Přejít na obsah

Garmin Fenix


jhonzatko

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nemám s 5x osobní zkušenost, ale jak znám Garmin, tak mapy budou univerzální pro všechny jejich přístroje. Takže se stačí mrknout na to, co se nabízí pro klasický turistický navigace - eTrex, Oregon, atd. Určitě to bude fungovat i v hodinkách. Pokud jsem nepotřeboval turistickou mapu, tak jsem vždycky stahoval odsud:

 

http://garmin.openstreetmap.nl

 

Dobrý reference jsou i na http://www.wanderreitkarte.de

Mrkni kdyžtak na www.geocaching.cz, tam o mapách pro garminy najdeš spoustu informací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to máte s origo řemen u Fenix 5S/5/5X olešťuje se vám ( příp. očka co drží přečnívající řemen)? Koupil jsem je se žlutým origo a hned nasadil čínskou kopii a ta je do 14 dnu oleštěná. Jde mi o to jestli jsou na tom origo řemeny podobně nebo je originální kvalitnější a něco vydrží. Jinak hodinky nosím 24/7. Díky

post-21044-0-94850100-1512565288_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řemeny na F3 se taky olešťují. Já je nosím jen na sport, takže to moc nepoznám, ale kámoš co nosí F3 24/7, tak po půl roce nošení origo červený vypadal na povrchu jako sklo.

Osobně bych řekl, že můj žlutý origo na F3 je oleštěný víc než neorigo čína. I když jak který, z číny mám jak gumu, tak silikony. Člověk nikdy neví co příjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, prosím Vás o radu. Na garmin fenix 3 HR optic se mi nezobrazují zprávy, maily apod. Mám s nimi spárovaný iphone a všechna upozornění mám i v garmin connect zapnutá. Na hodinkách se mně zobrazí volající, přijdou mi notifikace z některých aplikací - livesport, instagram, ale žádné zprávy, maily ani fb nefunguje. Nemáte nějakou radu? Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promin, ted jsem si vsiml, ze mas iPhone, tak to ti neporadim. U Androidu to je tak, ze musis mit connect povolen pro pristup k oznamenim a jeste dana aplikace musi mit povoleno oznameni ve stavovem radku, nahore jak je sila signalu, ikona wifi, hodiny,... A pak samozrejme jeste primo v nastaveni inteligentniho oznameni primo v connectu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velikost je o nazoru. Na 19cm jsou urcite nositelne. Jsou tu borci co nosi Fenix 5 na 16cm ruce. Ja mam stejnou ruku jako ty lovecak a fenix 5 hsou pro me max. Nedas to do vetsiny rukavu kosil, v zime to limituje. Tu jsou omerene Garmin hodinky vcetne lug to lug. Za me je ideal 935. Slim a dostatecne velke. https://forums.garmin.com/forum/on-the-trail/wrist-worn/fenix-5-5s/153243-lug-to-lug-lengths-of-fenix-5-family

 

Foto 5X na ruce. Doporucuji navstivit vetsi prodejnu Garminu a vyzkouset.

post-21044-0-01450600-1514528848_thumb.jpg

post-21044-0-45509100-1514528860_thumb.jpg

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za perfektní a promptní odpověď. Vyzkoušení je asi nezbytné.

Ještě mám jeden dotaz (odpověď možná vyřeší dilema s velikostí). Jestli to správně chápu, tak krom velikosti je rozdíl mezi 5 a 5X mapy a velikost paměti (potřeba právě pro mapy?). Žádný sportsman v plném tréninku nejsem a nebudu. Na mapy používám mobil, hodinky chci jako outdoor ale pro pěší turistiku (kdy mobil unesu), zajímá mne i monitoring tepu (měl jsem s tím jakousi zdravotní lapálii). A do exotičtější krajin, kde mi např. Omegy na ruce značně ztěžují smlouvání o cenách....:-)

Co myslíš?

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdil jsou tusim mapy, velikost pameti, wifi tu ma jen F5 se safirem) a cena ;-) . Fenix 5x ma Jeremy tak popr prober vyhody map s nim. Tep je mene spolehlivy jako mereni s pasem, ale pro hobiky plne dostacuje. Nekdy pri napr behu pozoruji, ze hur reaguje na zmenu tepu kdyz zvysis nebo snizis tempo. GPS za me funguje skvele. Na presnejsi mereni mam nastaveny glonass a na pesi aby vydrzela mam jen GPS s mensi presnosti. Za me jsou to idealni sportovni hodinky co uspokoji snad kazdyho. Mam srovnani s polarem a suntem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná trochu mimo téma, ale když už došlo na trasy a mapy, tak jsem objevil docela zajímavou věc na plánování a přesun tras do hodinek - https://www.komoot.com.

Co to umí:

- na webu/v mobilu naplánujete trasu - pěší, silniční kolo, horský kolo, běh, ... (mapa založená na OSM, velkým bonusem je ukázání typu povrchu po kterým se jede - asfalt, šotolina, ... sedí to velmi přesně)

- do hodinek nainstalujete jejich aplikaci (https://apps.garmin.com/en-CZ/apps/d918ae1e-9e7b-4fdf-b336-46141a0ccd6a), po spuštění se načtou trasy z webu a už routujete.

 

Umí se to i propojit s connectem a synchronizovat data o prošlých cestách. Stojí to tak nějak na opačném konci než endomondo, strava apod, kde vidíte co jste ušli, kdežto tady se dá plánovat co chcete projít. Slouží to i jako cestovní deník, dají se tam přidávat fotky, POI atd, ale k používání to není nutné.

 

Plánování trasy a přenos umí i samotný connect, ale zdaleka ne tak dobře jako tahle stránka. Nevýhodou je nutnost si zaplatit mapy ("kolem komína" je kus mapy zadarmo) - stojí to 30E, v akci to jde i za 20. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...