Přejít na obsah

Omega Seamaster "Soccer Timer" 1969/ 1970?


radegh

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

přidávám svou troškou do mlýna. Představuji Vám své mechanické Omegy Seamaster. Na internetu jsem hledal něco k těmto hodinkám a dozvěděl jsem se asi přibližný rok výroby. Mělo by se jednat o 1969 / 1970. Stav hodinek je téměř nenošené, jako nové bez známek poškození. Když jsem našel, za kolik se prodávají... no docela mě zamrazilo, nečekal jsem to.

Nejsem absolutně odborník, máte někdo nějaké Informace k těmto hodinkám? co se týče strojku například, jaké je použito sklíčko atd? Hodinky v podstatě nenosím. Moc mi nesedí ten kožený řemínek. Jednak je krátký a hlavně původní. Na pár místech je ve švu rozpáraný a mám strach, abych je někde neztratil.

Zeptám se trochu blbě asi, dá se na těchto hodinkách udělat tlaková zkouška, případně provést servis, aby byly voděodolné? Nevím jak na tom jsou po letech těsnění atd. Přemýšlel jsem, že bych se zkusil zeptat v Brně u Hanáka, jestli nemají nějaký originál kovový tah, který by k hodinkám pasoval. Nesmělo by to být jak pěst na oko ale. Kožený bych si schoval, aby šly uvést do původního stavu. Fotky jsou nic moc, zatím pouze z mobilu. Pokud by byl zájem, můžu udělat víc a snad i lepší fotky digitálem nebo zrcadlovkou...

 

 

post-32136-0-12212700-1379421720_thumb.jpgpost-32136-0-70429800-1379421726_thumb.jpgpost-32136-0-31762400-1379421731_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 150
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Krasny hodinky v krasnym stavu,parada.Na kovovej naramek se vyprdni,at nedrbes pouzdro,nech tu od nekoho z kluku(Jankooox,Zekon,Zrno...)usit peknej remen a mas klid.Pretesnit by asi chtely,ale nehodlas s nima,doufam,lozit nekam do vody:-)?Jinak na celkovej servis bych doporucoval taky mistni fachmany(Mechano,Valis,Tondako),myslim,ze to provedou se vsi preciznosti a levneji,nez AD...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

šmarjajózef!!!! lézt s nima do vody?? jasně, jsem tu novej, ale nejsem fakt úplněj vůl (si myslím) tyto hodinky jsou pro mě citová záležitost (dědictví) a já jsem ujetej na starý věci (auta, hodinky atd atd) a moc si těchto věcí a šperků vážím. Lezení do vody vůbec nehrozí, spíš jsem měl obavu o to, kdybych s nima nedejbože zmokl, nebo při mytí rukou, aby tam nevnikla nějaká vlhkost. jinak já jsem se snad s žádnema ze svých hodinek nekoupal. nějak na to nejsem zvyklej.

S tím tahem máte asi pravdu, dám na Vás. Nerad bych, aby přišly k úhoně. Přetěsnění a kontrolu jsem chtěl hlavně z pohledu udržení jejich dobrýho stavu. Pro mě to jsou hodinky pro "výjimečné příležitosti", takže denní nošení nehrozí. I když by si to asi zasloužily. Líbí se mě čím dál víc. Neuvažuju že bych Omegy nosil nějak extra často. Častěji nosím Strely, ty bych vlastně mohl taky v případě vašeho zájmu nafotit.

Momentálně uvažuji o koupi baterkových chronografů na denní nošení (zatím u mě vede Certina - nekamenujte mě prosím) 

 

Netušíte náhodou, z jakého materiálu je vyrobeno sklíčko těchto hodinek? Co se tenkrát používalo? mě to totiž nepřijde, že by to bylo sklo, spíš nějaký plast, celuloid či co. Nevím. Ale sklíčko je vypouklé, nijak chráněné,takže mám vcelku strach z poškrábání atd. To bych vážně nerad.

Na netu když jsem pátral, našel jsem fotky, kde byly tyto hodinky na kovovém tahu, takže se asi dělaly i na kovovém originál Omega řemínku. Nevypadaly vůbec špatně.

 

O cenách servisu, originál řemínků atd. nemám bohužel přehled. Jestli máte někdo nějaké zkušenosti s cenami, přístupem různých "odborníků" atd, budu rád, když se podělíte o zkušenosti.

 

Jinak moc vám všem děkuju za kladné ohlasy. Děda by měl radost ;-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sklicko bude klasickej hesalit,mekkej,ale pruznej,drobny skrabance snadno rozlestis,na sportovni hodinky,coz tvoje omegy jsou,je to(byla)dobra volba.Pretesneni je vzhledem k veku moudry,cenu servisu ti asi nikdo z mistnich konkretne nerekne,dokud se do nich nevleze,ale evidentne moc noseny nebyly,myslim,ze strojek bude v kondici:-)Vopatruj je jako voko v hlave,nadherny dedictvi a spravnej pristup!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju ke krásnýmu kousku. Tyhle klasický chrona mají charizma.

Jak už tu padlo, servis ti udělají místní členové, pokud si z Moravy doporučuju místního borce jménem Valis.

Na tah se vyprdni, originál bude stát balík a stejně, tyhle hodinky jsou nejhezčí na kůži.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zde je o tomto modelu.

