Přejít na obsah

Budíky, nástěnné a XXXL Primky


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Dárek od známého. Odpočíval na půdě a je zatím nefunkční,ale i tak mam radost.

Dobrý den, rád bych požádal o radu. Dostal se mi do rukou tento typ budíku. Vzhledem k zubu času, který si na něm vybral svou daň by bylo potřeba "asi" vyměnit pružinu. Pokusil jsem ho rozebrat, ale nejde mi vyšroubovat klička natahování pružiny. Ostaní jsem již bez problémů demontoval. Mohl by někdo poradit, jak danou kličku demontovat. Ještě pro vysvětlení - klička se protáčí na obě strany a je jen slyšet cvakání pružiny. Moc Vám děkuji za Vaše rady. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bude B 70 i když jsem fotku neviděl.. Takže méně razantní je prostě odšrouovat nožky , řidítka,  klíč a skusit vytlačit  stroj z jedné strany. .Aby se dala nějakým napříklat drátem, zajistit rohata na perovníku  a klíč vytočit doprava proti směru šipky.. .   Kolegové a já v okolí  jseme používaly další dva postupy, ale je tam riziko ulomení perovníkové hřídele nebo zničení klíče,. takže to zveřeňovat nebudu.

Upraveno uživatelem Jiří9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na fotce strojku co je tady výše je to to perko co je vidět v pravé části na kole perovníku. Je to takový plíšek co zapadá do rohatky a brání zpětnému vytočení pera. Praská to poměrně často a blbě se to rozebírá. Jak už bylo řečeno, odšroubovat nožky, mírným násilím by mělo jít vytáhnout zastavovací tlačítko. Kdyby nešlo tak zkusit povolit ten šroub kterým prochází a stroj by měl jít částečně vysunout z pouzdra. Pak se dá něčím zapřít tu natahovací hřídel nebo ji podržet dlouhýma kleštěma a klíč odšroubovat. Pak je ještě radikální násilná metoda, klíči vytrhnout křidýlko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, moc Vám děkuji za radu. Váš postup opravdu fungoval skvěle. Ikdyž jsem nakonec (klíč) ulomil, ale naštěstí to bylo jinak bez úhony. A zjistil jsem, že špatné pero nátahu. Alespoň jsem nyní o trošku moudřejší. :-) Ještě jednou Vám moc děkuji. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...