Přejít na obsah

Moje první recenze na moje první hodinky


rolas

Doporučené příspěvky

Než začnu psát především bych chtěl pozdravit všechny příznivce této značky a nebo pouze nezaujaté čtenáře.

 

Úvod

Dlouhou dobu mi hodinky nic neříkaly, ale pak jsem dospěl k názoru, že si pořídím hodinky a tím asi lehce začala moje cesta za tímto koníčkem :) . Jelikož jsem "mlaďoch" co rád chodí ve sportovním oblečením, tak výběr sportovnějších hodinek pro mne byla jasná volba. Chtěl jsem mít švýcarské hodinky a jako laika mne tehdy napadly 2 značky Tissot a Rolex, ale Rolex je mimo mojí ligu, tak na scéně zůstal Tissot, hned jak jsem je uviděl, tak tam přeskočila určitá "jiskra" a jsou to 3 roky a stále se na ně rád dívám. Dnes už vím, že za ty peníze se dají pořídit více zajímavých značek, ale nikdy této koupě nelituji. Dne 26.7.2010 jsem obdržel tyto hodinky a už jsem s nimi ledacos prožil a tak bych se rád podělil o mé zkušenosti s touto značkou a daným modelem.

 

post-11397-0-89379000-1381350880_thumb.jpg

 

Základní specifikace

Model: T021.414.26.051.00

Pouzdro: Ušlechtilá nerezová ocel

Sklo: Antireflexní safírové

Vodotěsnost: 100M

Strojek: ETA Valjoux 7750

Váha: 119g

Rozměry: 46mm(s korunkou) x 52mm x 15mm

 

Popis

Hodinky hned zaujmou svojí barevnou kombinací a neobvyklou výsečí datumovky a dnů. Pro někoho to může být odpudivé každopádně, pro mne to byl hlavní faktor ke koupi těchto hodinek. Pouzdro je zepředu matné a z boku, zadní strany leštěné. K hodinkám je dodáván kožený "racing" řemen se sponou, který je prošívaný. Hodinky disponují těmito funkcemi: stopky (až 12 hodin), datum, den v týdnu, tachymetr, luminiscence (hodinová a minutová rafička, indexy na pozicích 1,2,4,5,7,8,10,11). I přesto díky barevné kombinaci a velmi precizních zpracování jsou pro mne hodinky dobře čitelné a ukazatele se mi nepletou. Zadní strana hodinek disponuje zajímavým průhledem na strojek a obsahuje pár informací o hodinkách.

 

Zkušenost

Při nasazení hodinek na ruku to hned pocítíme, protože váží 119g, toto nemusí bohužel každému vyhovovat, ale mi to nějak osobně nevadí. Kožený řemen je velmi pohodlný a spona nějak netlačí i po 3 letech užívání je stále ve slušné kondici. Pouzdro bohužel nese lehčí známky užívání, ale na pohled vypadají stále nově. Nastavení hodinek probíhá tak, že se musí odšroubovat korunka a po té lehčí silou zatáhneme a můžeme nastavit datum a den v týdnu, pokud chceme nastavit čas musíme použít už hrubou sílu :D a korunku opět povytáhneme, hodinky obsahují funkci "hacking". Pro spuštění/zastavení/vyresetování stopek se musí taky pořádně stisknout.

Přesnost chodu strojku je slušná, při měření pomocí programu "Watch Accuracy" (Díky členovi flivver!) má odchylku +/- 6s/den, ale abych byl upřímný opravdu na sekundy nekoukám a nějak mě tato odchylka ani netrápí. Rezerva strojku je údajně 42-46 hod., ale toto jsem nikdy neotestoval, z vlastní zkušenosti vím, že když mám hodinky na ruce denně 1-2 hod., tak se mi nezastaví.

 

Trochu drsnější zkušenosti (doporučuji pro citlivé povahy nečíst :D )

Nejprve začnu takovýma lehčíma, tak klasické změny teploty si zažijí asi každé hodinky, ale ovšem z pláže do moře to je horší, takže vodotěsnost jsem otestoval v lehce rozbouřeném moři (+/- 2 metrové vlny) a uspěly na 1. Potápění do hloubky +/- 5 metrů jsem nezkoušel, ale ani nemám v plánu.

Jízda na kole po terénu z kopce taky asi nebude to pravé ořechové, ale v tomto taky ustály dobře a teď asi přichází na scénu to nejhorší co jsem jim mohl udělat (Tehdy jsem nebyl ještě takový nadšenec a dnes mě z toho mrazí :D. ) a to, že jsem šel sekat špalky dřeva ve kterých byly suky.

