Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

Ahoj, 

 

koupil jsem včera Fenix 6 pro (mapy, music) se safírem, takže zatím sbírám dojmy. 

 

Ad solární dobíjení - pro nic jiného než displeje s nízkou spotřebou se to při současné technologii soláru nehodí. AMOLED žere hodně, takže místo 2denní výdrže by to hodilo 2,1 dne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

McMac - s tím solárním dobíjením souhlasím, ale nebude to trvat dlouho a oni to vymyslí. A jinak gratuluji ke skvělým hodinkám, mám D2 Charlie, což je letecký klon Fenix 5X a jsem z nich nadšen. Do práce a tak sice nosím Samsung Galaxy Watch, které jsou v mnohém "chytřejší" než Garmin, na sport a volnočasové aktivity jsou ale zase naopak mnohem méně vhodné. Jsem zvědavý na Tvé dojmy a zkušenosti z F6, máš i zkušenost s F5 abys to mohl srovnat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ivan - u mě jsou to první chytré hodinky, tak to zkouším. :-) Mám zkušenost z 5S a kromě displeje, jiného menu a dalšího senzoru žádný velký rozdíl (+ jiné kapacity baterie, což je dané rozdílnou velikostí modelů).

Kolega co má Fenix 5 hlásí podstatně delěí výdrž než se ukatuje mě, ale možná je to tím, že si s tím moc hraju. Musím počkat měsíc, abych mohl dělat nějaké závěry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

McMac - ano, taky mi vždycky u nových chytrých hodinek nebo i mobilů vydrží baterka zpočátku méně. Zčásti protože si hodně hraju a nastavuju a zčásti i proto, že lithiovým baterkám trvá pár cyklů než se "nabudí" na plnou kapacitu. Jak jsem psal, mám D2 Charlie, v podstatě to jsou F5X s leteckými funkcemi, databázemi a mapami, jinak jsou to standardní F5X. A předtím jsem měl Suunta a nyní paralelně s Garminy i Samsung Galaxy Watch, takže to mohu srovnat. Co se týká sportu, volnočasových aktivit, výdrže atd., Garminy jasně vedou před Samsungy. Ty zase kontrují propracovanějšími funkcemi volání, kalendáře, maily, SMS atd. ale i skvělým kontrastním dotykovým displejem a jednoduchostí ovládání. Garmin taky vede konektivitou s mobilem, aplikace Connect je jednoduchá a poskytuje spoustu informací, Samsung na to musí mít aplikace dvě. Samsungy jsou výrazně levnější, proto si je také lidé kupují a pak nejsou zcela spokojeni se sportovními funkcemi, tam je Garmin i Suunto výrazně dál. Jsem přesvědčen, že Suunta jsou primárně sportovní hodinky, Garminy sportovní a volnočasové, ale už i s relativně slušnými "kancelářskými" funkcemi a Samsungy jsou primárně chytré hodinky se zaměřením na tu "kancelář" (pod tím se ale skrývá celé spektrum funkcí) a sport je u nich jen vedlejší produkt. Samsungy jsou i nejméně odolné a vypadají spíš společensky než sportovně, což taky dost napoví. No, ať Ti Garminy slouží tak dobře jako mně a třeba se někdy poděl o zkušenosti.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U me taky vedou na sport jednoznacne Garminy. Mel jsem Fenix 3, ted prodavam 5x, ale nic lepsiho neni. Na chvili jsem poridil Galaxy Watch 46 lte a uz to zpracovaní mi prislo hrozne. Fenix 6 se mi nelibi designem, radeji mam 5x, ale pro me sportovani na hodne dlouhou dobu skoncilo, tak na co drzet sportovni hodinky. 

Ale Ivan to napsal dobre, hlavne to rozdeleni. Suunta jsou fajn, ale jen na sport.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam F5X+ kupene pred pol rokom, takze nemam dovod menit za 6.....vydrz baterie, je perfektna. Zapate mam vsetko HR, kroky, sluzia mi ako "smart hodinky", do toho cca 8 behov po hodine(GPS) a vydrz je cca 18 dní. Dost casto chodim na sluzobky, takze si vytvaram v Connect trasy, ktore si posielam do hodin a nasledne sa necham navigovat-to je velka parada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Oproti Fenix3 se mi fenix5x malinko hůř nosí.

Jinak takovej tip pro toho kdo by chtěl abgrejdovat něco od Garminu na novější model, tak na Evropské vám při odevzdání starého zařízení dají slevu cca 1/3 .

