Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Máte někdy problém s tím, že přestaly chodit notifikace z mobilu? Zatímco Suunta ve vitríně blikají jako vzteklá, protože jsem zapomněl notifikace vypnout, na Garmin nechodí, resp.asi tak desetina než co první týden. S nastavením jsem nic nedělal. Je fakt, že telefon se mi poprvé po 2 letech o víkendu nějak kousnul a odmítal načítat soubory z paměťové karty, po několikanásobném restartu (a to i hodinek) zase fungoval normálně. Zkontroloval jsem nastavení a nic podstatného jsem nenašel. Jinak se ale srdeční tep a další statistiky posílají z hodinek d Garmin Connect normálně. Hodinky hlásí připojení k mobilu, ale když spustím v Garmin Connect synchronizaci ručně, chvilku se to snaží, ale nedojede do konce a objeví se (v aplikaci v mobilu) malý fuflík s otazníkem. Když na něj kliknu, objeví se hláška, ať spustím na hodinkách Bluetootth a zkontroluji připojení. Což mi přijde divné, něco není asi v úplném pořádku. Dělám něco špatně? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paw - firmware mám poslední. BT v mobilu jsem zapínal a vypínal, nicméně BT připojení jako takové funguje, je ovšem otázka, jak. Zkusím to i rospárovat a znovu spárovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znovu provedeno spárování, vše při starém. Telefon i hodinky hlásí připojení, které opravdu je, protože téměř online telefon zobrazuje změny srdečního tepu, kroků apod. Ale notifikace nechodí a synchronizace mi to od víkendu přijde taková divná, vypadá to, že po chvíli snažení vždy skončí nedokončená. Ale třeba se tělesné funkce (tep, kroky, energie...) přenáší do mobilu jiným "kanálem" než synchronizace, protože ty se mění opravdu online. No, zkusím ještě spustit nějakou aktivitu a schválně jestli se synchronizuje s mobilem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem na telefonu pustil úklid a asi jsem udělal mírný pokrok - synchronizace s hodinkami přes Garmin Connect už dobíhá (zatím) do konce. Ze služební pošty jsem si poslal na svůj mail testík a opravdu, do hodinek to dorazilo. Nicméně se upozornění nezobrazilo na displeji automaticky, ale našel jsem ho v doplňcích "Oznámení", dřív se vždy rozsvítil na chvilku displej a na něm oznámení. Teď, po pár hodinách, mi navíc přišly další 2 maily a nevidím je ani v Oznámení. Kde může být chyba? Tak se ptám - jak dlouho zůstávají jednotlivá oznámení v doplňku Oznámení? Nemohly tam být jen chvilku a než jsem se na to, cca po hodině kouknul, už zase zmizely? A proč jsem to našel jen v doplňcích, ale aktivně mi nevyskakují na obrazovce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby notifikace vyskakovaly aktivně na obrazovce, tak musí být podpora na ciferníku (nevím jestli to mají všechny). Mnou používaný vzhled ukazuje jen číslo čekajících notifikací, pro detaily musím jít do oznámení. Jinak jakmile oznámení o novém mailu odstraníš z lišty v telefonu, tak se smaže i z hodinek a naopak.

 

EDIT: používám to na iOS a netuším jestli jde zapnout režim, kdy se notifikace primárně zobrazí přes celý displej a pak do přečtení/vymazání čeká v Oznámení, stačí mně vidět počet nepřečtených oznámení

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paw - pokud se nepletu, takhle mi to fungovalo první týden - hodinky se rozsvítily a na ciferníku se objevila nová notifikace. Po chvíli zmizela a na ciferníku byly zase hodiny, popř. jsem notifikaci z ciferníku odstranil tlačítkem Zpět (vpravo dole). I pak ale byly v doplňku "Oznámení", bylo jich tam třeba 15 a po nějaké době zmizely, nevím za jak dlouho, možná po pár hodinách, možná druhý den, to neumím říct. Takže podpora notifikací na ciferníku určitě u D2 Charlie je. Snad si to teda pamatuju dobře...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě by se dalo zkontrolovat nastavení v Connectu v mobilu:

- v aplikaci vedle ikony s tvým avatarem ťukni na hodinky

- v Nastavení vyber volbu "Nastavení zařízení" a pak "Oznámení z telefonu"

 

Tam by se mělo dát řídit co, kdy (a možná i jak) se má na hodinkách zobrazovat. Bohužel na iOS jsou v tomhle možnosti značně omezený, netuším jak to vypadá na Androidu.

