Přejít na obsah

zrodily se hodinky


Doporučené příspěvky

Konečně se po dlouhém čekání můžu pochlubit nositelnýma Seiko H601.
Už dávno mě oslovily anadigi hodinky a po vstupu na fórum jsem dlouho přemýšlel a vybíral, kterého ze zástupců této kategorie si pořídit. Do finálního výběru se dostaly Breitling Navitimer Quartz (New Pluton 3100), Chronosport UDT a Seiko Arnold. Na jedny Béčka jsem už měl i přihozeno, no na poslední chvíli to nevyšlo. Při dalším pátrání jsem narazil na nekompletní vrak Seiko Arnold určený k renovaci a po krátkém vyjednávání putovaly v listopadu 2011 kukačky do ČR.



Malé představení:
Hodinky se vyráběly ve dvou provedeních, Seiko H558 a H601. Hlavní rozdíl mezi nimi je v umístění displeje. U H558 je nahoře, u H601 dole. Oba typy se shodně nazývají Arnoldky. I když pro zaryté Seikaře jsou Seiko Arnold jen H558, dnes se toto označení používá pro oba typy.
Hodinkám dal jméno Arnold Schwarzenegger, který je měl na ruce v několika filmech. Stejné hodinky nosil i James Cameron, který je údajně daroval Arnoldovi.











Ve filmu Commando prošly hodinky úpravou



Co se týká renovace, vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Hodinky byly nekompletní, chyběly části vnitřku, tlačítka nefuknční, ručky rozežrané od rzi, na hodinkách nános špíny.





Abych to zkrátil, po dlouhým hledání, jak dílů, tak schopnýho hodináře se z ošklivého káčátka vyloupla nádherná labuť. Hodinky jsou kompletní, s papírovou i plastovou krabičkou (dokonce tam zůstala cenovka), návodem, přetěsněné, displej synchronizovaný s ručkama, ručky jsou nově rhodiované a mají novou lumi (možná by jim víc slušela C1 Luminova, mě se to líbí takhle, ke starým hodinkám to patří) nová vložka lunety, safír s AR. Původní díly jsou už dneska zatavené v igelitu. Ještě se k nim v dohledné době přidá plastový shroud(to černý okolo), který nahradí nový z hliníku.

Dík za skvělou práci patří Valisovi









Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostá BOMBA !!! Gratuluju to co si s nima dokázal je paráda. Navíc "Arnoldky" jsou z mých oblíbených filmů sledovaných tenkrát na videokazetách v bůhví kolikátých kopiích šílené kvality. A nosil je tehdejší největší akční hrdina :) Tiše ti je závidím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za pozitivní reakce. Podle mě to stálo za to, hodinky se strašně příjemně nosí, vůbec nevadí trhaný pohyb ručičky, spíš naopak, pořád sleduju tu synchronizaci vteřinové ručky s displejem. Baví mě jak cvaká luneta, ten zvuk projede celým tělem :-)

 

Přestože jsou to quartzky, jsou to hodinky s příběhem a mají pořád koule. Jejich cena stoupá a je čím dál horší je sehnat. Dneska už jdou na aukcích poměrně za draho. Ceny slušnějších kousků začínají na 600 USD, s krabičkou i návoden už šly i přes 1000USD.

 

Co se týká úpravy pro film Commando, myslím že z hodinek vykuchali střeva a dali tam velký displej, aby byl na záběru vidět zbývající čas do přistání letadla. Horní subdialy nejspíš funkční nebudou, potvrzuje ti i jný záběr z filmu.

 

 

 

A ještě moje na ruce

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím přiznat, že jsem tyto hodinky vůbec neznal a asi bych na ně, vzhledem k tomu, že je to "jenom" quartz vůbec nenarazil. Ale po přečtení tohoto vlákna musím zase přiznat, že to jsou hodinky, který mají neuvěřitelný koule. Je paráda když někdo dokáže obětovat svůj čas a úsilí aby vrátil do života takovou parádu. To zaslouží pouze velké uznání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A je tu velký finále. Dneska dorazilo hliníkový tělo hodinek, v originálním provedení je z plastu a věk hodinek je na něm už znát. Hodinky chci normálně nosit, proto došlo k výměně i této části.

 

Předchůdce všech TunaCan v plné kráse:

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...