Přejít na obsah

Jaké kuchyňské nože


Doporučené příspěvky

Drazí kolegové,

chtěl bych se s Vámi poradit. Rád bych koupil nové nože a ten veškerý šrot co je v příborníku hodil z okna. Ideálně bych si přál 3x nůž, 1x blok, 1x ocílka.

 

Dost se mi líbí: http://www.kulina.cz/sada-nozu-s-drevenym-blokem-grand-class-wmf/d-75977/

 

Ale bohužel o tom vím kulový, tak si rád nechám poradit. Samozřejmě uvítám případné zkušenosti na co si dát pozor apod.

 

Děkuji předem

 

 

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja si minulý rok do kuchyně pořídil nože Wusthoff řadu classic v nožířství na národní třidě v praze a naprostá spokojenost. Ale pokukoval jsem i po nožich od firmy Kds Sedlčany, kde jejich kovaná řada nevypadá také vůbec zle.

 

Teď mě ještě napadlo, že mám už několik let kuchyňák od japonské fimy KAI která má prodejnu např . v Revoluční v Praze a to jsou dokonalý nože.

Upraveno uživatelem patriknapr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebo Zwiling.... obecně něco ze Solingenu.... popř. p. POK ti sestaví sadu dle tvých potřeb http://www.pok.cz/ poměr cena/výkon velmi dobrý

 

http://www.vasekuchyne.cz/cs/zwilling-twin-pure-blok-s-nozi-6-ks

 

viděl jsem ten blok s 33% slevou, budu se muset podívat po odkazu...

 

nebo s tíhmle budeš mít vystaráno na celej život :) http://www.vasekuchyne.cz/cs/zwilling-four-star-ii-blok-s-nozi-8-ks

 

doporučuji v prvé řadě kupovat v obchodě a nůž uchopit do ruky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ocilky

 

http://www.kds.cz/vyhledavani.html?a=vyhledavani&hledej=oc%C3%ADlka

 

Ale možná lepší než oc?ka je lepši nejaký kvalitní brousek. Např tri angle od spyderca. Poradil jsem ho kamaradovi a koukal jak muže být obyčejnej kuchyňák ostrej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebo Zwiling.... obecně něco ze Solingenu.... popř. p. POK ti sestaví sadu dle tvých potřeb http://www.pok.cz/ poměr cena/výkon velmi dobrý

 

http://www.vasekuchy...lok-s-nozi-6-ks

 

viděl jsem ten blok s 33% slevou, budu se muset podívat po odkazu...

 

nebo s tíhmle budeš mít vystaráno na celej život :) http://www.vasekuchy...lok-s-nozi-8-ks

 

doporučuji v prvé řadě kupovat v obchodě a nůž uchopit do ruky

 

Hm...co jsem koukal, tak nejlepší u nožů je , když jsou kované ? Jaký je tedy rozdíl v technologiích ?

 

Abych ještě dodal, tak raději podpořím pana Poka z Plzně či výrobní závod Sedlčany - prostě vždy budu preferovat a podporovat domácího výrobce.

 

Myslíš, že ty nože pana Poka jsou kvalitativně srovnatelné s těmi od WMF v první odkazu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám několik nožů tady odtud, většinou santoku http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/kuchynske_noze.php

a pak něco od böker - damašek, keramiku...

... nevypadá to teda opticky tak hezky, jako sada zwilling v bloku, to je fakt.. .

mám je na magnetické liště, aby mohly "dejchat" :)

a nejlepší nůž co mám (nikoliv nejdražší) je tento od firmy **** http://www.noze-nuz.com/****/719003.php.

od stejné značky mám ocílku a ta je neméně úžasná ;)

(****)

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky přihodím pár zkušeností :)

 

 

1/ hodně záleží, kdo bude s nimi pracovat (manželka? děti? puberťáci?...) Mít nervy, že je někdo hned zničí, nebo bude manželka stále pořezaná ? :)

2/ také záleží na "prkýnku" na které se krájí

3/ pro běžné (zničení tolik nebolí) kuchyňské používání není špatná řada Azza od Tescomy

4/ na zeleninu jsou vynikající keramické nože, třeba Kyocera ( i Tescoma teď nabízí keramické nože, které i brousí, ale nemám s nimi zkušenost

5/ až budou děti z domova, koupím japonskou sadu nožů (sendvičová ocel), značku ještě hledám :)

 

Nevím, jestli to k něčemu bylo, ale aspoň tak :)

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K té keramice jen, že myslim že to je jen taková moda bez hlubšího významu. Ale jinak není nad pořádnou ocel.

