Přejít na obsah

Damasko black úprava


Hron21

Doporučené příspěvky

skor napis proti comu odolne hodinky potrebujes. pochybujem ze ich niekto cielene mučí aby zistil kolko vydrzia. 

 

Inac pokial ise o bezne pouzitie tak vydrzia asi dost - kusky predavane z druhej ruky maju malokedy vobec nejaky (mikro)skrabanec. 2500hv klucom od auta skrabnut nejde, a v diamantoch to asi vela ludi nevala :)

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz som chvilu pochyboval, ale globalne oteplovanie a Alda nikdy nesklamu :)

 

este pre Hron21 - pozri toto vlakno a po fore toho bude este zopar. podstata je taka, ze je to asi najpremakanejsi kovovy material s vytvrdenym povrchom, ALE nedava ti to dokonalu odolnost voci vsetkym zraneniam ktore mozu hodinky utrpiet v beznom zivote. Hlavne ide o dve situacie: i) silny uder ii) nieco tvrdsie - napr. slusna keramika /alebo teda kombinacia/. Mohol by si ist do nekovovych materialov, tam je obvykle kompromis medzi i) a ii) smerom k ii), teda odolnosti proti poskriabaniu, napr. keramicke puzdro. Popraskanych ich najdes po forach dost. Damasko a Sinn sa zdaju byt optimalny kompromis medzi mechanickymi vlastnostami a cenou. Jedna hlavne nevyhoda ktorychkolvek tu zmienovanych rieseni oproti povedzme klasickej oceli je, ze skrabance su doma /a pravdepodobne ani u vyrobcu/ prakticky neopravitelne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Hron21 : Je to až s podivem, že se tu tak vychvaluje černění od Damaska. Stejně jako ty, jsem se před časem ptal taky a stejně jako ty jsem nedostal žádnou reálnou zkušenost.

Mozno keby si si klikol na ten link v mojom prispevku.. (kuafix, ze ten konfucius fakt nekecal) (edit: dokonca v tom vlakne diskutujes, aj ked nie je o tom pvd ale o non pvd verzii)

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

instant: Ale kliknul, neboj. Spíš jsem zesumíroval, co se tu probralo.

 

Alda: Když tu děláš teoretický úvod, bylo by spíš pro tazatele prospěšnější, kdybys rovnou hodil odkaz na diskutované téma na WUS, protože jako fanda Damasko to určitě máš v záložkách. Díky.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Na řeči typu "jsem rád, že tam mám škrábanec, páč připomene tohle a támhleto" nevěřím. :)

 

Tomu věř :)   někdy právě "ten škrábanec" zapříčiní určitou "definitivnost" hodinek a to nejen z důvodu, že by se s ním blbě prodávaly :D

 (prostě to tak někteří máme nastavený, což ale neznamená, že ten první zásek zpočátku  nenas.re ;) )

 

Damasco (v mém případě Sinn) se mi líbí svou odolností, ale u černých bych sakra váhal. Pro mě holt povlak zůstane povlakem a v případě černé je poškození mnohem víc rušivá a navíc neopravitelná záležitost. Měl bych strach. Osobní zkušenost s DLC ani PVD vrstvou od Damasca nemám, jen u levných hodinek, kde moc nevydržela. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PVD se nedá opravit,není to lak jak si myslíš,/PVD povlaky (Physical Vapor Deposition) jsou nanášeny za relativně nízkých teplot (400-600°C). Samotný proces se skládá z postupného odpaření kovu, který reaguje, například s dusíkem, přičemž na povrchu obráběcího nástroje vzniká tvrdý nitridický povlak./Pokud jednou pouzdro obrousíš,tak nebude mít ostré hrany.Taky by mne zajímalo čím to chceš při té tvrdosti brousit,máš průmyslový diamant?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...