Přejít na obsah

Garmin Fenix


Doporučené příspěvky

lehce OT: nevím co máš za mapu (asi nějakou variantu Topo Czech?), ale pro garmin existuje spousta OSM map, který jsou docela přehledný. Na Edge 520 používám tuhle a i za jízdy je to v pohodě:

http://www.frikart.no/

 

Další dobrá je http://www.osmg.brazovic.cz/

 

(ultimátní seznam map je tady: http://wiki.geocaching.cz/wiki/Free_mapy_(garmin) )

 

Pokud by tě ohledně map zajímalo něco víc, tak klidně SZ.

 

Díky, to se rád podívám, předpokldádám že to je k použití i na zmiňovaných Fenixech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 4 týdnech...

Chalani odkial Fenix5x+ taha počasie? Bol som 3 tyzdne v australii a hodiny som pouzival iba na beh, mimo toho som vela potapal a tak som nosil Citizen z hlbkomerom. Ked som prišiel spat, tak nevidim pocasie. Stale mam na displayi logo Garmin Connect a hlasku, ze: "Cakam na udaje"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem vyzvedl z opravy mé "staré" Garminy - D2 Charlie. Ani nevím, zda jsem spokojený - dostal jsem nový kus (Titan tah i silikon.pásek neměnili - asi logické). To by bylo asi docela dobré. Jenže já si už pořídil Marq Expedition, které mi asi pocitově vyhovují lépe a teď nevím, co s nimi. Zkoušel jsem hned na místě domluvit výměnu za nějaký dámský model, ale bez úspěchu. Asi je zkusím poslat dál, pokud by to někoho zajímalo, může napsat. Jsou ještě cca 1/2 roku v záruce. 

https://www.garmin.cz/garmin-d2-charlie-titanium-optic/78995

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, koukám po nových smart hodinkách, hlavně notifikace běhání s GPSkou. Nemáte někdo zkušenost s Venu?  Líbil by se mi OLED displej (ty má třeba Samsung perfektní a jsem rád, že to Garmin zkusil taky), ale při zachování spolehlivosti trackování Garminu a propracovanější appky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se Samsungy zkusenost mam. Displej je hezky svitivy, ale vydrz Garminu mi imponuje vic:) Venu jako takove neznam, ale udavana vydrz je dle mych dosavadnich zkusenosti s dalsimi produkty Garminu mirne optimisticka (D2 vydrzi cca 12 dnu, ve stejnem rezimu Marq 8 - papirove ma byt minimalne stejny). Lze ji dosahnout rekneme v eko rezimu = minimum aktivniho pouzivani hodinek. Trackovani mam odzkousene a je docela dobre - presne, pouzivam pomerne casto. Ale i na to si nekteri uzivatele stezuji, domnivam se, ze to melo souvislost s nejakou chybou sw u  nekterych modelu. 