 

Zobrazením na ciferníku jsem myslel tohle: https://services.garmin.com/appsLibraryBusinessServices_v0/rest/apps/19146c3e-36ed-4702-8ec0-38c072b95ae0/screenshots/6cbcd7b4-a407-4acb-a00f-88244175ed5c - červená 13 ukazuje kolik je v Oznámení notifikací. Číslo se bude snižovat tak, že buď budeš odmazávat jednotlivé notifikace v hodinkách, nebo v notifikační liště v mobilu. Tzn když v mobilu přečteš mail, zmizí notifikace z lišty a zároveň i z hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Connect jsem nastavení kontroloval asi 100x, zkoušel jsem buď všechny nabídnuté aplikace nebo jen aktuálně tyhle - Facebook, SMS, email, Gmail, Massenger, Kalendář, Kontakty (myslel jsem, že příchozí hovory budou oznamovány i se jménem, což fungovalo, ale nevím, jestli díky tomuhle), Mobilní banka (ta byla skvělá, pár sekund po zaplacení kartou přišla hláška), O2 SIM (nevím co by to mělo oznamovat, myslel jsem že příchozí hovory, taky je to oznamovalo). Zkusím některé odmáznout a uvidíme, jestli to celé neblokuje některá z nich.

 

Ten počet notifikací na ciferníku nemám, mám "letecký" ciferník, ale na pozici 9 lze informace měnit, teď tam mám vývoj atmosférického tlaku. Na pozici 3 datum a den a celkem mi to vyhovuje. Ona stačila ta notifikace na ciferníku, byla s tím spojená vibrace a tak jsem hned věděl, že se něco děje.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V notifikacích žádný pokrok, něco funguje (Facebook, kalendář) a zbytek ne, navíc ani ty dva aktivně nevyskakují na displej. Začínám mít obavu, že na vině je můj mobil, se kterým jsem měl o víkendu problém, nechce se mi ale dávat do továrního nastavení. No uvidíme, stejně začínám uvažovat o novém mobilu...

 

Navíc další věc a už si říkám, jestli není chyba ve mně. Navečer jsem dal hodinky nabít přes USB v počítači. A vyskočila na mne aktualizace databáze leteckých map. Tak jsem to spustil, ale v hodinkách bylo údajně málo paměti a vyskočilo na mne nějaké označení dvou dodatečně stažených ciferníků, tedy aspoň jsem si myslel, že to byly stažené. Bezmyšlenkovitě jsem to odklikl, aktualizace trvala asi hodinu, ale proběhla a když jsem hodiinky odpojil, ciferník byl najednou nějaký úplně jiný. Šel jsem tedy do nastavení, našel ten výchozí letecký co byl v hodinkách, nastavil ho, ale všiml jsem si, že na pozici 3, kde bylo datum v podobě "Čt 2", je najednou datum v anglické formě "T 2". Přenastavit to nijak nešlo, tak jsem se naštval a obnovil tovární nastavení hodinek. Prošel jsem si zase delším nastavováním jazyka, jednotek, doplňků a ostatních funkcí, ale stejně je datum stále "T 2". Ne že bych s tím neuměl žít a už si říkám, jestli to tak nebylo vždy a jen si to pletu s jinými hodinkami (navíc už jsem tak zblblý, že nevím, jestli tam nebyl měsíc a datum) a proto se ptám - pokud máte na ciferníku F5X datum, máte tam anglickou zkratku názvu dne nebo českou a máte tam den v týdnu nebo měsíc a datum? Možná to mají D2 Charlie jinak, ale zajímá mne to. Díky.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na tom, co daný ciferník podporuje a jak to programátor naprogramoval (jeden čas jsem tam měl místo český diakritiky čtvereček). Výchozí ciferníky mají každé hodinky jiné, teď jsem vyzkoušel jeden na F5 a češtinu tam mám ("Pá 3"). Zkus nějaký jiný než výchozí a uvidíš co to udělá. BTW výchozí ciferníky se nastavují v hodinkách, doinstalované se nastavují v aplikaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paw - každý ciferník to má jinak, ale u většiny je opravdu "Pá 3", takže včera na nich bylo nejspíš "Čt 2", zatímco na tom mém a ještě jednom je dnes "P 2". Nicméně včera to ukazovalo T 2, tedy anglicky čtvrtek, druhého. Ale dnes už je tam P 3, tedy česky pátek, nikoliv anglicky F (friday):-)! Z toho aby se jeden zbláznil. Pomalu docházím k tomu, že když Garmin dělal češtinu v hodinkách, použil nějaký, který byl vestavěn v počítači. Některé "překlady" jsou totiž natolik šílené, že to jinak být nemůže. Kupříkladu nastavení ciferníku: "Vzhled hodinek" a "Přizpůsobit" je OK. Ale následující volba "Vytočit", což znamená volbu různých indexů a číslic po obvodu ciferníku, to už je na pováženou a jediné co mne napadlo, že debilní překladatel zadal do překladače něco jako "kruh" nebo něco takového, co mu řeklo, že česky se to řekne "Vytočit". Ale pokračujme ručičkami, ty si lze také vybrat a protože se pohybují pomalu a pomalu, anglickou verzi menu mu překladač nabídl jako "Posun". Přiznám, že tohle mi od giganta jako je Garmin, přijde jako totální diletantismus. To je snad lepší, když nechá některé položky, které byly překladatelsky nad jeho síly, v angličtině a také jich je tam dost. Co se týká českého návodu, ten je u hodinek papírový a celkem podrobný. Tady už nebyl k překladu zvolen vestavěný internetový překladač, ale překládal to člověk - překladatel. A musím říci, že celkem dobře, nicméně některé výrazy přeložil asi doslova a já přemýšlím, co tím chtěl autor říci. A jako ve všech návodech na světě, i tady nejsou některé věci vůbec vysvětleny, ale já se tím prokoušu...

