Přejít na obsah

Longines Conquest GMT - vodotěsnost


stapal

Doporučené příspěvky

nedávno jsem pořídil hodinky Longines Conquest s vodotěsností 5 barů (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/59265-longines-conquest-gmt/)

 

sice s nimi neplánuji žádné vodní akce, ale přece jenom by mě zajímalo, co si s nimi lze dovolit, máte někdo nějaké osobní zkušenosti?

 

prodavač v obchodě mě přesvědčoval, že s 5 bar můžu do sprchy a v bazénu klidně i do dvou metrů? Co bych podle něj neměl je velká změna teplot - u vody na slunci a potom plavat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

toto by ti melo napovedet. predpokladam, ze sis nechal zkontrolovat vodotesnost?

PDF water resistance chart - OMEGA Watches

 

Jo, jen jestli náhodou tabulka neplatí jen pro hodinky Omega. Nelze všeobecně říct, že lze s hodinkami s vodotěsností 30m plavat. Chtěl bych vidět některého poučeného člena chronomagu jak s hodinkami s touto "vodotěsností" v poklidu plave.

 

Jen tak pro zajímavost by si se měl podívat na tabulku, kterou zveřejňuje IWC a která platí jen pro hodinky IWC. KLIK

 

Edit -

 

zdroj - http://www.iwc.com/en/water-resistant/

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiez sa priklanam k roznym kriteriam u roznych vyrobcov. stretol som sa uz s tym, ze nove WR 50 hodinky sa uz pri dhsom plavani utopili, a naopak 10 rocne nepretesnene s WR 100 bez problemov prezili potapanie s pristrojom (cca 15-25 metrovy opakovany ponor)

 

na druhu stranu, s 3000? hodinkami by som to asi netestoval, ze ake ma ten vyrobca nastavene limity :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vodotěsnost je asi nekonečné téma. Jeden čas jsem se tím hodně zaobíral a čím víc jsem o tom pátral, tím méně jasné jsou závěry :-). Zrovna Longines bych řekl že patří ke značkám, které vodotěsnost uvádí s jistou rezervou, takže v tvém případě bych se nebál s nima plavat, ale šnorchlování bych si asi pro sychr odpustil.

 

V případě plavání třeba v bazénu bych to bral asi takhle: Radši budu věřit výrobci, že to plavání vydrží, než je nechat někde ve skříňce a nechat si je ukrást :-).

 

Jinak nechat hodinky nahřívat na slunci u pláže a pak s nima skočit do vody...to neudělá dobře žádnému stroji, nehledě na deklarovanou vodotěsnost. Odolnost vůči průniku vody za "standartních" podmínek je jedna věc a fyzika materiálů je věc druhá :-). V případě zájmu ti o tom napíšu víc, stačí říct :-).

 

Závěrem k tvému dotazu - plavat ano, potápět (rozuměj víc jak 1 a míň jak 4 metry vodního sloupce) by měli vydržet, ale nedělal bych to. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...