Přejít na obsah

SUUNTO NEBO CASIO


TomasTomas

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

chci si koupit hodinky pro outdoor a rozmýšlím se nad:

Hodinky Casio Pro Track PRW-2500T-7ER

CASIO Protrek PRW-5000T-7ER

 

nebo Sunnto

 

SUUNTO Elementum Terra N Black Rubber

zajímáí mě vše o kolo kvality, výdrže baterie, ... trochu mi vadí na casio, že nemá safírové sklo, ale s funkcema se mi zdá lepší, moc tomu nerozumím a s outdorovýma hodinkama nemám moc zkušeností.

 

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A chceš to na skutečný outdoor (kde jsou hodinky spíš spotřebka) - a nebo na machrování outdoorem v kanclu a v hospodě? :whistling:

 

Ohledně Finů, za třetinu peněz dostaneš (IMHO o dost praktičtější) Suunto Core :

 

  • je líp vybavené, funkčně jako všechny 3 Elementa dohromady + pár drobností typu teploměr, minutka ad. navíc,
  • z materiálu kterej v zimě nestudí a nějaký ten škrábanec mu nevadí (když už teda řešíš safír, kterej se dá taky škrábnout/rozbít),
  • s jednoduše vyměnitelnou baterkou bez přetěsňování (Casio má výhodu solárního dobíjení, zato Elementum musí kvůli každému prdu do oficiálního servisu).
Vzhled je samozřejmě věc individuálních preferencí, ale Core se taky dělají v hromadě variací. Elementum z oceli jsou samozřejmě hezčí, Casio bude i za ty prachy sprostej plasťák.

 

Počítej s tím že verze s "N" displejem jsou v šeru obecně hůř čitelné než "pozitivní", reklamním fotkám a maketám nevěř. :sad01_anim:

 

Ale jestli jde spíš o machrování funkcema, uvalené prachy a značkou kterou lidi poznají, mrkni radši na titanové Tissot T-touch Pro :speak_cool:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník eleven

Vyprávěl mi jeden majitel Elementů, že byl poměrně šokovanej, když musel kvůli baterce posílat hodinky do Finska. A to už jsou ty jeho Elementy několikátý model, co má od Suunta. Je nějakej jeich ambassador. Právě proto byl taky šokovanej, že když už se nechal ukacat do Elementů, i za cenu ztráty několika funkcí, na které byl zvyklej, tak rozhodně nečekal, že když někde na cestách po světě dojde baterka, tak bude v koncích.. Taky povídal, že už by si nekoupil hodinky s inverzním displejem. Plus si stěžoval na to, že ty Elementy mají problémy se saunováním. Nějak jsem nabyl dojmu, že s tou saunou měl problém i s jinýmy Suunty.

Druhej známej ma ty stříbrný Suunto Core a je s nima nad míru spokojenej. Ten první známej naopak naznačoval, že Core je nepovedený model.. No, nevím. Líbí se mi oboje stejně. Ty stříbrný Core víc, ale ony jsou víceméně taková designovka na větší ruku. Já bych je asi neunosil.

Ale u tohoto typu hodinek bych šel buď po designu a nebo po využitelných funkcích, takže se budeš muset rozhodnout sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počítej s tím že u Suunt budeš měnit každou chvíli baterku (asi každý 1/2 rok podle intenzity používání fcí), ale zase si ji vyměníš sám. A rozhodně si neber s negativním displejem. V horších světelných podmínkách je čitelnost fakt mizerná. Casia mají lepší čitelnost a múžeš je mít i se solárním dobíjením a třeba i radiem řízené. Kvalitou na tom jsou podobně. Záleží spíš na tom co se ti bude víc líbit. Suunta mě přijdou takový univerzálnější i na běžné nošení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoja mám 14 dní elementum terra negative. 4itelnost displeje je v některých světelných podmínkách horší ale žádná hrůza. Velikostně jsou v pohodě oproti core jsou kompaktnější a menší. Jediný co bych vytknul je, že ukazatel tlaku vzduchu je jen na stupnici kolem ciferníku a ne číslama. S tou baterií mi naháníte trochu hrůzu. to snad zvládne i hodinář v našich končinách,ne? 4 ks. šroubků

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu potvrdit Pavla K, mám skoro 10 let Suunto X6 a baterku jsem měnil každý rok, řemínek co 3 roky. Těď mě leží doma, ulomil jsem kontakt při výměně baterky a oprava stojí prý 3-4000,-Kč. Tož kdyby je někdo chtěl na ND tak věřím, že se dohodneme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po měsíci...

Měl jsem Suunto S-Lander ukazovali strašné blbosti, Poslal jsem je na reklamaci. Nestihli 30 denní lhůtu tak mi místo toho poslali Suunto x-lander military . S těma jsem fungoval asi rok. Moc jsem je nešetřil nosil jsem je i na lezení. Po roce byli celkem dost sedřené . Jak sklo tak celé pouzdro a upadla mi luneta.K přesnosti výškoměru mohu říct jenom to,že kolegovy Lídl hodinky neměli v horách přes noc takové rozdílí ve výšce jako Suunta . Pak mi začali blbnout ,restartovali se a sekal se výškoměr. Dal jsem je bratrovi. Kolega má Vectory ,které mu přestali fungovat . Suunta už nevím moc jim nevěřím . Objednal jsem si Pro treky a teťka čekám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som dvoje protreky(rada 2000), neboli to zle hodinky, len mi nesedeli na ruke. Take sede plastove bazmegy co boli medzi puzdrom a remienkom ma tlacili . Naopak Suunto sa nosilo pohodlne co sa mi pacilo najviac bolo to, ze ma velmi jednoduche ovladanie, rychlu vymenu baterie, pekny dizajn. Mal som vector, troje Core a nejake potapky Stingray a D6.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mna po uzivatelskej stranke suunto core...bohuzial prevedenie materialov je na prd - hlinikova luneta sa o chvilu dotlcie, sklicko osucha, silikonovy remienok vytera ako by ho vyrezal niekto v rempe...co som ich videl na rukach otdooristom, ani jedny neboli v stave novych :-)...to vsak asi k "akcnym" hodinkam patri

..nechapem, ze do terenu nevedia vyrobit odolnejsie hodinky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...