Přejít na obsah

Vecny kalendar - vterinovka se nezastavi


JPB

Doporučené příspěvky

Dneska jsem koupil tyhle.

 

Obracim se na vas prosbou a dotazy.

 

Vterinovka:

Zarazilo mne, ze kdyz jsem chtel hodky seridit, tsk pri uplnem vytazeni se sekundovka nezastavi:-/ Tzn.vteriny neseridim. Ne ze by na tom tak zalezelo pri te toleranci, co vyrobce uvadi, ale zajimalo by mne, jak to mate o tohoto modelu vy? Je to o.k.? 

 

Kalendar:

Jak funguje vecny kalendar? Tak ze vzdy nastavim v hornim pulkruhu rok na mesic a pak si ve spodnim mohu zjistit jaky je den v tydnu? A toto musim kazdy mesic posunout? Nebo kalendar jen nastavim a nasledne se sam kazdy mesic posune?  Predpokladam 31/30 dni v mesici kalendar na datumovce sam asi nezvlada, ze? 31 musim ob mesic rucne pretocit jako u jinych datumovek, ze?

 

Logaritmicky okruh kolem:

Nemate nekdo odkaz na navod , jak se s nim pracuje?

 

Diky moc

 

 

 

 

post-7242-0-98055300-1364829054_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie sú pekné...Gratulujem.Kalendár neviem ako funguje,ale s tou sekundovkov je to tak,že tento kaliber nemá funkciu hackingu/snáď som to napísal správne:D/.

Niečo o logaritmickom pravítku nájdeš tu:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39890-orient-ceu-07007f/?hl=+logaritmické++pravítko#entry615216

Upraveno uživatelem Baldur
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Ahoj, mam uplne stejny i ve stejne barve. Vterinovka se nikdy nezastavi, ani pri uplne vytazene korunce.. Je to pekne debilni, protoze se pak velice spatne sleduje jejich presnost vuci jinym hodninkam.

Co se tyce kalendare je to jak rikas, v hornim slicujes rok se jmenem mesice a spodni pak ukazuje cely mesic dny a datum. Jednou mesicne to musis posunout. Hodinky jsem koupil zde na foru , nosi se moc dobre jsou pohodlne a za ty penize co stoji si myslim je to pekenej kousek. Koupil jsem si je protoze mam i ten puvodni starsi kousek, chtel jsem videt mezigeneracni srovnani :-)

Jinak pokud by mel nekdo o ne zajem, rad je zase poslu dal do sveta za rozumny mrzky peniz, nebo vymena , tak dejte vedet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Polypolyboy, taky je mam a taky se vterinovka nezastavi. Moc me neberou, takze kdybys chtel nahodou vymenit tve bile za me cerne, tak proc ne, aspon bych je zase parkrat nandal na ruku.

 

Jinak moc diky za navod, ja vubec nechapal, jak to funguje a to jsem si nad tim lamal hlavu snad pul hodiny... Pak se to automaticky pretoci samo az bude cerven?

Upraveno uživatelem uff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si chceš přesně nastavit sec. ručku, je na to takovej jednoducej fígl. Pokud jsou hodinky v pořádku, stačí když budeš pomalu otáčet ručkami v protisměru. Po krátké chvíli se hodinky zastaví. Pak si je mužeš přesně nastavit.

Tenhle postup ale myslím funguje jen když jsou hodinky jen trochu natažené, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...