Přejít na obsah

Junghans Mega 1000


Dimmu Borgir

Doporučené příspěvky

Dobrý den, rád bych se pochlubil novým přírůstkem do mé zvolna se rozrůstající rodinky hodinek, cibulí a jiných časoměřičských bazmeků. Hodinky jsem zakoupil na inzerát 20.11. tohoto roku. Myslím, že je zde není třeba představovat, jen tedy nastíním základní fakta o těch mých. WR 50m, safírové sklo, kožený řemen, inverzní display. Hodinky jsou cca. dva roky staré, inzerát sliboval stav nových hodinek a nijak nelhal. Za jedinou vadu na kráse považuji přidělanou dírku do originálního řemenu, předchozí majitel měl zřejmě velice subtilní zápěstí, neboť moje přítelkyně, křehotinka s drobnými ručkami, nemohla řemínek na tu přidělanou dírku zapnout. Jinak je vše OK, trápí mě jen baterie, už na konci svého života. Jsa z malého města, oběhl jsem dva místní hodináře se žádostí o výměnu, ale ti po zjištění, že se jedná o rádiově řízené hodinky, mne poslali tam, kam slunce nesvítí. Že prý s tím nemají zkušenosti (hodinář č.1), případně že s tím mají blbé zkušenosti (umělec č.2). Žádám vás tedy, milí chronomaniaci, zda by jste mi neporadili slušného hodináře, který by se s tímto byl schopen popasovat. Nejraději z okolí Českých Budějovic. Byl bych i rád, pokud by mi někdo znalý problematiky vysvětlil, kde je zakopaný pes a proč se do výměny nikomu nechce. Moc děkuji a za hloupé otázky se omlouvám, jsem opravdový začátečník..... Ještě mě napadla jedna hloupá, tyto hodinky mají atypický řemínek, je možnost sehnat kvalitní náhradu, ne originál?? Myslím samozřejmě v kůži.

post-23230-090003100 1353623543.jpg

post-23230-045181800 1353623552.jpg

post-23230-095212300 1353623560.jpg

post-23230-088908500 1353623574.jpg

post-23230-010725800 1353623581.jpg

post-23230-041463800 1353623590.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitej mezi Megisty:) Mam to same na oceli - prislo mi, ze se k temhle hodinkam hodi lip a taky se mi nechtelo podstupovat martyrium s hledanim remene - presne tak, jak popisujes.

 

Bojim se, ze opravdu kvalitni nahradu nesezenes, leda by ses domluvil s nejakym mistnim mistrem pres remeny, ale i tak se bojim, ze se ani jim nepodari na milimetr presne odhadnout tvar uchyceni na pouzdro. Ale za zkousku nic nedas... jestli neni lepsi ho dorasit a koupit fakt original, treba tady:

 

http://www.uhrband24.com/junghans-leather-strap-black-p-674.html?language=en

 

Co se baterky tyce, je to zvlastni. Delali mi to dvakrat u ruznych hodinaru, a bez drzkovani... pravda, v Praze, ale to snad takovou roli nehraje:)

 

Kazdopadne preju hodne radosti, hlavne se nenech odradit pripadnymi poznamkami konzervativcu. Jsou to paradni hodinky, mezi digoskami urcite top!

 

Kdybys cokoli potreboval, dej vedet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

Ale nosím je velmi málo, ani nevím proč......................

 

měl jsem to úplně stejně u všech tří modelů, který jsem měl a nevím proč ........ jsou to pěkný hodinky = dokonce o nich zase uvažuju :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

měl jsem to úplně stejně u všech tří modelů, který jsem měl a nevím proč ........ jsou to pěkný hodinky = dokonce o nich zase uvažuju :D

 

 

No vidíš to, mě docela udivilo, jak brzy jsi je prodal, moc se u Tebe opravdu neohřály. S tou jemnou gumičkou (jako čísi prdélka) jsi měl naprostou pravdu, díky za radu, původně jsem měl z gumy troch strach a uvažoval jsem o tahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapí tyhle hodinky v různých barvách a variantách jsem měl několikrát a byl jsem s nimi velice spokojen, ale díky Chronobundusu jsou všechny někde u Vás.

 

NYNÍ JE DOST AKTIVNĚ sháním akdyby to bylo pokud možno do vánoc. Doma by mi je koupili pod strom.

