Přejít na obsah

Jak a kde koupit kapesní hodinky Patek Phillipe


Paullus

Doporučené příspěvky

Prosil bych o radu, jakým způsobem se dostat ke kapesním hodinkám Patek Phillipe. Měly by být zlaté (18 karátů) a dvouplášťové; chtěl bych je mít na stojánku na psacím stole.

 

Ptal jsem se pražských starožitníků, kteří mi vesměs říkali, že se sem tam nějaký kousek objeví, přičemž cena je cca v rozmezí 100.000 - 200.000,- Kč.

 

Předběžně jsem zapátral na webu a zatím největší výběr jsem našel v obchodech USA, kde ceny začínají už na 2.000,- USD. Anglické a německé ceny jsou vyšší, o švýcarských ani nemluvě.

 

Předpokládám, že taková věc se nekupuje na eBay, takže zbývá buď vyrazit do nějakého evropského státu, nebo risknout zásilku z nějakého zavedeného obchodu v USA.

 

Přiznám se však, že nemám ani ahnung, jak to bude se clem (navíc se asi bude jednat o starožitnost) a s DPH (ta se snad nějak vrací).

 

Mohli byste mi prosím poradit, jak ten nákup optimalizovat?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak optimalizovat - jako sehnat za co nejmene penez, nebo ?

Asi jsem se špatně vyjádřil. Spíše jsem měl na mysli zvážení všech faktorů takové koupě, jako je např. i riziko nákupu na dobírku, problematika odpovědnosti za vady atp.

 

Cena samozřejmě taky hraje významnou roli, viz ten nepoměr mezi její výší u nás a v USA, i když nevím, jakou roli pak v tom sehraje clo a DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro hodinky v takový hodnotě (a teď mluvím jen o penězích, ne o sentimentální nebo historický ceně) bych si rozhodně zajel osobně. Přijde mi to vůči nim zdvořilejší...

Nepochybně máš pravdu, jsou tady ale dva problémy:

Za prvé nerad cestuji; už když mám jet do Golčova Jeníkova, dostávám cestovní horečku.

Za druhé, případný výlet do zámoří by tu cenu hodinek sakra prodražil.

A to abstrahuji od skutečnosti, že bych musel sebou musel vzít anglicky mluvícího rodinného příslušníka, neb já jako starší člověk tíhnu k úřednímu jazyku rakousko-uherské monarchie...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že ty sám jsi to dost dobře promyslel. Jen bych poznamenal, že když už je budeš kupovat v zámoří nebo jinde, bylo by lepší to nedělat poštou, ale osobně. Dost velké procento prodávajících totiž zatajuje různé vady, a to by u takhle drahých hodinek mohl být problém.

Jsem naprostý laik, taková hodinářská lama, takže případnou vadu (mám na mysli strojku) bych stejně nerozpoznal. Tedy pokud ty hodinky půjdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně bych prozačátek hodil poptávku do rubriky "Koupím". Tím se nic nezkazí a možná bude po problému. Pokud je nesežene Popshop, znamená to, že se ve střední Evropě nevyskytují :)

Dobrý nápad, už tam mám inzerát.

 

P.S. Já jsem na tomhle fóru teprve od včerejška, takže jsem si ani nevšiml, že tady ta inzerce je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...