Upraveno uživatelem Bloud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím uznat, že Garmin Venu není tak úplně od věci. Pokud se někomu líbí design, tak myslím, že hodinky svým vzhledem nezapřou, že jsou smart (na rozdíl třeba od Samsung Galaxy Watch, kde při výběru vhodného ciferníku je každý z metrové vzdálenosti přesvědčen, že jde o klasické mechaniky), na druhou stranu jsou sportovní i elegantní a dají se nosit ke všemu. Přelouskal jsem pár recenzí, displej je skvělý, i když tolik ciferníků na výběr jako Samsung jistě nebude, stejně jako dodatečně stažitelných aplikací a výdrž, aspoň v jednom srovnávacím testu, vycházela velmi dobře. Recenze se shodují, že Venu jsou především sportovní hodinky a to je to, o čem jsem psal ve vláknu o výběru chytrých hodinek - jsou sportovní chytré hodinky (Suunto, Garmin, Polar..) a pak chytré hodinky se sportovními funkcemi (někdy říkám "doplňkovými"). No a sportovní jsou i Venu. Jsou pochopitelně i chytré - muzika, notifikace atd., ale ne tak chytré jako třeba Samsung Galaxy Watch  (nebo Active 2 atd.) či Apple Watch, kde mohu z hodinek přímo telefonovat, zobrazím kompletní zprávu SMS, Mesenger, Whats App, mail a to včetně příloh, ale mohu na zprávy i odpovídat, dokonce i zprávu nadiktovat, ona se převede na psané písmo a odešle. K dispozici je upomínkovač nebo s mobilem (potažmo Outlookem v PC) sdílený kompletní telefonní seznam včetně fotek, kalendář či mail, proto jsem si taky Samsungy pořizoval, i když na volnočasové aktivity používám Garminy D2 Charlie. Nevím, jak je na tom Venu s mapovou navigací, která je skvělá u Fenix 5X (byť absence dotykového displeje a ovládání pěti tlačítky je opruz) a do Samsung Galaxy Watch lze stáhnout vynikající aplikace Where WeGo, těch rozdílů, třeba malých, které se v recenzích neobjevují, ale přijdete na ně až dlouhodobějším používáním s možností srovnání, je hodně. Třeba GPS - Garminy i Samsungy GPS mají, u Garminu ho lze i lépe nastavit, ale Samsungy kontrují třeba tím, že v hodinkách může být GPS vypnutý (čímž výdrž dramaticky vzroste) a využívají GPS v mobilu, pokud je tedy poblíž, což je v mém případě po 95% času. To využijete při notifikacích počasí, navigaci, sportovních aktivitách atd. A takových rozdílů je spousta, jde o priority a jak které hodinky komu "sednou". Ale kdybych byl příležitostný sportovec a z chytrých funkcí mi stačily jen neaktivní notifikace, počasí atd., tak Venu by mohly být fakt zajímavou volbou a určitě bych je měl v užším výběru. Podotýkám ale, že v ruce jsem je nedržel a vycházím z testů, recenzí a fotek:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

?Tady jsem našel jeden zajímavý, celkem podrobný test Garmin Venu: https://www.dcrainmaker.com/2019/12/garmin-venu-smartwatch-sports-review.html

A tady jednu českou recenzi na Alza, pokud by to někomu pomohlo s výběrem: https://www.alza.cz/garmin-venu-recenze?layoutAutoChange=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

....dlho som bol proti výmene 5X+ za 6X a nakoniec som podľahol a kúpil zafírovú verziu. Väčší display, prepracovanejší soft a zaujímavo brúsená luneta, ktorá hádže zaujímavé odlesky. Mam ich dva týždne, absolvoval som uz cca 10 behov (12h GPS) všetky merania, ako aj konektivitu s telefónnom zapnutú a ešte píšu 5 dní výdrž batérie....celkovo som "spokojný punkheard" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už pětky nemám, tak to nezkusím, ale kamarád by chtěl vědět, jestli na jeho šestky pasují i řemeny z pětek.

Je to tak, že jsou nějak jinak řešené stěžejky, ale jejich průměr a systém uchycení je stejný?

Nechci mu to "odkejvat" aby něco objednal a pak remcal.


Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On teda nechtěl dokoupit ten origo, ale spíš nějakou Čínu.

Jestli ovšem Garmin deklaruje, že stejný řemen pasuje na pětky i šestky, tak to tak bude asi i v případě neoriginálního kousku. On teda znejistěl když u většiny viděl, že jsou na pětky. Ale bude to asi tím, že šestky jsou nový.

Díky za reakci.

Upraveno uživatelem RomanP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som 5x+ a teraz mam 6xSaphire...remene pasuju je to 26mm. Rozdiel je v tom ze 5x maju srobovane stezejky a 6x maju klasicku-pruzinkovu. Vyhoda je v tom, ze 6x nozicky maju kratsie nozicky a tym padom su "lug to lug" mensie aj ked priemer puzdra je rovnaky. Na ruke sa nosia pohodlnejsie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...