 

Závěr a fotografie (časem ještě dodám pár fotografií)

S hodinkami jsem velmi spokojený, protože je to opravdu švýcarská kvalita a při koupi ze zahraničí v této cenové kategorii nemá zas tolik konkurentů. Design je nadčasový a ze všech modelů PRS 516 s chronografem se mi osobně nejvíc líbí. Jestli si čtete tyto řádky tak bych Vám chtěl poděkovat za to, že jste věnovali Váš čas a přečetli si tuto recenzi a budu rád za každý váš názor.

 

Roland

 

post-11397-0-93535200-1381355673_thumb.jpg

post-11397-0-35851700-1381355726_thumb.jpg

post-11397-0-68602400-1381350361_thumb.jpg

post-11397-0-91682000-1381355709_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

recenze i foto moc pěkné, docela dobře jsi je "zahořel", ale neřekl bych, že zas až tak drasticky... Myslím, že ta přesnost chodu by se dala seřídit v případě tvého zájmu na lepší hodnoty, ale pokud ti to nevadí v užívání, tak asi ok...

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si ich ako veľmi "ničil" tým bicyklom a sekerou?? Dáko často či iba pár krát? Lebo chrono a  ešte automat je asi najhoršia kombinácia na tvrdé zachádzanie. Ale je dobré vedieť, že to v pohode vydržali. Díky za recenziu. Ja som pár krát šiel takto na biku po hore a bolo mi hodiniek aj ľúto... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za názory :).

 

Frostie: Už jsem se o tom bavil s kolegou a vím, že se to dá seřídit, ale těch +/- 6s denně mě opravdu nějak nerozhodilo a jestli 1 za týden je musím "pošimrat", tak to je to nejmenší :). Mám je v plánu příští a nebo další rok dát je k hodináři na přetěsnění a servis strojku, tak když tak se můžu domluvit na seřízení :).

 

Bandicoot: Teď na to koukám a jak jsem nastavoval datum, tak jsem blbě si nastavil den :D . Další hodinky mám v plánu si opět koupit, ale pořád vybírám a nechci to unáhlit.

 

Zhrado: To ničení opravdu nebylo úmyslně, spíše díky mojí hlouposti a neinformovanosti. Teď už si dávám pozor a snažím se vyhnout takovým nárazům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to myslel tak, že datum a den fungují jen v jedné rovině. Jinak den včera ukazuje datum pozítří a den zítra datum předevčírem. By mě to mátlo...

Já si to v rychlosti přečetl a já blb to špatně pochopil. Jo to je pravda, že to mohli udělat opačně, ale většinou se dívám pouze na aktuální datum.

 

Jinak jsem si to včera musel hodit na ocelový tah, protože prostě na tom ty hodinky vypadají na živo úplně jinak, tak zde hodím fotku, ale bohužel tah není tak fotogenický :D .

post-11397-0-23092100-1381484088_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkná recenze. S povděkem kvituju hlavně to, že jsi ji udělal až po určité době používání. Za tři roky soužití už člověk o svých hodinkách ví opravdu hodně a může kvalifikovaně mluvit o jejich (ne)kvalitách. Z recenze je vidět, že jsi měl při výběru šťastnou ruku. Gratuluju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jóó, jako první švýcarský jsem měl taky v hledáčku Tissot. Nakonec to ale vyhrály Epos. S tímhle přístupem, i když se ti to možná nezdá, ale nepočítej, že to jsou poslední - naopak, to jsou právě ty první :) Mimochodem ta fotka z 10.10. je parádní.

Upraveno uživatelem Radik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za názory, hodinky to jsou první, ale v hledáčku už mám další :clap: . Jinak zkouším různě hodinky pokládat a měřit odchylku a vypadá to, že dlouhodobá odchylka je lepší a pokládání na noc je ciferníkem směrem dolů jim prospívá. Později přidám screen z mobilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Rolasi, hezká recenze i fotky. Na tom tahu jsem je ještě nikdy neviděl a vypadají teda super! Měly to být také mé prvé, ale kdykoliv se objevily v prodejní sekci, tak jsem byl max. druhej. Tak jsem pro ně vyrazil do outletu a zrovna je prodali... Zavrhl jsem je, ale Tvá recenze možná znovu zažehla ohně. Uvidím, zda si ještě k sobě najdeme cestu... :lol2:

Já si to v rychlosti přečetl a já blb to špatně pochopil. Jo to je pravda, že to mohli udělat opačně, ale většinou se dívám pouze na aktuální datum.

 

Jinak jsem si to včera musel hodit na ocelový tah, protože prostě na tom ty hodinky vypadají na živo úplně jinak, tak zde hodím fotku, ale bohužel tah není tak fotogenický :D .

attachicon.gifIMG_7389.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...