 

http://omegaforums.net/threads/seamaster-soccer-timer-145-016-review.1768/

 

Reference 145.020:
Cushion case with fixed inner bezel marked either with pulsations, tachymetre, decimetre or telemetre indications, available in white dial and grey dial variants. Takže to je opravdu subvarianta Soccer Timer

 

Congrats!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

omlouvám se za "nereagování". Byl jsem na krátké dovolené. Moc Vám děkuju za názory a informace ohledně hodinek, materiálu sklíčka a odkaz na tento konkrétní moel hodinek. Těším se, až si to přelouskám! Díky moc!

V jiném vlákně a v jiné rubrice jsem se rozhodoval o nákupu hodinek pro denní nošení.. Nějak se mě to rozleželo v kebuli. Mám totiž víc koníčků a rozhodl jsem se, že momentálně budu investovat do renovace youngtimera, než do dalších hodinek. Ale aby ruce při práci a volném času nepřišly zkrátka, chtěl bych Omegám dopřát nějaký nový kožený řemen. Jenomže se nemůžu rozhodnout a vybrat nějaký, který bude ladit k věku a typu hodinek. Mám pro starý věci slabost a nerad bych provedl nějakou nepředloženost a koupil řemínek, který bude jak pěst na oko. Stejně jak když přijedu na sraz starých aut a tam přijede někdo s autem ze 60. let a má na něm hliníková leštěná kola ze současné produkce. Je to nablití a k smíchu. 

 

Poradili by jste vy zkušení hodináři, který a jaký typ by se k nim hodil? asi bych to viděl na nějakou decentku ve stylu toho stávajícího. Co myslíte?

Díky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

radegh-pokud se cejtis na to vybrat nejakej vhodnej remen sam,koukni treba na watchbandcentre.com,je tam toho nepreberny mnozstvi,myslim ale,ze k takovejm krasavicim by se hodil kozak na zakazku,nebude to stat svet a predpokladam,ze po nejaky domluve trefite to,co si ty Omegy zaslouzej.Jak uz jsem psal,zkus oslovit mistni cleny,par jich tu je,remeny delaj krasny(mrkni do fotogalerie a prislusny sekce-Rucne sity remeny,fotek je tam mraky),at uz Jankooox,Zekon,Zrno,nebo Sima..bude to stat za to,uvidis:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Villain83: díky za názor. Pohrával jsem si s myšlenkou koupit jim origo Omegáckej koženej řemen.. Ale možnost udělat řemen na zakázku ručně se mě vcelku líbí. Jen vymyslet něco, co by jim sedělo. Ten co tam je originál je sice hezkej, ale zapnu ho asi na poslední či předposlední dírku - je krátkej. A taky by se mě líbilo, kdyby tloušťka kůže byla o kousek vyšší. Moc se mě na něm líbí ta origo Omega spona. to je moc krásnej kus kovu.. Ale preparovat ji z z toho řemínku, to by byla svatokrádež a hnusná prasárna. Na uvedenou rubriku se rád podívám! Ještě tak kdyby někdo z uvedených uživatelů byli z Brna..to by byla krása :-)

 

Ještě jsem se chtěl zeptat, jakým způsobem leštíte malé škrábance na plastových sklíčkách? napadla mě zubní pasta (jedna z nejjěmnějších brusných past), nebo Tempo (na rozlešťování zašlého laka na autě) nebo tak něco. Co myslíte? Sklíško na mých Strelách má škrábanečků nepočítaně, tak kdyby se podařilo část z nich rozleštit, hned by se rozsvítily :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

radegh-návodů na leštění plastovýho skla je tu dost,pohledej,ale s Tempem i zubní pastou jsi na dobrý cestě.K tomu řemenu,pokud necháš nějakej ušít,já bych tam tu sponu klidně hodil,tím nic nepokazíš,je to ocel,takže kdyby po čase měla vlasový škrábance,půjdou dolů.Origo řemen Omega by asi byl fajn,ale jednak bude stát ranec(novej počítej tak bůra,možná trochu víc,možná míň,ale s dvojkou nepočítej) a druhak nevím,jestli seženeš v současný produkci něco,co by k těm tvejm vintage šlo,myslím to tak,že je asi blbost na ně dávat krokouše od Omega,nebo tak,trefit se do tohodle sportovního stylu nebude sranda.Myslím,že když oslovíš někoho z kluků,trefíte po společný debatě ten řemen daleko líp...ale to je jen můj názor,každopádně šup do galerie :photo:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11264-ko%C5%BEen%C3%A9-%C5%99emeny-ru%C4%8Dn%C3%AD-pr%C3%A1ce/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je právě ono.. najít v současné produkci něco, co na starých Omegách nebude jak pěst na oko, to bude kumšt..a pak ta cena no.. Zkusím mrknout třeba na ebay, jestli tam nebude nějakej starej řemen, jen kvůli té sponě.. Ten originál co mám se mě kuchat nechce.. to mě přijde dost hard core.. na to nemám srdce :-) jinak rubriku už študuju a koukám na fotky.. moc hezký kousky kolikrát..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vůbec bych se nebál perforovanýho,nebo rovnou racingovýho řemenu,třeba takovej: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54222-cerny-racing-remen-made-by-zrno/?hl=%2Bracing+%2B%C5%99emen ,jen bych ho nechal obšít červenou nití,aby to korespondovalo s cifrem a evokovalo sport...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...