Kdyby jste se jich chtěl prosím někdo zbavit za peníze nebo za jiné hodinky byl bych moc rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na té pryži vypadají dobře, nejvíce mě, pravda, zaujaly na tahu. Ten se dá koupit extra, někde jsem ho našel za asi 2000,- korun kocourkovských. Vzhledem k tomu, že hodinky mě stály stejnou částku, dalo by se popřemýšlet o jeho nákupu, v součtu je to pořád hodně prima cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co bys potřeboval? Návod v češtině sice nemám, ale tyhle hodinky mám dobře prolezlý.

 

 

 

Ono v podstatě nic nepotřebuji, ve všem se vrtám jako správný Čehůň bez návodu, když to přestane dýchat, najdu si návod k obsluze a zdlouhavě a složitě to dávám dohromady. Takže návod jsem myslel právě do šuplíku, na případné krizovky :-) Děkuji za nabídku, jsem rád, že jsi ochoten v případě nouze pomoci. Musím říci, že se mi po necelém týdnu užívání Megy líbí velice, přijdou mi být vcelku intuitivní co do obsluhy, neskutečně pohodlné na ruce, jsou jako šité na míru. Nesrovnatelné s mými oblíbenými Amphibiemi od Vostoku, jejichž kouzlo zase ale spočívá v něčem jiném. Troufl bych si říci úplně jiném. Amfiny jsou prostě těžký, jakoby humpolácký, přesnost u nich hledat samozřejmě nelze, neb jsou to automaty (+11s/den). Přesto je to poctivý kus oceli, který mám rád. Junghanse jsou na tom dobře technicky, jsou to fajnové, pohodlné, osobité hodinky. Je to trochu jako srovnávat armádu třetí říše s armádou rudou, Němci mají náskok díky technice, ale v určitých věcech jsou prostě ty jednoduché laciné rusky lepší. Nejraději bych nosil oboje :-) Ještě, že jsem chudý člověk, mít na nějaké opravdové skvosty, jako nějaké Omegy, Tag Heuer apod., asi bych skončil v Bohnicích :-)

 

 

 

 

Když jsem psal o té osobitosti, včera jsem na maturitním plese viděl servírku s ještě hranatějšími, většími a bůhví čím řízenými Stormy ;-) Takže očekávám, že se mě bude každý vyptávat, kde jsem ty Stormy sehnal.

 

 

 

 

V týdnu půjdu vyřešit tu slabší baterii, synchronizace času probíhá, ale hodinky musí ležet na dýnku (pokud se tak dá nazvat vzniklý most, řemínek hodinky na dýnko nepustí, takže mi tady jakoby levitují), dám-li je na bok, synchronizace neproběhne. Přičítám to té slabé baterce??

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych poprosit, zda by někdo neměl návod v češtině, umím anglicky a německy, ale jen průměrně, takže bych uvítal něco psaného v pro mě srozumitelném jazyce.

 

Návod včetně českého k hodinkám Junghans Mega 1000 najdeš na této stránce pod ikonou PDF http://www.hodinky-junghans.cz/moderni-hodinky/4030001-junghans-0264510-avantgarde-mega-1000-4000897383695.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...že se mě bude každý vyptávat, kde jsem ty Stormy sehnal...

 

No a přesně kvůli tomuhle jsem je prodal, asi jsem snob nebo co :smile_anim:

A ještě taky proto, že jsem si nemohl zvyknout na digi formát času, ale to je jinej příběh.

 

Hoďky jsou to krásný, vo tom žádná, užívej!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

No a přesně kvůli tomuhle jsem je prodal, asi jsem snob nebo co

A ještě taky proto, že jsem si nemohl zvyknout na digi formát času, ale to je jinej příběh.

 

Hoďky jsou to krásný, vo tom žádná, užívej!

 

Co jsem tak zjistil, tak rozhodně nejsi sám. Musíš se proti tomu obrnit, je to taková lekce sebevědomí^_^

Navíc se ty hodinky taky nehodí je všemu. Ke konzervativnímu oblečení jsou jako pěst na oko.

A co se týče toho signalu, jsem si skoro jistý, že to vyřeší nová baterka. Sice jsem to na vlastní kůži nezažil, ale působí to na mě dojmem zhoršené kvality příjmů kvůli nedostatku energie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po těchto megáčích pokukuji po celou dobu, co jsem tu. Seiko má sice něco podobného (o čemž se tu taky dá dočíst), ale za jiné peníze. Ještě klika, že se hodinky nosí jen na jedné ruce. Jinak by snad byly doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...