Přejít na obsah

6 let s Candino C4236/3


VitekB

Doporučené příspěvky

Když jsem dnes viděl jejich nástupce (C4462), rozhodl jsem se napsat krátkou recenzi.

 

Nástupce mi přijde větší, ošklivější (zpracování detailů, ciferník s nevkusnými proužky, řučky taky nic moc- můj subjektivní dojem) a dražší recyklací mého modelu, jen to zvětšuje moji averzi k celé Festina Group :thumbsdown_anim: (a ano, jsem si vědom, že Candino tam patří, je to také patřičně vidět v desginu).


Hodinky mám od patnácti, byl to dárek. Pamatuji si, jak se mi moc nelíbily, ale postupem času jsem si k tomu vzhledu našel cestu. Ciferník hází efektní odlesky, vždy obdivuji ten odstín modré a dílky určující hodiny jsou na obou koncích zkosené, takže pod světlem se vše náramně leskne. Celkově ten ciferník považuji za povedený, lumi i po takové době docela ujde, pouze indexy svítí o dost méně než ručičiky.

Titanové tělo je lehké, tenké...prostě nenáročné quartzky. Safírové sklíčko pochopitelně bez poskvrny. Škoda, že je pásek tolik zakomponován do těla, rád bych na ně nahodil třeba i gumový, ale to asi nejde. Kombinace leštěného a matného titanu je sice na oko hezká, ale těch šrámů... Pásek po vyčištění vyžadoval upravit "piny" (nevím, jaký je český ekvivalent, asi osička), zřejmě se špínou vydřel a když jsem si zavazoval tkaničky, už mi jedna osička po vyčištění začala vypadávat (a nepomohlo tam dát novou ze zkráceného tahu).

 

Nikdy s nimi nebyl problém. Několikrát jsem je fotil kvůli prodeji (už je skoro nenosím) a chtěl jsem je vyměnit za nějaké diversky, ale už mi tolik přirostly k srdci, že si je asi definitivně nechám. I když, před několika měsící jsem objevil toto fórum, koupil dvoje jiné hodinky a vstřebávám informace/utvářím si názory, takže třeba někdy... :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...