Přejít na obsah

Omega Seamaster 600 Professional aka Ploprof


Doporučené příspěvky

Tak po letech sbirani informaci a hledani toho praveho kusu jsem vcera v Janove po ceste do Francie od Itala zijiciho na Sardinii koupil vysnene Ploprofy. Celou story az budu na PC, ale opet to bylo male dobrodruzstvi;) neco malo zakladnich dat:

Po prvnim majiteli, koupeno 1974 u dealera Rocca v Turine, Mk1 dial, posledni servis 1992 tamtez, od te doby jsou nenosene, vse puvodni, krabice.

Stav opticky odpovida veku, par mensich tukancu, zakalene sklicko vypary z tesneni, tritium je temer kaput, sviti velmi kratce, strojek maka dobre, -10 sec/24 hod.

V planu mam jen servis strojku a vymenu tesneni.

Jo a dal jsem je na zulu strap a na nove origo stezejky, pac je tady ve Francii normalne nosim. Jsou moc pohodlne, diky male rozteci stezejek a vysce jen 15 mm i na mensi ruce okay.

Pokracovani priste:)

post-2867-0-20955700-1370172591_thumb.jpg

post-2867-0-75310500-1370172809_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Velká paráda a samozřejmě gratulace!!! Zrovna včera jsem ploprofy očumoval na netu a narazil jsem i na několik starších kousků, sice vintage hodinky moc nemusím ale tyto maji tu ohromnou výhodu že se prakticky za celá ta léta zas tak nezměnily...moc jsem zvědavej na tvoje pozdější pocity z nošení a na další fotky

Upraveno uživatelem sashator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky! No tento model se vyrabel 1970-79 a s novymi Ploprof toho moc spolecneho nemaji... Nove PP jsou pompeznejsi ve vsech smerech a parametrech. Nekde na WUS tusim jsou komparativni fotky. Mel jsem na ruce i nove PP a komfort noseni je u starych mnohem vetsi, jsou nizsi, tensi a o dost.

Udelam tady pro porovnani fotku se SMP, ktere jsou 42mm a i tak jsou vyssi nez stare PP.

Pokud by nekdo dalsi chtel kupovat tyto kultovky, nabizim know how nasbirane lety studia, mam snad vsecky dostupne materialy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem to nemyslel doslovně (špatně jsem se vyjádřil), spíše jsem měl namysli prakticky stejný tvar pouzdra... to porovnání jsem už viděl a máš naprostou pravdu, že ta výška pouzdra je dost rozdílná, to porovnání s SMP mě docela zajímá, hlavně co se týče komfortu nošení (přeci jenom mají ploprofy hodně specifickej tvar)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, prijit do kvelbu a odnest, tim se pripravis o velkou cas legrace. Me bavi ta cesta, navic nejsem impulzivni kupec a dokazu si pockat a vychutnat. Jak rikate, je to pecka, ploprofu v puvodnim stavu bez prebrouseni je jako safranu, navic byla velmi prijemna cena + pozvani k puvodnimu majiteli na Sardinii, to ti ani Dusak neda :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dostal k porovnavacim merenim a subjektivne i objektivne vzato, PP sedi na me 18 cm hnate paradoxne lepe, nez SMP.

Kdyz zmerim rozvor stezejek na SMP na endlinks, coz je bod, kde se poprve lame tah, jsem na 50 mm. PP ma rozvor 40mm, navic uplne rovne dynko( ne ze by tam nejake bylo) :)

Takze pokud nejsou na volno a nezacne hrat roli jejich vaha, sedi bezkonkurencne nejlip, s PO xl to ani nemluvim.

Nikde nic netlaci, super.

post-2867-0-72467000-1370360491_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velice zajímavé postřehy, bez porovnávací fotky bych ti snad ani nevěřil  :) ...opravdu jsem překvapenej jak relativně malým dojmem působí (a to SMP nejsou zrovna obrovské hodinky), ještě by mě zajímalo jak hodinky sedí na ruce co se týče šířky (mám namysli situace kdy člověk ohne zápěstí), netlačí? Je ale vlastně pravda, že pro mě, který nosím hodinky na levé ruce, zde není velká ochrana korunky problém...a ještě co plánuješ za řemen nebo tah? Přiznám se, že ten tah (origo?) co máš na začátku mi k nim nějak nesedí, já když vidím Ploprofy tak mě napadne Isofrane nebo mesh (a to mesh fakt nemám rád a jediné PP mi k němu tak nějak sedí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netlaci, jsou pro noseni na leve ruce velmi ergonomicke, vcetne zaobleni tam kde se dotyka hrbet ruky, viz foto zezadu. Po vice nez tydenni noseni jsem stale nadsen, vahu 125g , temer to stejne jako XL PO, nevnimam.
Jsem opet doma a ihned jsem proveld servis lunety a lock systemu, rozborka, vycisteni, namazani, sborka. Jak je videt, od posledniho servisu uz uplynula nejaka ta doba:)
btw, kupodivu se pekne srovnaly a drzi presny cas v ramci par vterin denne, super.
V ramci rozborky jsem se rozhodl pro novy pusher button a sklo, budto origo mineral, nebo novy replacement od Omegy uz je safir, jeste se rozmyslim. Zbytek zatim zustane jak je, krom tesneni samo.
Jo a jeste jsem to pomoci UV diody vybicoval k sviceni, zkusim to zachytit, ale moc dlouho to samo nesajni:)
 

post-2867-0-53587500-1370852938_thumb.jpg

post-2867-0-77877400-1370852953_thumb.jpg

post-2867-0-85672300-1370852974_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...