 

Co se týká notifikací, tak ejhle, ráno cestou do práce mne začalo brnět zápěstí a hodinky mi začaly aktivně zobrazovat, co kdo napsal v mé skupině o Leathermanech na Facebooku. Aktivně, tak jako to hodinky dělaly první týden a pak přestaly. A když oznámení z displeje zmizelo, zůstává v doplňcích v "Oznámení", odkud později zmizí také, ale po nějakou dobu tam zůstává. Možná se hodinky vzpamatovaly po včerejší aktualizaci a obnově továrního nastavení, nevím. Ale v té souvislosti se zeptám - jak jsem hodinky po resetu znova nastavoval, v nastavení podsvícení jsem našel i "Gesta", což umožní rozsvítit displej při zvednutí a otočení ruky, i proto se mne systém ptal, zda nosím hodinky na levé nebo pravé ruce. Je to i v návodu, ale když jsem nové hodinky rozbalil a nastavil, volba "Gesta" tam myslím nebyla. Ale vzápětí po nastavení jsem nové hodinky aktualizoval, nejen databáze, ale i verzi firmware a náhle se tam gesta objevila, čehož jsem si všiml až včera při nastavení po obnově továrního nastavení. Pokud to píšu blbě, napište, ale pokud to tak je, pak je dobré nové hodinky nastavit, aktualizovat a znovu projít nastavení, jestli se tam neobjevily nové, třeba i užitečné položky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, "Vytočit" jsem si menu taky všimnul, tipnu si, že tam původně bylo anglicky "Dial", což má několik významů.

OT k překladům: Praxe je taková, že firma dostane textový soubor v AJ a má ho přeložit do češtiny. To dělá bez znalosti kontextu kde se bude daný překlad používat, takže pak vznikají takovéhle zmatečné položky. V tomhle je garmin celkem nevinně. BTW jednou se to povedlo i Microsoftu :) - https://www.root.cz/zpravicky/2263/

 

Co se týče aktualizace, tak ke každému FW bývá zveřejněn i changelog (neznám český ekvivalent), kde je popsané co je v daném FW nového. Takže ano, po aktualizaci můžou přibýt položky, které tam dřív nebyly.

 

Changelogy pro D2 se dají sledovat např zde: https://forums.garmin.com/forum/on-the-trail/wrist-worn/d2-series (oficiální forum od Garminu)

 

U F5 takhle nedávno po aktualizaci přibyla možnost používání GPS + Galileo, kdybych si nepřečetl changelog a na základě toho se nepodíval do nastavení, tak o tom taky vůbec nevím :).

Touhle debatou ale už docela odbočuju od tématu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paw - díky. No, nemyslím, že je v tom Garmin nevinně, přeložený text vkládá do svého produktu a odpovídá za něj, ale to sem asi fakt nepatří. Ale jinak myslím, že neodbočuješ, D2 Charlie jsou víceméně totožné hodinky s F5X až na mírné designové úpravy v horní části (pouzdro, řemen a interiér jsou stejné) a letecké funkce. Proto se ptám tady, protože když založím nové vlákno o D2 a budu se ptát, protože nikdo nebude tušit že jsou to sesterské hodinky F5X. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...