Přejít na obsah

Omega Seamaster 600 Professional aka Ploprof


Doporučené příspěvky

Slibovane nocni foto, nabuzeno UV diodou. Vsimete si, ze UV reaktivni je cela minutova rucka. BTW, asi to malokdo zaregistroval, ale UV reaktivni je i oranzovy vrcholek vterinovky na PO.... V nedeli se snad vybudim i ja a, mam v planu napsat neco jako o tomto konkretnim kaufu, tak o PP obecnou historii vic do hloubky, vcetne zajimavych materialu.
Jinak jsem vcera u cousins.uk nakoupil potrebne dily k servisu... toz uvidime dal az to rozlousknu, otvirak na ceste snad tez.

 

post-2867-0-75383800-1371204328_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Určitě to není záměr. Je to jen barvou na minutovce. Třeba blbé oranžové či takové ty svítivě žluté nalepovací cenovky z obchodu jsou velmi UV reaktivní.

Dovolim si odporovat. UV reaktivni pigmenty se pouzivaly historicky casto pro palubni hodiny, kompasy atd, kdy vedle pristroju nebyly zadouci radiove elementy. V letadlech, ponorkach ( a potapecskych zvonech) se casto pouzivala tato barva, protoze umoznovala legibilitu budiku i pod tzv cernym svetlem, ktere nerusi, neupozornuje nepritele atd, dle uziti. Konkretne tyto hodinky byly vyvinuty pro hlubinne potapece, kteri zili ve zvonu treba tyden 500 metru pod hladinou, spolupracovali (comex) na jejich vyvoji, myslim ze slovo nahoda v tomto pripade nema prostor;)

Jak se rika, neni to bug, je to feature:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se dostavm k tomu jak jsme k sobe prisli.
Abych v kratkosti pripomel moji cestu, tak nekdy tusim 2008 jsem si koupil SMP 2254 z USA, ktere se mi desne libily, ale nic o nich nevedel skoro. Objevil toto a dalsi fora o hodinkach a zacal ziskavat prehled o hodinkach jak Omega, tak obecne, ale Omega se stala moji srdecni zalezitosti, drzi a nepusti. V zapeti jsem poridil PO, a nastal muj odklon od soucasnosti a smerovani k vintazim, nakup moonwatch a hledani diver gralu od Omegy - Ploprof.
Bylo mi jasne, ze to nebude jednoduche, jednak cena neni nikterak nizka, jsou  uz peknych par let pekne v kurzu a roste, navic vetsinou se jedna o zrestaurovane kusy z Bienne, nezridka s hodne prebrousenymi pouzdry a  superluminova dily.. Ja jsem se chtel pokusit podobne jako u moonu o nakup neceho co nejvice v puvodnim stavu bez menenych dilu, co pujde zachranit.
Takze mission temer impossible, naroky jako puvodni stav, nejlepe MkI dial, prvni majitel, historie a nejlip zadarmo ze.
Leta ubihala a uz jsem se smiroval s nejakym fatalnim nakupem za hranici zdraveho rozumu. Zejmena kdyz me zhasla nadeje, ve kterou jsem doufal,a to kdyz jsem stravil celkem 3 mesice v Jizni Americe, par Ploprofu a Moonu atd jsem videl, ale strasny stav vetsinou a ceny jiz globalni...Uz jsem byl v depresi, kdyz se na me usmalo stesti. Opet, jako casto v zivote, to byla v podstate nahoda... brouzdam nesmyslnymi nabidkami na Chrono 24, klicove slovo ploprof.... a nic, stale nabidky vse pres 100k. Napadlo me zkusit zadat Omega 600..a kupodivu mezi inzeraty na klasicke stare 600 byl i inzerat tohoto zneni: Omega 600 Plo pro.
Tudiz dobre ukryty inzerat... byly tam spatne fotky, temer nulovy popis, prodejce soukromy, Italie a na ostrove Sardinie, tudiz kdo o tom neco vi, peklo a v podstate zazdenej kseft, kor na dalku.
Nicmene to bylo presne co jsem hledal, navic za polovicni cenu. Napsal jsem teda message pres chrono24 a cekal co se stane... a ono nic... tak jsem to pustil z hlavy, rikam si podvodnik, nebo uz jsou prodane... asi za 14 dni mi to nedalo a napsal jsem prodejci SMS svoji lamnou italstinou, jestli hodinky jeste ma na prodej. A v zapeti prisla odpoved, ze ano. Tak jsem si rekl o e/mail a zacalo vyjednavani, poslani dalsich fotek a ladeni predani.
Mezitim opetovne studium materialu k ploprof, nakupovani prodejce, sestaveni kupni smlouvy atd. Nejvetsi mura byla, jak ten kseft zrealizovat, protoze nechat si neco nablind poslat z Italie, tak takovy dobrodruh zase nejsem... Nastesti se rysovala moje cesta autem do Francie a prodejce souhlasil se setkanim v Janove v pristavu. Musim rict, ze do posledni chvile jsem moc neveril, ze to cele muze klapnout, ale stalo se, prijemne setkani se sympatickym chlapikem v nejlepsich letech, kseft probehl u nej v aute, nakonec umel i neco malo anglicky, tak ze jsme slusne pokecali, az byla moje zena nervozni co ze se to tam deje :) Nakonec byli vsichni happy a zbytek uz znate...
Ted se tesim az je otevru a poslu SN do BIenne a doufam ze maji originalni strojek (Ploprofy maji casto kvuli tezkemu zivotu menene strojku za servisni  cal 1001,1002), coz by to cele vysperkovalo. Kdyz uz budou otevrene, dam je asi k Majzlikum na promazani a pretesneni. Vymenim jeste cudl lunety, ma prasklinku a nechci aby se mi puvodni rozpadl a sklo, ktere je poskrabane. Novy replacement je safir, tak to snad i dyl vydrzi. A asi koupim Isofrane a mozna i mesh, ale ten se me moc nelibi, ale je to klasika Uz je mam 18 den a stale denne na ruce, je to pure love:)
Je tu uz jedno tema o Ploprof, kam doplnim casem nejake historicke  info k hodinkam a fotky zajimavych materialu.

