Přejít na obsah

Paypal


Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • Odpovědi 160
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kdysi šlo nastavit pro kartu jestli se má defaultně strhávat platba v měně tansakce nebo převádět na CZK kurzem PP.

Nemůžu to tam teď najít. Lze to ještě? Jestli jo, poradíte kde?

 

Překlikávat to při každé platbě je pěkný opruz a člověk i občas zapomene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám dotaz ohledně příjmu platby přes PayPal- když mi potenciální kupující pošle prachy jako family and friends platbu, tak se na ni nebude vztahovat ta ochrana kupujícího? Jde mi o to, že jeden neaktivní člen WUS z Asie  (registrace 2010) chce koupit hodinky, co tam nabízím a trochu mám obavy, aby to nebyl nějak vykuk. Přes PayPal nakupuju přes 10 let, ale ještě nikdy jsem vlastně platbu nepříjímal, tak si nejsem úplně jistej tím systémem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi nějaká finta na PayPal bude, protože mě se ozval před pár dny z Maďarska zájemce o hodinky a že je chce a zaslání chce přes UPS nebo TNT a že zaplatí přes PayPal. Napsal jsem mu, že UPS a TNT jsou drazí a že hodinky pošlu přes Českou poštu za cca osminovou cenu a že chci platbu na účet do české banky a až peníze budou na kontě v bance, tak hodinky pošlu. Napsal, že trvá na UPS nebo TNT, že na ceně vůbec nezáleží (hodinky za cca 6.000,- Kč a doprava cca 3.500,- Kč!!) a že trvá na platbě přes PayPal. Ač PayPal mám, tak jsem napsal že ho nemám a on trval na tom, že si ho musím udělat, že zaplatí jedině přes PayPal, tak jsem ho poslal do háje.

 

Bude v tom nějaká finta, že asi po poslání zásilky lze peníze stáhnout z PayPal zpět, nebo nevím co, ale něco v tom bude!!! 

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, PayPal používám cca 3-4 roky každý den a při každé friend platbě to vysloveně upozorňuje, že není možné žádat o vrácení platby. Ale je možné, že PayPal stejně jako eBay má více verzí, které jsou přizpůsobené té které legislativě v konkrétním regionu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky na mě moc dobře nepůsobí striktní trvání na Paypalu- pokud není při family platbě chráněnej, tak už je tam opravdu jediná výhoda ten čas. Předpokládám, že všude po světě zas tak závratný poplatky za bankovní převody nebudou. Kdyby to byl člen s nějakou historií, tak nemám problém, takhle nechci moc riskovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci zkuste se na to podívat očima kupujícího. V okamžiku kdy zaplatí jako gift nebo familly, tak PP neúčtuje svou obvyklou provizi, ale taky kupujícího neochrání. Bude-li platit za zboží/službu, strhne si PP tuším 3,5%, ale kupující má 6 měsíců na to, aby případně zahájil spor a dostal se tak ke svým penězům. Např, když nedostane koupené zboží nebo je v balíčku polínko místo koupené věci. Hodně jsem nakupoval venku věci v různých cenách a nikdy bych neposlal nikomu třeba 1k USD na účet ve víře očekávání, že je to poctivec. Tudíž, když po Vás někdo vyžaduje platbu přes PP, tak to není nezbytně důkaz o tom, že to je lump.

Co se týče ochrany proti stahování peněz z účtu, tak asi stačí omezit limity na kartách a mělo by to být v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kašli na to - prostě neakceptuje tvoje podmínky, tak ať si trhne nohou. Nekoupí on, koupí jinej.

 

Mrazík: - Co píšeš, je pravda, ale je to zvláštní konstalace, že na jedné straně potřebuje ušetřit 3,5% za poplatky PayPalu a na druhou stranu mu nevadí cena dopravy ve výši 58% ceny kupovaného zboží...?

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta doprava může mít důvody různé. Třeba možnost sledování pohybu zásiilky, což zrovna u ČP moc nefunguje, rychlost dodání, cokoliv. Pokud je kupující ochoten dopravu uhradit v plné výši a vezme na sebe i PayPal fee, tak bych já osobně o ničem nebádal.

Jednou se mi stalo, že na mne otevřel kupující spor. Posílal jsem z ČR do UK a v Anglii se toho zmocnil nějaký méně schopný dopravce, který si dával na čas a kupující ztratill trpělivost. Vše dopadlo dobře. Po druhé jsem otevíral spor já, protože jsem cca po týdnu, kdy měla být zásilka odeslaná zjistil, že mi prodácající dal špatné číslo zásilky někam do Francie a moje zboží vůbec neodeslal. Opět to dopadlo dobře, dostal jsem celou zaplacenou částku zpět.

Myslím, že PayPal patří mezi relativně bezpečné způsoby jak si platit a nebýt ošizen. Nicméně je vhodný si hlídat limity karty a čas od času si změnit přístupová hesla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paypal je relativne bezpecny to urcite ano.

U mna islo o to ze som dostal platbu ako family/friends. Ale typek to platil kreditkou (aj ja to tak robim) a tym padol mal

ochranu svojej banky ktora kartu vydala.

A Paypal nema velmi rad ked niekto pride do banky a napise ze mu tovar neprisiel a poda chargeback u svojej banky. Tam

Paypal vystupuje ako statista. To znamena ze v mojom pripade dal moje konto do minusu o tu sumu co chargebackoval kupujuci.

Vobec paypal nezaujimalo ze to bolo poslane ako friends/family co osobne na paypale neznasam - oni vyberaju poplatky a

o vela sa nestaraju.

Cize spat k mojmu kontu - mal som tam minus a teda konto bolo nepouzitelne. Kedze nemali paky ako odo mna dostat prasule

tak jedina moznost bola konto zavriet.

Ale je tam potom dalsia robota pri otvarani noveho no ;)

Upraveno uživatelem laurin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Druhá věc ale je, že se prodejci problémů bojí a tak jsou při nahlášení disputace poměrně velmi vstřícní, párkrát se mi to stalo a refundace za vadnou položku proběhla od prodejce velice rychle, asi dvakrát mi poslali položku, která byla vadná novou a starou zpět nechtěli. Ale je pravda, že callcentrum je pomalé, možná, že dění monitorují, ale jinak jsem případ obvykle uzavíral ještě než pořádně zareagovali...

 

Přiznám se, že PayPal používám už asi 10 let a stále neznám a nechápu ty nuance účtu, já prostě provedu platbu přes PayPal a ono to nějak a velmi rychle proběhne, ale nějaké gift a friendly finty vůbec neznám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak jsem se asi dostal na seznam FBI nebo co... Zadny info email, zadne oznameni ani vysvetleni, jen po prihlaseni zpráva: vas ucet byl zablokovan :-opost-15480-1533359086,51.jpeg

 

Paypal pouzivam cca jednou za rok.. posledni nakup Crafter blue guma a dve platby pro vlci limitku... :-/

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...