaplatíš dle kupní ceny a denního kursu příslušné měny.Z toho důvodu je dobré vzít si s sebou fakturu.Výzva k dostavení přijde normální poštou,doporučeně a v té obálce jsou formuláře,které Ti umožní vše vyřídit písemnou formou.Nezkoušel jsem,přijde mi to krkolomné.

Edit:poštovné v ceně

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a v té obálce jsou formuláře,které Ti umožní vše vyřídit písemnou formou.Nezkoušel jsem,přijde mi to krkolomné.

Edit:poštovné v ceně

 

Pro někoho, kdo není z Prahy je to nejlepší řešení. Akorát je problém v tom, že to trvá dlouho. Tři dny čekají, než odešlou avízo o uložení zásilky, k tobě to jde dva dny, třeba den s tím člověk pracuje, dva dny to jde zpátky a jim to potom trvá kolem týdne. Takže čtrnáct dní v pytli.

 

Já to dělám nejrychlejším možným způsobem, který mohu doporučit i ostatním. Pokud očekávám zásilku ze zahraničí, kterou chci proclít rychle, tak jakmile na trackingu vidím, že "Zásilka uložena dne DD.MM.YYYY na poště 220 00 - pošta Praha 120, důvodem je "vyclívací pošta" tak zavolám na poštu a řeknu jim, že chci skladové číslo zásilky. Stačí jim nadiktovat podací číslo a oni mi řeknou skladové, se kterým tam mohu jít. Ušetřím tím až týden, než oni odešlou a pošta mi doručí avízo, abych se dostavil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vše se dá vyřešit mailem. Naskenovat dokumenty a podepsanou plnou moc. Vše Ti přijde dopisem s výzvou k doložení dokumentů. Doba vyřízení je různá. Dříve to bylo 48hodin až několik měsíců (ale to byl extrém). U mne to trvalo většinou cca týden.

Častokrát jim stačily dokumenty přiložené od odesílatele. Toto platí hlavně v poslední době.

 

Prostě není v tom žádné pravidlo. Ale zkušenosti mám spíše lepší než horší.

Snad jsem pomohl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemáte někdo prosím zkušenost s vyřizováním cla písemnou formou ?

 

Pokud jsi to ještě nikdy neřešil, tak musíš jako první vyplnit plnou moc, aby Tě z pošty mohli zastupovat (to Ti také přijde od nich, vše v jedné obálce). Je tam i papír na to, aby Ti přístě avízo přislo elektronickou podobou, tedy emailem a nikoliv zdlouhavě poštou. Pokud hodláš ještě něco kdykoliv v budoucnu proclívat, tak na ten email je to rychlejší o pár dní, takže doporučuji vyplnit také.

 

Jinak samotné proclení není žádná věda. Oskenuješ PayPal doklad, popř. výpis z účtu. Tyto věci dáš do přílohy emailu, jehož předmět MUSÍ obsahovat skladové číslo zásilky a doporučuji napsat do předmětu i podací číslo. Připojíš text, že zboží je pro soukromé účely, doklady zasíláš v příloze a vše odešleš na adresu sklad.praha120@cpost.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...