Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Recept na 0,5 l:

 

300 g červených chilli papriček - nejčastěji se používají kayenské papričky, ale vyberte si dle možností a lásce k pálivému.

50 g čerstvého zázvoru

50 g česneku

50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.

50 - 100 g cukru

20 g soli

Do robota dejte zázvor a česnek a rozsekejte najemno.  Pak přidejte papričky (podle osobní touhy buď zbavené semínek a nebo i s nima, jestli to chcete autentické) a ty nasekejte nahrubo.  Přidejte alkohol, sůl a cukr, smíchejte a nechte tři, čtyři dny fermentovat v teple a posléze  přesuňte do chladu. 

 

Pasta je krásně voňavá, sladko, kyselo pálivá a je ideální přidat ji do polévek či omáček a nebo tedy zcela nečínsky třeba přidat do tvarohové pomazánky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním - mleté chilli na delší skladování není vhodné. Doporučuji skladovat jen sušené a umlít ho vždy podle potřeby.

Doplnění - ta pasta se nezavařuje, ani nezalévá olejem - je konzervována fermentací a bez problémů vydrží léta /v chladničce, s víčkem/. Jen je třeba dbát na to, aby byla lžička, kterou pastu bereme, čistá. Čím je pasta starší, tím chutnější.

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...