sect Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 V pondělí jdeme s gandalfem sem. Vindaloo to jistí, podám report. Hned bych se přidal, ale mám to trochu z ruky. Výborná indická byla i v Písku, ale už jsem tam dlouho nebyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 Hned bych se přidal, ale mám to trochu z ruky. Výborná indická byla i v Písku, ale už jsem tam dlouho nebyl. Tahle je úžasná. Jsou to dva mladí Indové, začínali tady už někdy před 7-8lety. Teď už jich mají víc, ale původní je nejlepší, řekl bych. Autentická kuchyně v autentickém prostředí s autentickým nádobím - jak v Indii. Nejlepší Chapati placky, jaké jsem v Česku jedl. A ještě k tomu přijatelné ceny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 Tys ho měl? no jasně! je to zážitek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 Ten Písek byl to samé, myslím že to byli nepálci, prostředí nic moc, ale jídlo výborné, TADY jsem našel jejich stránky, podle nich mají taky nějakou pobočku i v Budějkách....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 no jasně! je to zážitek? Já už tam párkrát byl, jejich Vindaloo znám, ale tohle mi nějak uniklo. Že bych rovnou vyrazil? Ten Písek byl to samé, myslím že to byli nepálci, prostředí nic moc, ale jídlo výborné, TADY jsem našel jejich stránky, podle nich mají taky nějakou pobočku i v Budějkách....... To vypadá na zastávku při úterní cestě z CB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 Já už tam párkrát byl, jejich Vindaloo znám, ale tohle mi nějak uniklo. Že bych rovnou vyrazil? raději si potom nic moc neplánuj, mě to celkem odstřelilo normálně si dávám vindloo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 No koukám, ze mám jeste co dohánět :-) Ale příští sraz udělám v Pákistánské, s majitelem jsem kámoš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 No koukám, ze mám jeste co dohánět :-) Ale příští sraz udělám v Pákistánské, s majitelem jsem kámoš. No to máš, posledně jsi se zdráhal u tří kapek mojí Dračí krve . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 By mě kluci zajímalo, co se sebou děláte, když pak serete?!Asi jako když z člověka leze šmirgl namočenej v alpě, ale postupem doby se efekt mírní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 No to máš, posledně jsi se zdráhal u tří kapek mojí Dračí krve . No jeste mám vod toho díru v jazyku. To ale nebylo chilli ale molotov :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 (upraveno) Che, autenticky jidlo lidi, podnik, nadobi... Na to je pry Kamil odbornik (rikal dnes jiny clen).Vemte me nekdy sebou, jsem pres O flexibilni a exotickou kuchyni nepolibeny. Upraveno 22. února 2012 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
giptrick Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 O pálivé paprice se v mém případě nemá cenu rozepisovat. Snad jen uvedu to, že má rodina trávila dosti velký časový úsek v minulosti v Rumunsku a Bulharsku " www.vojvodovo.cz ", tudíž mě tato zelenina doprovází od narození. Papriku mám hodně rád a Gandalf mi v tomto směru dělá převelikou radost....Mimochodem, už mi klíčí semínka z jeho poslední úrody. Díky Honzo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 O pálivé paprice se v mém případě nemá cenu rozepisovat. Snad jen uvedu to, že má rodina trávila dosti velký časový úsek v minulosti v Rumunsku a Bulharsku " www.vojvodovo.cz ", tudíž mě tato zelenina doprovází od narození. Papriku mám hodně rád a Gandalf mi v tomto směru dělá převelikou radost....Mimochodem, už mi klíčí semínka z jeho poslední úrody. Díky Honzo Ještě ti musím poslat ačokči. Pořád na to myslím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 zdar,mám jeden technickej dotaz. Jak řešíš to, aby se ti druhy navzájem nezkřížily, při pěstování v jednom skleníku, anebo jak jsou náchylný na zkřížení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 Jednou jsem si povídal se starou skutečnou dámou tak kolem 80 , rukavičky, kostýmek, klobouček čeština spisovná jak od Jugmanna ,ani nevím jak jsem se dostali na chilli, já jsem otřepaně poznamenal,že správné chili páli 2x a ona oponovala že 3x.Zeptal jsem se jak to myslí a z jejích pečlivě nalíčených rtů jsem uslyšel- když do toho hovna pak šlápnete bosou nohou.Zasmála se a zase se proměnila v dokonalou dámu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 (upraveno) zdar, mám jeden technickej dotaz. Jak řešíš to, aby se ti druhy navzájem nezkřížily, při pěstování v jednom skleníku, anebo jak jsou náchylný na zkřížení. Neřeším to nijak, spíše tomu opylení trochu pomůžu sám. Vysazuji jednotlivé druhy vedle sebe, nemíchám to. Ony jsou i samosprašné. Ono to s tím mezidruhovým křížením není tak divoký, "samovolně" se nezkříží, to bych musel udělat cíleně. Nakonec bych to poznal podle plodů a jejich semena bych buď vyřadil, nebo vyzkoušel :-). Jak kdy. Vlastně takového kříženečka mám taky - naganero /haba x naga/ a dobrý. Ostrostí je někde mezi Habanerem a Škorpionem - sladké, voňavé, jako břitva. Uvidím, jak si povede letos. Ještě doplním - nic tak neutuží rodinu, jako když doma přesazujete desítky a desítky sazenic, všude to /prý/ překáží, voní substrát /prej jako v hrobě/, při pravidelném rosení se všechno kolem postříká, do výsadby mimo byt chybí ještě pár měsíců ...... no není to radost?? Upraveno 23. února 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 To zní velmi zajímavě, papričky mám rád, ale že bych byl nějaký gurmán, to zase ne, spokojím se i se sušenou drtí .Máte někdo zkušenosti s pěstováním semínek vypreparovaných z papriček? (čestrvých samozřejmě). Díky díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 V tom není problém, spousta lidí to tak dělá. Taky je dobré vědět, co vlastně pěstuješ. Lusky ale musí bát zralé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 Já pěstuji Habanera a Jalapena. Ty první suším a melu v mlýnku na pepř a ty slabší mrazím a přidávám po kouscích... Bohužel tuto zálibu se mnou v rodině nikdo nesdílí. Mám však jeden drobný problém - nedaří se mi v ČR sehnat dobrou (autentickou) salsu. Kysi před lety nějaká firma dodávala do Hypernovy výbornou salsu - přímo z Mexika a ta mi vždy připomněla dobu strávenou na jihu Texasu - prostě neměla chybu. Pak najednou zmizela a když jsem volal do firmy, proč už ji nedodávají, tak říkali, že ji skoro nikdo nekupuje a že se jim to nevyplatí... Otázka: Máte někdo tip na opravdu dobrou autentickou salsu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 Já pěstuji Habanera a Jalapena. Ty první suším a melu v mlýnku na pepř a ty slabší mrazím a přidávám po kouscích... Bohužel tuto zálibu se mnou v rodině nikdo nesdílí. Mám však jeden drobný problém - nedaří se mi v ČR sehnat dobrou (autentickou) salsu. Kysi před lety nějaká firma dodávala do Hypernovy výbornou salsu - přímo z Mexika a ta mi vždy připomněla dobu strávenou na jihu Texasu - prostě neměla chybu. Pak najednou zmizela a když jsem volal do firmy, proč už ji nedodávají, tak říkali, že ji skoro nikdo nekupuje a že se jim to nevyplatí... Otázka: Máte někdo tip na opravdu dobrou autentickou salsu? Dobrá byla v makru, značka tuším Salsa mexicana nebo nějak tak, je jich tam více a ty levnější za moc nestojí, takže koukat po té nejdražší :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se