Přejít na obsah

Budíky, nástěnné a XXXL Primky


Doporučené příspěvky

Nevím jestli jsou to ty samé, ale za krále "Klacka" jsme si kupovali ruské kukačky, které měly plastové čelo, které se odšroubovalo a potom se místo něho udělala ta přední nástavba ze dřeva (mám je doma také, ale v jiném provedení). Pokud by to bylo ono, tak  jsou z přední strany šroubky, budou čtyři. (myslím, že na Tvé fotce vidím dva) Tak odstaníš to přední čelo a dostaneš se ke strojku. To však je bez záruky z mé strany, už je to opravdu dávno co jsem to dělal jak je vidět z foto :)

post-15112-0-03104700-1514022462_thumb.jpg

post-15112-0-32763200-1514022477_thumb.jpg

post-15112-0-41326500-1514022489_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakci. Tak dobrá věc se podařila. Měl jsi pravdu, šlo to opravdu tím čelem, jen jsem s ním musel odmontovat celou střechu, abych ho sundal. Strojek je venku, teď jen zbývá zjistit, čím rozpustit ten bílej, mazlavej a lepkavej sajrajt. Mělo by to být silikonové mazadlo ve spreji. Zkusím to vykoupat v tech. benzínu a uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je to silikonové mazivo, možná ani technický benzin nebude stačit. Pak vyzkoušej čistý benzin z lékárny nebo aceton. Ještě se čistívalo v toluenu ale ten už některé drogerie radši ani neprodávají. A když ho budeš kupovat, budou si tě podezíravě prohlížet jestli nejseš nějakej feťák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten číselník je domácí výroba . Protože tyhle kukačky, jsou ruské a původně tam byl číselník plastový. Přeji Ti hodně štěstí, s čištěním, ale chtělo by to komplet rozebrat a pak teprve čistit. jinak tam bordel zůstane stejně i když méně. Pak můžou být vychozená ložiska a drsné čepy a tak dál. Samozřejmě to pak zase musíš složit a dobře seřídit :hannibal:   Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové odborníci, a přeji hezký zbytek svátků a vesele tikající další rok. Dnes jsem se dal do čištění strojku v kukačkách výše, a po úspěšném odhumusení v benzínu a následném promazaní dvojkou olejem (jiný jsem neměl) jsem vše vložil do domečku a rozhoupal kyvadlo. Po cca deseti kyvech se však zastavilo a to samé se opakovalo pořád dokola.Bez kyvadla to jde normálně, ale sedmimílovýmy kroky. Jakmile dám však kyvadlo zpět, tak se po chvilce zastaví. Jakoby byl problém v krokovém kole a kotva nebo jak se to nazývá nebyla schopna překonat nějaký zoubek krokového kola. Pokaždé však jiný zoubek. Nemáte nějaký nápad, jak si pomoct, případně mohu trochu přihnout ty plíšky (kotvu), co zapadají do krokového kola ? Nebo nějaký jiný nápad? Děkuji všem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne to není tím, problém bude ve vyčištění a možná i opotřebení. Vyčistit se to dá opravdu jen po kompletní demontáži, ta vizuální špína je až druhotný problém. Nejvíc vadí ta co není vidět, zaschlý olej v ložiskách, v zubech kol a dalších pohyblivých místech. To všecko brzdí chod stroje až do té míry že se zastaví. Lidi to obvykle "řeší" přidáním závaží ale to vede jen k rychlejšímu opotřebení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"...Lidi to obvykle "řeší" přidáním závaží ale to vede jen k rychlejšímu opotřebení." - Když jsem byl asi před měsícem u již zde několikrát zmiňovaného svého známého hodináře/důchodce, přinesla mu nějaká jeho známá na opravu nejdoucí kukačky. Asi tak sto roků starý zanedbaný švarcvaldky, který podle všeho nešly už hodně dlouho a nejspíš ležely někde na půdě. Ani snad nebyly její, poprosila ji zase nějaká její známá, znáte to... První na nich patrné byly navařenými kusy železa asi tak o třetinu hmotnosti nastavené šišky, hrůza... A uvnitř krom nánosu špíny sežrané měchy, asi od myší. Kroutil nad tím hlavou, ale odmítnout ji nemohl a řekl jí něco ve smyslu, že se pokusí o zázrak. Když odešla, docela bědoval, až mi ho bylo líto... :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsem narazil v Práci na vývozní budík. Značka je RUBINA. :eek:

 

 

Poctivý český

attachicon.gifDSC_1916.JPG

 

 

A tohle jsem našel v dekoraci

attachicon.gifDSC_1875.jpg

 

Gratuluji k úlovku. Tomuto budíku se říkalo "Koule".  V roce 1978 získal zlatou medaily na Mezinárodním veletrhu spotřebního zboží v Brně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...