Přejít na obsah

Cestovní pouzdro a watchwinder (boxy systém)


Doporučené příspěvky

Momentálně jsem s hodinkovým arzenálem spokojený a tak se poohlížím po tom v čem je převážet, respektive natahovat. Nechce se mi zakládat témata dvě, tak to zkusím takto naráz.

 

1. Cestovní pouzdro

Hledám nějaké cestovní kožené pouzdro na 2 hodinky, nejlépe "penálového" typu. Moc se mi líbí to Kubovo, ale zaprvé je na 4 kousky (což bych ještě zvládl), ale hlavně je do velikosti 42mm, což je zkrátka málo. Ebay mám projetý skrz naskrz. Docela se mi líbí toto, ale nevím jak moc bezpečně budou hodinky uloženy, tento sice není penál, ale zase hodinky budou jako v bavlnce (ale ta barva vystýlky je děsivá). Oboje jsou od firmy Friedrich 23, od které mám klasickou hodinkovnici a jsem s ní spokojený. Nebo pak už mě napadají jenom nějaké klasické číny.

Jde mi hlavně o vaše zkušenosti, případně jiné nápady (pokud jsem je přehlédl). Cenu si představuji do 3tis.

 

2. Winder

Jsem celkem spokojený majitel watchwinderu Modalo pro dva kousky. Jelikož se mi ale sestava o jedny rozrostla, chtěl bych něco pro 3. Hlavně chci ale winder, který bude mít sólo motorek pro každou "hlavu" zvlášť. Hodně mě zaujala firma Beco Technic (Birkenstock) a jejich Boxy systém. Design příliš neřeším, počet programů je dostačující, láká mě i možnost poměrně snadné přenositelnosti. Máte někdo osobní zkušenost s windery této firmy? Nebo jinými podobnými? Cena do 7000tis.

 

Díky za nápady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pouzdro je už vyřešené.

 

U winderu mám dva favority-

 

Již zmiňovaný "lego" systém od Beco Technic. Sice po designové stránce trochu pokulhává, ale zase má několik zajímavých vychytávek- lze k nim dokoupit např. externí bateriový zdroj a cestovní pouzdro, při váze 1kg se dá dobře převážet. Jako výhodu beru i řešení případné poruchy- když se jedna kostka pokazí, další dvě v pohodě jedou. Motory používají japonské Mabuchi. 

309334.jpg

 

Druhým kandidátem je Modalo Tower LCD. Výhodou je, že již s Modalem mám zkušenost. Na druhou stranu se mi moc nelíbí právě to ovládání přes lcd displej. Nemáte s ním někdo zkušenost?

41CUHjzcxvL.jpg

 

Oba windery mají kolmé uložení, což se mi taky líbí.

Díky za jakékoliv nápady a připomínky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...