Z prkénkem ma kolega pravdu. Já třeba po nakoupení nožu jsem udělal doma školení jak z nožema zacházet))) i když v některých připadech je to marný)))

Do dneška nemůžu vysvětlit, že krájením na talíři ostrý nůž dlouho nevydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taky par zkusenosti:

 

Noze bych vybiral jednotlive, podle zvyku a stylu prace - v sade vetsinou lidi pouzivaji jen 2-3, lepsi si vybrat to co opravdu uzijes

Dobrym doplnkem jsou kvalitni kuchynske nuzky, pevne ktere se daji rozlozit na dva kusy a snadno nabrousit

Napr. Wusthoff je v pohode, exoticke noze byva nekdy problem nabrousit

Je potreba ocilka i brousek. Kazde ma jiny ucel. Ocilka hladi a vyrovnava ostri (mela by se pouzivat pred kazdym pouzitim) - neubira material (ted nemluvim o keramickych, diamantovych apod. Brousek naopak odebira. Spravne pouzivani ocilky umozni brousit noze jednou - dvakrat do roka

Prkynko je strasne dulezite, kvalitni drevo, zadne plasty a urcite ne proboha ty moderni sklenene desky

O nuz je treba se starat - hned omyt, otrit, nedavat na odkapavac a bouchat do ostri taliri atd...

Ostry nuz chce zezacatku opatrnost, ale je daleko bezpecnejsi (pouziva se mene sily, nesklouzne atd...)

 

Tot asi vse ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nůž budu používat jen já a přítelkyně ( a ta to umí s nožem tak, že se kolikrát bojím vedle ní spát). Děti nejsou. Prkénka mám všechna pouze dřevěná. Jednak je to hezký materiál a druhak si to člověk uřízně prakticky zadarmo. Nože tak budou mít 100% péči.

 

Chtěl bych vše od jedné značky, aby to nebylo každej pes jiná ves - to bych si mohl nechat ten bordel co je v příborníku nyní. A nechci keramiku - svou zkušenosti s tím mám, ale nedojalo mě to. Je to takové moderní futuro, ale já mám raději starou dobrou klasiku ve dřevě a oceli. Plast a keramika mě nedojímá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U souseduů na Knife.cz frčí in-house nože pana Poka... :whistle:

http://www.pok.cz/

Stojí minimálně za povšimnutí, ceny nejsou v eurech, ale v korunách... :goof:

 

Jinak dost českých nožířů má kuchyňáky ve svém repertoáru, ale tam je to zase úplně o něčem jiném...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktéž doporučuji pana Poka - havně s ním povykládat na nějaké výstavě. Už jsem od něj koupil na 50 nožů - pro své známé a kamarády a nikdo si nestěžoval. Kdysi jsem si na nějaké výstavě pár kusů předplatil, poslal jich nakonec víc s poznámkou, ať je rozdám těm, kdo je potřebují. Ten chlapík je prostě formát!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som to odsledoval najviac pouzivane noze u nas v kuchyni su s cepelou cca 9.5cm

najmenej, ak vobec, su pouzivane noze so zubkami

dlhy noz len malokedy, staci jeden.

a taku sadu nekupis...

tj, priklanam sa k nazoru vyberat jednotlivo.

(videl som aj sadu od WMF kde su zrovna tri male noze) tou cestou by som siel, a dokupil jeden kvalitny dlhy noz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji za odkazy. Ještě se zeptám - existují různé materály a výrobní postupy, nebo je to všechno plusmínus stejné ? To jest, jsou ty kované nože ze Sedlčan vyráběné stejnou technologií, jako ty od pana Poka či ostatních zde uvedených nožířů ?

 

Opravdu tomu moc nerozumím a zajímalo by mě nějaké základní rozdělení podle kvality materiálu a výrobního postupu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm...co jsem koukal, tak nejlepší u nožů je , když jsou kované ? Jaký je tedy rozdíl v technologiích ?

 

Abych ještě dodal, tak raději podpořím pana Poka z Plzně či výrobní závod Sedlčany - prostě vždy budu preferovat a podporovat domácího výrobce.

 

Myslíš, že ty nože pana Poka jsou kvalitativně srovnatelné s těmi od WMF v první odkazu ?

 

to si netroufám tvrdit... p. Pok je lokální výrobce, dá se s ním otevřeně mluvit o konfiguraci sady a poměr cena/výkon je super, za tu cenu dnes nekoupíš ani tu tescomu :)

 

jsem také názoru že je lepší si vypsat jednotlivé druhy nože/ podle použití v kuchyni a kupovat co ti padne do ruky a do oka... jakýkoliv výrobce z oblasti Solingenu , by měl být i dnes zárukou kvality...ale já nejsem kuchař a nemám ty nože v ruce celý den, abych mohl s jistotu říct že sada Zwilling je 3x lepší jako p. Pok... i když bych si Zwilling dovolil prohlásit za jistotu, stejně jako Wusthof

 

celá sada je fixovaná stejným designem, a třeba to santoku z noze-nuz je za sedm stovek super... pak i ta keramika ma na zeleninu svoje, o tom žádná... tlouštka nože, ocel, material střenek, záštita apod. to je při přemýšlení past jako cokoliv jinýho :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...