Přejít na obsah

Potřebuji poradit s koupí hodinek do 10.000,-


Doporučené příspěvky

Návštěvník kupec

daj si prsten na druhu ruku a mas ;) alebo "strat" a novy si sprav v bielom zlate... nebudes si predsa koli prstenu obmedzovat vyber hodiniek ??!! :D

 

Toto je tiež riešenie, dobré misoo :punk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

tyhle jsou pánské, předešlé dámské, jsem se spletl :)

 

Začínám o těch hodinkách uvažovat jinak, nejspíš bude potřeba mít min. 2, jedny práce(oblek) a druhé sport (stopky, vodotěsnost atd.) je asi nesmysl všechno skloubit dohromady a chtít po hodinkách aby byly sportovně elegantní...

Tyhle A&V vypadaji pekne. V tyhle cenovy kategorii sezenes jen zlaceny pouzdro/lunetu a to se drive ci pozdeji osoupe. Sladit snubak s ocelovym pouzdrem a zlatymi/zlacenymi indexy, to je naopak vyborny napad. Je to decentni forma zlate barvy na hodinkach a muze to vypadat skvele. Obecne bych se ale zlatym snubakem vs. ocelovymi hodinkami netrapil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Horhe mne o sekundičku předběhl, za mně také ani jedny, s poctivými Primkami nesouvisí ani jedny postované kousky. Rozmyslete si to, je to přece jen velká suma peněz...!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové z přízpěvků mají pravdu.Jsou to čínské skorohodinky vyrobené pro firmu MPM, která disponuje právy užívat značku Prim. Hodně se to tady popsalo, a až to uvidí Honza Manta, tak to pravděpodobně zamkne.Jinak vítej na fóru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já myslel, že se to vyrábí u nás, když je tam czech made...

tak strojek by tam měl být přece japonec, ne? tak já už fakt nevím...

měl jsem za to, že to jsou klasické české primky...

Jak už to kolegové napsali, produkty čistě obchodní společnosti MPM-QUALITY v.o.s. z Frýdku-Místku prodávané pod značkou PRIM (kterou koupili až v roce 2001 a tento krok je dodnes předmětem neuzavřených soudních sporů) jsou zde na fóru řazeny mezi čínské hodinky. Navíc má tato společnost u nás největší černou kaňku právě za to, že čínský původ svých produktů záměrně a opakovaně nepřiznává a uvádí všechny neznalé problematiky v záměrný omyl.

 

Ty pravé nové české primky (také pod značkou PRIM nebo pod značkou PRIM MANUFACTURE 1949) na území České republiky vyrábí společnost ELTON hodinářská a.s. z Nového Města nad Metují (v tomto městě vznikaly po roce 1949 všechny ty klasické československé hodinky PRIM). Ostatně společnost Elton dnes jako jediná renovuje i ty staré klasické československé primky.

 

Pokud se ale podíváš na web společnosti ELTON hodinářská a.s., tak zjistíš, že je velmi výrazný cenový rozdíl mezi hodinkami vyráběnými u Eltonu v ČR a dováženými MPM z Čínské lidové republiky.

 

Jen porovnání - na tvé první fotografii je model MPM-QUALITY  W01P.10092.D.M11B7080B50 za 7968 Kč (s DPH) a na druhé model W01P.10091.C.M11A7080B90 za katalogovou cenu 7078 Kč (S DPH).

 

K japonským strojkům - pravda je, že oba stroje pohání strojky navržené v Japonsku, jak Citizen Miyota 82S7 respektive Citizen Miyota 8215. Tyto strojky jsou Japonci ve velkém vyráběny právě v zemích jihovýchodní Asie s levnou pracovní silou, jako je Čínská lidová republika.

 

Další typickou vějičkou je zlaté provedení pouzdra těchto MPM hodinek. Ano základ je z nerezové oceli, která je podle výrobce upravena technologií ?IPG?. Už ale neříká, co to znamená. Plný význam zní vědecky jako ?Ion Plated Gold?, ale hlavní je, co to znamená v praxi. Na povrchu je pak pouze cca 0,1 mikronu (mikrometru) tlustá vrstvička zlata. Pro srovnání  - staré socialistické primky byly pozlaceny vrstvou 10-20 mikronu a dnešní ELTON Hodinářská svoje zlaté primky už ani nepozlacuje, ale pouzdra vyrábí přímo z plného 18 karátového zlata.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak mas obmedzeny rozpocet tak si radsej kup nejake seika, tam je poctiva mechanika, japonec, alebo steinharty s nejakou svajciarskou etou a na tieto mpm radsej zabudni :-)

 

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hoši dík za informace, tak a už jsem zase na začátku s výběrem:( ani bych neřekl, že mám úplně omezený rozpočet, chtěl jsem se vejít do 15.000 a když jsem objevil Primky, říkal jsem si česká kvalita, poměr cena výkon by taky šla a ještě podpořím tuzemského výrobce svým nákupem a ejhle vše je jinak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...