Přejít na obsah

Identifikace kapesních hodinek a strojků


jm.nitro

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 498
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jsem laik v poslední dekádě života. Ve skříni se mi po tátovi léta létoucí válí funkční zlaté kapesní hodinky. Je v nich mj. psacím písmem napsáno Ancre Levees visibles 16 Rubis Chaton 964 K14.... Je tam také číslo 260964. Pak ještě nějaké značky. Na ciferníku není žádný nápis. Na strojku je nějaká značka. Mám sice dobrý foťák v mobilu, ale neumím udělat pěknou a detailní fotku. Když tak přidám na požádání další. Cibule jsou trochu špinavé, protože je od války nikdo nečistil. Zajímá mne kdo je vyrobil, odkud pochází, zda jsou originální, co znamenají ty nápisy a značky. No a jestli by se vyplatilo je někde slušně prodat. To ale jen pokud by cena byla kolem 50k Kč. Jinak je nechám dál válet ve skříni k prospěchu dědiců.
Tady jsou fotky a video (aby bylo vidět že fungují):
http://nevyn.szm.com/1.jpg
http://nevyn.szm.com/2.jpg
http://nevyn.szm.com/3.jpg
http://nevyn.szm.com/4.jpg
http://nevyn.szm.com/5.jpg
http://nevyn.szm.com/6.jpg
http://nevyn.szm.com/7.jpg
http://nevyn.szm.com/8.jpg
http://nevyn.szm.com/video.mp4
Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Co s nimi? Proč kazisvět, když mají jen hodnotu zlomkového zlata? Na tátu vzpomínat nemusím, ratolesti nemám. Za to zlato budu možná mít 50 bas piva - aspoň něco, to nebudu mít rok žízeň :lol2: . V r. 1992 jsem je přines starožitníkovi a ten mi tenkrát nabíd 10 tis Kčs (to ještě byly Kčs a ne Kč). Pak mi řekl, abych počkal, že budou mít za čas větší cenu. Ale jak vidím, tak asi ne.

za výkupní cenu zlata se o ně budu hezky starat

Ok, jak určíme cenu zlata bez toho, abysme je vykuchali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohouš má pravdu . Taky, jsem kdysi, dostal nějaký stroj s mikroregulací na díly  i s původní krabičkou. Pouzdro bylo prodáno na zlato ,. Je to fakt škoda . Víc se k tomu nedá napsat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to pravda, věčná škoda takových hodinek. V mechanické části se sice moc nevyznám, ale strojek zas tak nevypadá špatně a kdyby se vyčistily a nechaly opravit, mohly by léta sloužit. Hold někdo má rád hezké staré věci a cení si zručnosti předků. A jiný zase chlast. No nezbývá, než nad tím zakroutit hlavou a smířit se s tím.  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Tebe je to jen cena zlata a pro někoho jiného rodinný poklad a proto "rozjebat" hodinky jen pro zlato je barbarský čin a takovým lidem patří do rukou na...t .

A co s tím? Jak píšu, nabídl jsem to strožitníkovi v r. 1992 a on by dal 10 tis Kčs. On řekl abych počkal, že to bude za čas lepší. Po 26-ti létech to lepší není. Tak jaký poklad? Když to nemá cenu víc než zlomkové zlato? Tak je mám nechat zase ležet v kredenci, aby mi je nějaký šmejd, co se se vydává za plynaře ukrad? Nebo až natáhnu brka, tak se je vezme ten první co otevře kredenc? Kašlu na to! Jenže už asi 20 let jsem nikde na výloze neviděl "výkup zlomkového zlata". Určitě nechci jezdit do Prahy a třídit kupce na poctivé a podvodníky = hledat starožitníky (všichni to chtějí jen do komise a pak řeknou, že se mu cibule ztratily, nebo je tam už jiná firma. Nechci se s tím už trápit- PRYČ S TÍM!  Mám ještě pár prstenů, tak to hodím do igeliťáku a asi půjdu do první zástavárny. Těch je v Chomutově hafo.

Zvejkus - Ale oni normálně fungují, jen se musí občas natáhnout. Bateriový strojek by byl sice lepší, ale kdo by se s tím tahal po kapsách. Máš mobil? Tak víš kolik je hodin ne?

Posílám fotku hodinek na kuchyňské digitální váze - váží dost přesně. Taky průměr.

post-66107-0-02506700-1540205130_thumb.jpg

post-66107-0-64149600-1540205143_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...