Přejít na obsah

Porovnání strojků Ronda


Radimk

Doporučené příspěvky

Máme nějaké zkušenosti s kvalitiu (přesností...) strojků firmy Ronda?

Nějaké informace jsem tu našel, ale konkrétně mi jde o porovnání řady 500 ( hodinky Luminox - Ronda 515) řady 700 ( hodinky Traser - Ronda 715)

Na ofic stránkách ( http://www.ronda.ch/ronda/ ) jsou to deklarované nejnižší výrobní řady řada 500- "powertech" a řada 700 jako "normtech"

Hodinky, až na nějaké drobnosti jsou jako dva bratři:

post-205-069359300 1356351937.jpgpost-205-064380100 1356351953.jpg

pro Luminox mluví vyšší WR a minerál, Traser má, zdá se mi lepší zvuk, co kvality se týče.

Používá luminox Swiss Made, kde deklarují 5 kamenů, nebo Swiss Parts, s jedním šutrem?

http://www.ronda.ch/...c704fca5fdbb5b1

Popis 715:

  • Metallwerk, reparierbar
  • Sehr lange Batterielaufzeit
  • Energieeinsparungs-Funktion bei gezogener Stellwelle: Reduktion des Stromverbrauchs um ca. 70%
  • Werk erhältlich als 2 oder 3-Zeiger Ausführung

Popis 515:

  • Metallwerk, reparierbar
  • Energieeinsparungs-Funktion bei gezogener Stellwelle: Reduktion des Stromverbrauchs um ca. 70%
  • Austauschbarkeit: Alle Ausführungen 11?''' mit identischer Werkhöhe 3.00mm und Stellwellenhöhe 1.50mm
  • Sehr starker Schrittmotor

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strojky Ronda 515 a 715 jsou si hodně blízcí příbuzní, kteří sdílejí část společných dílů, ale jinak se jedná o odlišné produkty.

 

Jak už bylo na Chronomagu opakovaně napsáno a je to i v tovární specifikaci, existují dvě hlavní různé produkční varianty u obou strojků:

 

- Varianta 515 s 1 kamenem v tzv. provedení SWISS MADE, tzn. součástky vyrobeny a strojek smontován ve Švýcarsku. Tyto strojky jsou pouze niklovány. Rubínové uložení ozubených kol je nahrazeno kovovými šatony.

 

- Varianta 515 s 1 kamenem v tzv. provedení SWISS PARTS, tzn. součástky vyrobeny ve Švýcarsku a strojek smontován někde v Asii. Jinak jsou stejné s předchozí variantou.

 

- Varianta 715 s 5 kameny je tzv. provedení SWISS MADE, tzn. součástky vyrobeny a strojek smontován ve Švýcarsku. Tyto strojky jsou navíc zlacené. Pouze tento strojek má mít indikaci EOL (End-of-life) vybité baterie. I když specifikace výrobce je o tomto tvrzení extrémně skoupá. Tento strojek by měl být v Traserech.

 

- Varianta 715 s 1 kamenem je tzv. provedení SWISS PARTS, tzn. součástky vyrobeny ve Švýcarsku a strojek smontován někde v Asii. Tyto strojky jsou pouze niklovány. Rubínové uložení ozubených kol je nahrazeno kovovými šatony.

 

To má i ?dopad? na cenu. Nejlevnější 515 Swiss Parts a ?nejdražší? 715 Swiss Made se mohou cenově lišit až 60%. V absolutních číslech se bavíme ale o ceně v rozsahu cca od 10 USD až 16 USD. A to jsou ceny kusovek jako náhradních dílů, výrobci to budou mít ještě levnější.

 

Kromě EOL je hlavním rozdílem strojků jiná výška při stejném průměru. 715 je kompaktnější (2,50 mm bez baterie) oproti 515 (3,00 mm bez baterie).

 

Hlavní rozdíl je pak v dosahovaných krouticích momentech motorku/převodů. 715 vyvine průměrně na vteřinové ručce 8 ?Nm a na minutové 400 ?Nm. 515 je výkonnější tažný kůň s hodnotami o 37,5% vyššími (konkrétně 11 ?Nm a 550 ?Nm). Tedy 515 si může dovolit pohánět větší a těžší ručky.

 

To se promítně do spotřeby, zatímco 715 má proudový odběr typicky 0,96 ?A a na baterii typ 371 (SR920SW) vydrží běžet až 60 měsíců, tak 515 má větší odběr více 1,28 ?A a na stejnou baterii typ 371 vydrží kratší dobu - 45 měsíců.

Upraveno uživatelem Petr_P
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky, až na nějaké drobnosti jsou jako dva bratři:

Vypadají jako dva bratři právě proto, že mají společnou matku - neboli vojenské hodinky Stocker & Yale Sandy P650 Type 6, které se vyráběly v 90. letech 20.století pro ozbrojené síly USA (maximálně do roku 2002). To, že Trasery dnes používají označení P650x není skutečně náhoda.

 

Sandy650LO.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte někdo přestavu, jaké asi životnosti můžou při běžném provozu dosahovat tyhle strojky Ronda?

 

max. tak 2 výměny baterky /cca 6-7 let/, je to největší a nejlevnější švýcarský odpad, tvářící se jako něco extra, což ovšem není...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud nekdy nevytece baterka, tak asi celou vecnost...

da se predpokladat, ze o dost dele nez opatrovane a draze revisovane mechaniky/automaty.

 

:sad01_anim: tak to ani náhodou. Dobře servisovaná ETA nebo SEIKO, pokud nejsou vystaveny drsným pádům a hrubému zacházení, vydrží několikanásobně víc. Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne, quartz může vydržet pri rozumném servisu (čištění, mazání, je-li na to uzpůsoben) v podstatě stejně jako mechaniky. Jde jenom o to, že z plechu a plastu zhotovený strojek stojí pod 200CZK, v blistru po 50kusech ještě méne, a za tyto peníze se s ním nikdo opravovat nebude.

Jiný level jsou kamenové frézované strojky, ale ony stojí podobně jako mechaniky ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...