Přejít na obsah

Orient Star Standard Date DW02003W (WZ0061DV)


Toblin

Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
  • po měsících...

Parádní... taky u nich uvažuju. Orienty mám rád a tyhle jsou parádní hodinky na úrovni, bez zbytečných Orienťácký designových úletů. Ten strukturovaný číselník a vylepšený AR mě hodně láká.
Jediné co mi trochu vadí je, jak už tady Liqid taky říkal, ty lumi body, vlastně bych se nezlobil, kdyby byly bez lumi. 

 

Je nějaká šance, že se do čech můžou dostat (z global rakuten) bez celnice? Jestli dobře chápu, tak se dopočítává dph (?). A kdyby se poslaly na slovensko, jsou tam jiné podmínky a tudíž možnost ušetřit? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uznavam, lumi by stacila na ruckach. Indexy jsou tak vyrazne, ze ve dne body ani nevnimam. Pro me je lumi prakticka takze rozhodne ano.

Popsal jsem nakup v chlubicim vlakne. Celnice CR pri teto castce chce pouze DPH. Na Slovensku DPH a clo, jestli mam spravne info v tomto pripade kolem 10 eur.

Odchylka 3s / 24hod.

Upraveno uživatelem Toblin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Krasny jsou. Jinak k procleni a zdaneni bych uvedl, zalezi jak to posila prodejce. Ja jsem si jedny orienty koupil bez cla i dph, novy hodinky, akorat na balicku bylo napsany "bracelet with movement", tak to kluci na calnici asi brali, ze se jedna o nejakej pitomej naramek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) U zboží do hodnoty 22 eur se neplatí clo, ani DPH.

2) Na zboží v hodnotě od 22 do 150 eur se vztahuje DPH, nikoli clo.

3) Zboží nad 150 eur podléhá clu i DPH.

 

Jeste dodam, ze hodinky clu podlehaji, ale je to zanedbatelna castka. 21 % DPH a castka za procleni dopravcem to hrave prebije.

Upraveno uživatelem bigwolf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě by se slušelo doplnit, že to dph se platí i ze součtu ceny hodinek a dopravného/poštovného, pokud není tedy deklarován free international shipping

 

Pozor na ten "free shipping". Uz to neplati...

 

Od 1. 5. 2016 dochází ke změně výpočtu celní hodnoty. Dle Nařízení komise (EU) 2015/2447 čl. 139 se poštovné (až na místo určení) zahrnuje do celní hodnoty zboží u všech druhů zásilek.

Pokud nebude poštovné uvedeno na zásilce, nebo její výši nedoloží příjemce zboží, poštovné bude stanoveno dle platného ceníku ČP.

Dle Nařízení komise (EU) 2015/2447 čl. 138 odst. 3 se v případě zásilek označených na přiložených dokladech jako ?free shipping, ?free postage? poštovné musí započítat do celní hodnoty.

Pokud je z průvodních nebo jiných dokladů patrné, že je poštovné součástí ceny skutečně placené (např. ?postage included?) ? poštovné se připočítávat nebude

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...