Přejít na obsah

Strojky Sellita u Sinn


kubson

Doporučené příspěvky

Sinn oznámil, že vzhledem k nutnosti diverzifikace zdrojů strojků, bude do následujících modelů osazovat strojky Sellita SW300:

 

856 (856.011)

856 S (856.023)

857 (857.012)

857 S (857.021)

Tyto strojky jsou ekvivalentem stroje ETA 2893, třída používaných strojků bude "Premium in chronometer quality".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než začali osazovat do modelu 856 Sellitu SW300, byl v těch hodinkách kalibr 2892-A2. A pokud si dobře pamatuji, hodinky stály kolem 40.000kc. Momentálně stojí 856 u Jakuba 31.250 kc, takže cena by měla být podstatně nižší. Ale možná se pletu.

 

Osobně si myslím, že se to cenově na hodnkách moc neprojeví. Stroje jsou naprosto shodné, tudíž i cena bude podobná. Hlavní příčinou ke změně dodavatele (ETA - Sellita ) je podle mojich informací v rozdílném marketingu. ETa zastavila prodej mechanických strojků v tzv. demontu, to znamená, že výrobce hodinek tento stroj musí od Ety koupit už hotový skompletovaný a pokud na něm chce provádět nějaké změny, tak musí začít s tím, že stroj rozeberou, což ve finale prodražuje cenu hodinek. Další z kroků Ety jako monopolního výrobce mechanických hodinkový strojů je, že odběratelé mimo Swatch group musí provést objednávku cca rok dopředu a zároveň to dopředu i zaplatit. Tento krok Ety se řešil ve ŠV u obchodního soudu, protože na předělávání, upravování, hodinkových strojků je tam závislá spousta menších výrobců a monopolní diktát Ety by je připravil o práci. Z toho důvodu se ve firmě Sellita začali vyrábět kompletní stroje jako protiváha monopolu Ety

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si skoro jistý, že ještě nedávno byl model 856 bez UTC dražší než 856 UTC a měl kalibr 2892-A2 a jeho cena atakovala 40tkc. Snad Jakub objasní.

 

a nebo jsem už úplně popletený :)

ceny se neměnily, nepleteš si ceny na řemenu a na náramku? UTC je vždy dražší?

jinak problém není cena (ta je u eta i sellita prakticky stejná), ale dostupnost

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To: Alda,

Pamatujes so to dobre, cenova disproporce byla v dobe, kdy Chronoshop prodal cast hodinek z prvni zasilky za zavadeci cenu. Tak se stalo, ze nejaky 85x bez UTC z druhe zasilky byly mozna i drazsi, nez 85x s UTC z te prvni zasilky dumpovane. Nebylo to srrojkama.

Vsiml jsem si toho, kdyz jsem kupoval 657 a na webu se jim michaly hodinky z prvni a dalsich varek.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...