Přejít na obsah

Averzia proti nejakej znacke?


ivan_989

Doporučené příspěvky

1. Všetky na ktorých sa nedá prečítať čas. Hodinky majú slúžiť na meranie času a nie na to, aby som videl spleť súčiastok.

 

2. Všetky, ktoré nie sú schopné spraviť vlastný strojček. U mňa hodinky = hodinový stroj, až potom ten obal. To už by som bol watchmaker aj ja, keď som ako 7 ročný dal starý stroj z nástenných do krabice od topánok a z drôtu a špajdle vyrobil ručičky ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím... Ono těch hodinek s vlastním strojkem zase není tolik, kolik by člověk myslel.

Ale jo, siwi, je jich víc, než by člověk čekal.. mrkni do Kamilova vlákna upnutého nahoře ve všeobecné diskuzi o hodinkách. Jinou věcí jsou ceny... ale u Japonců nebo Tatarů se i inhouse hodinky dají pořídit za hubičku.

 

Edit: gramatika

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Totálna averzia: designerské značky ako D&G, Armani, Versace, Adidas, Hugo Boss a ďalšie..

Averzia: Raymond Weil, Maurice Lacroix, Ch. Ward, ( prídu mi to ako hodinky spomenuté o riadok vyššie), Laco, rada Festina ( také preplácané gýčové)

Ako tak sa ešte dá: Breitling ( zachránil to v mojich očiach ten nový COLT 41 s minimalistickým dialom oproti starým verziám) a značku ako tak mám rád, Tissot

Celkom pohoda: Oris, Sinn (556i úplne super), Casio, Seiko, Fortis a dokonca mám rád aj Timex (žiadne nevlastným ale taká klasická značka ako Casio), Tudor ( aj keď by mi stále vadilo, že som nešiel do Rolexu)

Love sex: Rolex ( EXP I a Milgauss, Duotone Datejust a Sub, totálny kolotoč zas Daytona, úplný top DayDate v ružovom zlate ale to beriem ako mimo realitu za tú cenu, to bude len taký sen)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

U mna jednoznacne Ch.Ward, Maurice Lacroix a Tag Heuer. To ako ani nahodou.

Hodinky co ma vytacaju su hodiny za 5000+ eur s ETOu. Aj ked upravenou ale stale je to ETA. Nic proti ETA mam s nou dvoje hodinky ale nie za take prachy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Breitling - nosí je, a to hlavně fejky, typ lidí, které vyloženě nemusím - prachatí pupkáči, kolotočáři, kteří by se do pilotní kabiny ani nevešli.  A když zajedete do Velkého bazaru v Istanbulu, Breitling svítí odevšad....Nerozumím zde averzi např. na Steinharty - znám spoustu lidí, vzdělaných, kteří chtějí mít pěkné hodinky s dobrým strojkem, ale 10 - 20k je pro ně maximum, a neřeší, zda je to kopie např. Rolex. To samé mé oblíbené Wardy - mám rád vše britské - od historie přes fotbal po kulturu, a třeba i motocykly (Enfield, Triumph), takže CHW je pro mě jasná volba. A srovnávat je se značkami jako Armani či Diesel je dle mě úlet největšího kalibru, doslova.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pigger- tak zrovna Ch.Ward je pro me za poslednich par let jako zjeveni. To, co je schopnej nabidnout za hodne, hodne dobrou cenu, je az zarazejici. Ano, pockas-li si na slevy, ktery jsou ale pravidelny. Keramika, safir, vysoka WR, krasny pouzdra atp., za nekdy az nevidany ceny. Necpe tam Miyotu, ani levny Seiko kalibry, jako kupa microbrandu, ale ve vetsine pripadu ETU/Sellitu. O vlastnich in-house kalibrech, kterych maji hned nekolik a uspesne je preprodavaj dalsim firmam, ani radsi nemluvim. O tomhle se muze nekterym firmam jen zdat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Breitling - nosí je, a to hlavně fejky, typ lidí, které vyloženě nemusím - prachatí pupkáči, kolotočáři, kteří by se do pilotní kabiny ani nevešli.  A když zajedete do Velkého bazaru v Istanbulu, Breitling svítí odevšad....

 

A když zajedeš jinam tak tam budou svítit jen fake Rolex (jak tu někdo kdysi popisoval vlastní zkušenost). Takže máš averzi vůči original Breitlingům, nebo vůči fake Breitlingům, protože ti nesedí lidi co nosí fejky týhle značky?

 

Mi ani nevadí značky jako Diesel nebo Armani, ty lidi co si to kupujou prostě nezajímají hodinky, tenhle svět u nich skončil u tý číny a nemam ani potřebu někomu cpát co je dobrý a co ne. Enthusiasm brings enthusiasm, hate brings hate.

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Proč?

Pretoze jedny este niekde mam, je to strasidelne smejdacky cinsky strojcek, az do takej miery, ze podla naklonu ruky sa pohynaju rucicky cca 1mm doprava a dolava. Preto mam na Timex strasnu averziu, od novoty to bolo tak a preto som ich nikdy poriadne na ruke nemal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heh, todle je vlákno ? kdybych tu dohledal svůj žblept tak 3-4 roky zpět, že nemusim Breitling, bo přeplácaný naleštěný kolotoče. A dneska? Béčka bych dal na chvost pelotonu, ne-li první místo.

 

Averze je silný slovo, ale praktiky Rolexu a ještě přesněji některých AD, z toho je mi spíš na zvracení. Zařek sem se, že na krám už jim lowe nedonesu. Jetý mi ale nevaděj :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...