Přejít na obsah

Které pilotky


Doporučené příspěvky

Chtěl bych nějaké pilotky.

Také mě láká strojek El Primero od Zenithu.

Takže se nabízí :

Starší model pilotek nebo nový "Big date".

Stroj uvnitř asi bude stejný, ale je tam rozdílné datum, tak nevím???

(Dovolil jsem si použít obrázky od "REO" ve vlákně Zenithu a od "Utrejcha" v mém starém vlákně - díky).

Poraďte.

post-20662-0-18015600-1367389872_thumb.jpg

post-20662-0-23047300-1367390014_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oboje zmíněné hodinky jsou moc krásné - myslím, že je to skvělý výběr. Ale nevnímal bych je moc jako pilotky, spíš jako elegantní sportovní hodinky. Označovat je jako pilotky, to je IMHO spíš marketingový tah jejich výrobců. V životě jsem neviděl žádného aviatika s IWC nebo Zenithem :) Někteří boeingáři od ČSA nosí Breitlingy, protože na nich je na první pohled vidět, že jsou drahé a i většina chronoignorantů ví, že to jsou slavné luxusní pilotky.

 

Dle mého názoru opravdový letec (který se zajímá o hodinky :)) sáhne po nějakých Fortisech B42 nebo Sinnech.

 

Nicméně Zenith i IWC určitě super volba. Stroj v IWC je Calibre 79320, což by měl být podle dostupných informací ETA Valjoux 7750 BEZ ÚPRAV u IWC. Modifikace (např. výměna ložiskových kamenů) provádí ETA a dodává IWC kompletní kalibr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuhá volba... Na starších se mi tradičně líbí Zenithí tvar datumovky a nápis El Primero, protože mi to prostě k El Primeru sedí, nebo jsem na to spíš zvyklý. Na druhých se mi naopak líbí čísla a čistší cifr s minimem nápisů (až na to El Primero :) ). Čím si nejsem už hodně dlouho u Zenithích big date jistý je provedení toho big datu, možná mi chybí orámování okýnek - ono tedy v reálu je to míň cítit než na fotce a beztak to je asi jen moje gusto. I tak, jako celek mi vychází líp aktuální Piloty.

 

K Zenith vs. IWC neříkám nic, přijde mi to o jednu rozhodovací křižovatku před výběrem modelu :) . Zkus se u IWC podívat na aktuální Spitfire (IW387802), které mají in-house s 68 h. rezervou a flybackem - speciálně zpracování a barva ciferníku je podle mě naživo velká pecka. O rozpočtu nebyla zmínka, ty Spitfiry jsou tuším tak dvojnásobek Zenithu a to je asi mimo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zo Zenitiek urcite tie novsie s cislami, vyzeraju velmi dobre a viac pilotkovsky, aj ked ten big date... neviem, nejako mi tam nesedi. no pozor na jednu vec, tie iwc posobia o dost sportovejsie. necitit z nich taky ten historicky look. aspon na mna posobia viac techno a moderne. porovnaj si tieto zive fotky, su to "uplne ine hodinky" :)

 

zenith_image.2756803.jpg

4096567099_cd35aafdc1_b.jpg

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdenku, co zvazit este dalsie luftwaffe klasiky mimo IWC - Laco, Stowa... Cisty design, ziadne logo ani znacka ani datum, rucny natah - stoji za zvazenie aj ked je to zlahka iny level ako sa tu doteraz diskutoval, maju tradiciu a vyzeraju dobre

2a9yqa3e.jpg

 

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...