Měnil jsem takto turistickou navigaci i hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já furt řeším a nemohu se rozhodnout zda vivoactive 4 nebo nějaké nové Fénix a nebo se mi líbí suunto 5. Četl jsem recenze od Ivana a neni to určitě špatná volba, používám celou dobu Garmin, ale cítím že změna by neuškodila, měl jsem Fénix 5, ale po pár měsících jsem je dal pryč, hodně dělám těžkou práci a tak jsem si pořídil instinct a to byla paráda, jenže jsem je musel dát k reklamací kvůli baterií a vrátili mi peníze. Občas dělám nějakou tu turistiku a běh a přidám k tomu plavání, ale potřebuji, aby hodinky něco vydržely celkově a data z běhu si čtu jen základní. Nemusím je mít na ruce furt, používám hodně Alpina AlpinerX. Už mi jde z toho hlava kolem, máte nějaké Garmin doporučení nebo i když je to Garmin sekce tak by jste uvažovali o Suunto 5. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NPD - neznám Suunto 5 a rozdíly od mých Spartanů, o kterých jsme si psali v jiném vláknu. Ale protože mám leteckou mutaci Garminů Fenix 5 a delší dobu jsem měl paralelně i Suunta, zajímalo mne srovnání a mé dojmy jsem také popsal jinde. U obou výrobců je vidět jiná filosofie, každé hodinky mají z mého podhledu oproti druhým přednosti a zápory. Suunta jsou tenčí, řemínek je klenutý, nepotila se pod ním ruka a trochu lépe mi seděly na ruce. V pohodě se vešly pod rukáv čehokoliv. Při sportu mi vyhovoval velký dotykový displej. Celkově mi Suunta přišla jednodušší, přehlednější, snáze ovladatelná, někdo by mohl říci, že "ochuzená" o některé funkce, což je sice pravda, ale to co obsahují, je zacíleno na sport a volnočasové aktivity, to dělají dobře a cerepetičky kolem Finy moc nezajímají. Z těch hodinek na mne čišela filosofie, ve které byl sport stěžejní vlastností. Garminy jsou bohatší o některé funkce, mají dle mého lépe zvládnutou konektivitu s mobilem, u Garminu je totiž základní konektivita mezi hodinkami a mobilní aplikací Connect, je to jednoduché a perfektně funkční, z mobilu lze provádět takřka veškeré úpravy hodinek. U Suunto komunikují hodinky s mobilní aplikací Suunto Movescount a vše se ještě synchrionizuje se stejnojmenným software v PC. Pokud chci hodinky nastavit víc do hloubky, jde to jen z PC (Garminy nastavím i přímo v hodinkách), tedy před 2 roky to tak bylo, nevím jestli to už není jinak. Aktualizace Garminů probíhá přes mobil, u Suunto po připojení k PC. U Garminu se mi snáze vytvářejí (za pomoci aplikace Relive) 3D animace z aktivit, lépe mi fungují notifikace, u Suunto docházelo občas k jejich výpadkům, ale nemohu vyloučit, že za to mohl i můj tehdejší mobil LG a jeho verze OS, který (resp. software) nebyl mezi podporovanými modely. Dnes mám kromě hodinek i náramek Garmin Vivosport a oboje mi s mobilem přes Connect komunikuje výborně a výsledky z obou zařízení se v mobilní aplikaci pěkně doplňují. Takže závěr - kdyby mi šlo výhradně o sport, záznam aktivit, nepotřeboval bych mapy, plnohodnotnou navigaci (Suunta navigovat umí, psal jsem o tom v recenzi, ale není to klasická, mapová, plnohodnotná silniční navigace) a další funkce, asi bych sáhnul po Suunto s jejich snadným, intuitivním ovládáním, skvělým, velkým dotykovým displejem, tenčím designem, hladším povrchem, který se o nic nezachytí a dobrou ergonomií. Kdybych chtěl hodinky víc univerzální, s více funkcemi, barometrem, mapami, klasickou mapovou navigací, byť na malém, kulatém displeji), asi trochu lepší konektivitou, možná i atraktivnějším designem, sáhnul bych po Garminu. Ale berte to jak jako subjektivní názor, někdo jiný to může vnímat jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

myslis toto?

potiahnes za tu vrubkovanu cast a vyvlecies zo stezejky, kvazi take rychloupinanie, netreba nic skrutkovat.

jo to je ono. Tohle má i fenix 5, ale fenix 5 měl tu stěžejku na který držel ten pásek udělanou tak, že to byl šroub, kterej byl skrz obě plastový nožicky a z vnější strany hodinek byl imbus. V každyý tý hlavičce. Tady ten šroub evidentně není skrz, protože nic na druhý straně nožičky nevykukuje.

Jde mi tedy o co, co je v tomhle případě stěžejkou?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...