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super počtení! Trošku se obávám jestli náhodou nezačínám procházet něčím podobným- poté co se v mém případě nákupem PO "uzavřel" kruh v novodobé řadě Seamaster, začínám čím dál více pokukovat právě po něčem vintážním z této řady. Ploprofy jsou asi svatým grálem, ale přeci jenom jsou cenově někde jinde (pokud tedy člověk nemá podobné štěstí jako ty). Já jsem se teď zakoukal do Baby Ploprofů, ale tuším, že to bude taky běh na dlouhou trať...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stesti preje pripravenym! Trpelivost prinasi ruze... atd...proste tomu stesticku musis jit naproti  :lol2: 

Baby PP dobry, ref 166.025, me se libi ale vice pouzdro SHOM 166.0177. A nejvic se mi libi SHOM s ruckama z Baby PP :)

zatisi s bibli:

 

 

Jojo, SHOM s plonguer ručkama se mi taky moc líbí...ale máš naprostou pravdu v tom, že je to o hledání a hlavně trpělivosti (která mi ale někdy chybí)...teď trochu mimo téma k té krásně bibli - proč už sakra někdo neudělal nějakou krásnou knihu věnující se čistě celé Seamaster řadě od prvopočátků až po dnešek?! Vím, že existuje jakási encyklopedie Omegy, ale to je na mě až zbytečně rozsáhlý. Jediné, které jsem objevil, jsou tato a tato, což jsou spíše jakési katalogy posledních 50let a ty jsou ještě převážně v japonštině, takže si člověk moc nepočte. Nebo se pletu a něco vzniklo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drogovy delaer ani ne, trochu bobky jsem mel samo, ale cele to probehlo ve finale hrozne prirozene a v klidu, vedeli jsme vazjemne cim prijedeme, na parkovisti se poznali, vystoupili, potrasli rukou, domluvili se kde si sedneme a jelikoz bylo brzo rano a na terminalu trajektu nebylo otevreno v baru, navrhl jsem sam jeho auto. Penize jsem nechal ve svym aute, mel jsem jen smlouvu. Kdyz jsem to prohlidl a rekl jsem ze to beru, dal jsem mu smlouvu k prostudovani a vratil se do auta pro penize. A to jsem si uvedomil, ze jsem uz mel ty PP na ruce:) Takze Icko taky v klidu...
Jinak ve stredu prisly dily k servisu, bratru za 250 liber, takova mala krabka... no a prvni komplikace... jednou z polozek je i sada korunky a je tam vadna ta zajistovaci maticka (to je to, co vypada jako korunka, ale neni to korunka:) Nejde nasroubovat na korunku, je to cely nejak divne vysoustruzeny, dira se zavitem je trochu sejdrem a nejde to nasroubovat.
Tak stane se, ale vytocil me pristup Cousins.uk  (btw doted super dodavatel na celkem vsecko za dobry ceny). Zaprve nekomunikuji po mailu, to maji teda napsany na webu, ze z duvodu milionu mailu denne pouze telefon. OKay, maji online reklamacni formular...vymakanej.. zadas cislo dilu a objednavky a duvod proc chces vratit... toz udelam jak rikaji a hle, reklamace zamitnuta, nebot dodavatel dilu Omega prohlasuje, ze vsecky dily pred odeslanim z jejich skladu jsou okay!! To me vytocilo, tak jsem tam zadal jinej duvod vratky (zaslani jine polozky) a pustilo me to dal, napsal jsem tam peprny komentar a lze vlozit i foto, coz jsem udelal. Odpoved se na webu obevila asi za 30 minut s tim, ze zopakovali svuj statement, a ze tohle je u tohoto dilu poprve a ze jsem sel pres zavit atd, ze to ale mam teda poslat a ze se to pokusi vyreklamovat u Omegy.... takze zadny posilame hned jiny, sorry... tohle hosi trochu posrali. 
Foto korunky dotazene jak to krivej slic dovoli:

post-2867-0-26713700-1371796130_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, SHOM s plonguer ručkama se mi taky moc líbí...ale máš naprostou pravdu v tom, že je to o hledání a hlavně trpělivosti (která mi ale někdy chybí)...teď trochu mimo téma k té krásně bibli - proč už sakra někdo neudělal nějakou krásnou knihu věnující se čistě celé Seamaster řadě od prvopočátků až po dnešek?! Vím, že existuje jakási encyklopedie Omegy, ale to je na mě až zbytečně rozsáhlý. Jediné, které jsem objevil, jsou tato a tato, což jsou spíše jakési katalogy posledních 50let a ty jsou ještě převážně v japonštině, takže si člověk moc nepočte. Nebo se pletu a něco vzniklo?

No myslim ze je to jak rikas, ja take o jinych knihach nevim, je teda nejaka kniha v italstine, ale z tu jsem nikdy nevidel celou, jen ofocene stranky...

Ta kniha Ploprof od J.Wallise je z roku 2008 a uz je taky trochu zastarala, zaslouzila by obnovene vydani, spousta informaci diky internetu jeste vyplula napovrch... slusne know how je i na italskym watch foru atd.

Na netu se da najit pri znalosti jazyku a schopnosti hledat najdes vazne kde co... Treba na co jsem pysnej, podarilo se mi z databaze nejake knihovny olejarskyho prumyslu zakoupit a stahnout zpravu Comex o projektu JanusII 1970 pro sympozium olejaru Offshore Technology Conference v Dallasu 1972. Zprava obsahuje vsecky detaily, vcetne pripravne faze a zaznamu casu a cinnosti vsech 3 potapecu behem tydne pod vodou ve zvonu anan dne. Kdo nevi, tak behem tohoto projektu Comex pouzil finalni verzi Ploprof. Hodinky tyden fungovaly mezi zvonem (660ft) a dnem (840ft) bez dekompresnich zastavek no problem. Jeste me tesi, ze test probihal u Corsickeho Ajaccia, coz je asi 150km od mista kde zijly me PP - Sassari, Sardinie.

 

Jinak abych se vratil k tvymu vyberu vintaznich diversek Omega, do svate trojice s Ploprof patri jeste sourozenec Seamaster 1000 166.093  a pak Big blue 176.004 - to je ale jina liga, tech je jeste min jak Ploprofu...Trochu niz jsou ale dalsi zajimave, jako 166.091 atd...

foto zapujceno z internetu:

 

post-2867-0-37154800-1371798836_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se celkem divim, myslel jsem, ze koupit dily od AD na vintaze je problem, ze Omega normale toto nepodporuje, pouze pokud u nich servisujes. Muzu otestovat Hanaka:)

Keď som tam bol s Omegou Albatros, tak mi povedali, že môžu na ne zohnať v podstate všetko a to ich celkove vyrobili obmedzené množstvo, rovnako som dopadol s vintage automatmi. Zisťovali to cez počítač v nejakej centrálnej distribúcii, len potrebujú výrobné číslo, resp. číslo kalibru, alebo modelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...