Přejít na obsah

Zdravotní pojišťovna ( Všeobecná )


Gilius

Doporučené příspěvky

  • Po letech...

Nechci zakládat nové vlákno tak to zkusím tady:

 

Aktuálně mám všeobecnou zdravotní pojišťovnu ale jak se tak koukám tak to je největší dlužník a třeba teď řeším nějaké doktoři a tam neberou lidi se 111.

 

Kam přejit? Poraďte.

 

Plusy - mínusy a benefity.

 

Vím že u všeobecné se dává ročně 500,-Kč na masáže, sport apod. Jak to je u Vaší pojišťovny?

 

Ted je právě nejlepší čas na změnu pojišťovny tak budu rád za každý věcný návrh. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti člověče nevím; před lety jsem se přesunul k 205 (ČPZP) a nějakou dobu v pohodě, ovšem z těch jejich nadstandardů (nějaká očkování zdarma a podobně) jsem stejně nakonec nevyužil vlastně nic. Navíc mě potom vytočili, když jsem jednou jako OSVČ měl díky účetní nějaký nedoplatek a paní v pojišťovně mi nejen zamítla splátkový kalendář (prý OSVČ nedávají, i když jsem poukazoval na to, že to mám jen jako vedlejší činnost) a ještě mi "dobře" poradila jak žádat o prominutí penále, takže jsem ho ve finále musel zacvakat v plné výši. Ale to je asi jen lidský faktor. 

 

Nicméně přínos celkem žádný a nakonec jsem se po letech stejně pokorně vrátil k VZP, protože když  moje lékařka navrhla novou léčbu, ukázalo se, že ze všech pojišťoven ji hradí právě jen VZP. Být tebou asi bych to směřoval spíš k tomu jaké problémy máš nebo můžeš v nejbližší době očekávat a ověřil si, že daná pojišťovna má ve tvé oblasti nasmlouvané specialisty. Jinak pak budeš s léčením čekat skoro rok na změnu pojišťovny, tak jako já. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teta, obvoďačka, říkala, že VZP platí solidně a skoro vše. Naopak OZP, co mám já, prý řadu věcí neplatí a oni pak musí léčit leckdy o něco hůře. Samozřejmě to neřeknou a laik to nepozná. Takže já naopak plánuju přejít k VZP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odjinud: já právě tento přechod od OZP k VZP už absolvoval. Narazil jsem na silně limitující politiku OZP ohledně fyzioterapie. A potom, co jsem si zrakvil obě ruce současně, jsem je objektivně potřeboval pořádně rozcvičit. Snažil jsem se to ukecat i rovnou s revizním doktorem OZP, marně. V nemocnici můj operatér říkal, že OZP rigidně trvá na objemu nasmlouvané péče, takže cca od září mají pacienti smůlu, náhrady kloubů až po Novém roce. Jeden rok prý pacientům tento důvod sdělovali, byla z toho velká ostuda, ale to bylo tak všecko (jedná se o jednu z pražských fakultních nemocnic).

 

Edit: Kamarád ortopéd si do ambulance pořídil werk na ultrazvukové vyšetření. Jediná pojišťovna, která mu toto vyšetření neproplácí, je OZP. Ptz je ortoped a nemá radiologickou atestaci. Zkrátka operativně v ambulanci ne, pacienta nutno k vyšetření odeslat na radiologii, bez ohledu na čas. To je logika OZP.

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako clovek od fochu musim doporucit jedine VZP. nasmlouva prakticky vsem vsechno a ano - nedostanete zadrmo ockovani a podobne drobnosti - ale pokud vam nekdy bude skutecne neco vazneho a budete potrebovat nakladnou lecbu, tak nejlepsi a nejlepe platici pojistovna je vzp.

Ale jó, i VZP něco proplatí.

 

Očkování proti chřipce mi vloni proplatili, asi po 2 měsících... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...