Přejít na obsah

Pilotky prosím o nacenění


Bolthorn

Doporučené příspěvky

Prosím o pomoc s určením hodnoty leteckých hodinek z roku 1936, které byly vyrobeny firmou Longines na zakázku pro letectvo - přímo pro nějakou peruť na ciferniku je mimo nápisu Longines a SWISS MADE, také znak křídla, nebo perutě. Zatím k tomu nemám moc informací, a na fotografie zatím čekám, dnes jsem se o nich dozvěděl, že jsou k prodeji a dostal jsem k nim jen tyto informace. Nebyly od války nošené, pouze zakonzervované a uložené, nevím ani přesný tip. Zajímá mě kolik tak mají zhruba takové hodinky v top stavu hodnotu, abych popř. nějak moc neustřelil. Jakmile budou fotografie, tak je sem nahraju. Zatím sem můžete psát nějaké postřehy. Popř. nějaké info, co by to mohlo být za hodinky, které se v danou dobu vyráběly.

 

Díky.

Upraveno uživatelem Bolthorn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je skoda, v tom pripade nevim

v roce 1936 byla vyrobena serie svycarskych hodinek Longines, Lemania a Eterna s oznacenim MVS ny dynku - ty jsou pomerne cenene a vyhledavane

bez napisu jiste byly, ale detaily az podle fotek

 

Klidně to mohou být známé Longines MVS i bez nápisu na dýnku. Mám je po dědovi, který byl pilot a jsou bez nápisu na dýnku. Vysvětluji si to tak, že byl jeden z prvních, kdo je nafasoval a nápis ještě neměly. Ale možná je to jinak, ale to už se bohužel od něj nedozvím.

Spíš mě překvapuje ten zmiňovaný znak křídla nebo perutě na číselníku. Takové Longines MVS jsem zatím neviděl. Ale mohla by to být jen lidová tvořivost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebyly od války nošené, pouze zakonzervované a uložené, nevím ani přesný tip. Zajímá mě kolik tak mají zhruba takové hodinky v top stavu hodnotu...

 

To, že nebyly od války nošené, ještě neznamená, že jsou v TOP stavu. Ve válce mohly dostat za uši jak blázen a stav nemusí být nikterak perfektní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Takže jsou to známé Longines MVS bez nápisu na dýnku. Žádné logo nebo znak křídla/perutě na číselníku. Pro mě netypický je tvar ruček a korunky. U ruček znám 2 varianty - katedrálové a rovné s trojúhelníkovým zakončením.

Viz např. antik-hodinky nebo photowatches.eu

Tyto jsem ještě neviděl stejně jako korunku. Tím netvrdím, že nemohou být původní, ale moc se mi nezdá, že by dělali tolik variant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, typicky zakonzervovane hodinky :-)

 

O to ani tolik nejde, průser jsou ty ručky a korunka - dnes prakticky nesehnatelné. Ale jsou to cca 80 let staré, velké hodinky v oceli s prokazatelným použitím v armádě, a od toho se odvíjí i jejich oblíbenost mezi sběrateli.

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Je zezadu napis "Majetek vojenske spravy"?

 

Nejedna se nahodou o valecnou korist? Tata takove neco jako vojensky pilot dostaval a co rikal, tak jejich vystrojovy dustojnik mel tech hodin v supliku spoustu. Pak byly nahrazeny tema Primkama. Akurat si uz nepamatuju na ten text na dynku, ale znacky sedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...