Přejít na obsah

Hodinky s "aurou"


PetrM

Doporučené příspěvky

Vážení kolegové,

už pár týdnů řešíme dárek pro syna, který je taky silně hodinkově postižený. V této chvíli nosí na ruce Omegy Seamaster, klasické bondovky, které, jak říká, jsou ideální potápky vhodné přímo k obleku :) . A protože spolu tento nákup konzultujeme, došli jsme k závěru, že potřebujeme zdejší názorovou směs, která nás správně nasměruje. Navíc nechci koupit něco, co by nakonec bylo přijato bez patřičného nadšení. Syn má rád hodinky, které mají nějakou historii, takovou auru, která se kolem nich vznáší. Máme proto v této chvíli vytipovány tři favority a vypadá to, že mezi nimi se rozhodne. První jsou RLX Milgauss 116400 (zelený safír) - Rolex historie a tradice je jasná. Dalším favoritem jsou Omegy Moonwatch s měsiční fází (zatím asi 3576.50.00), legenda a poselství je jasné. A posledním ve výběru je TH Monaco, modrý cifr, prostě ty od Steve McQueena, víc netřeba psát. Ano, typově zcela odlišné hodinky, a právě o to jde. Teď potřebujeme ten správný impuls, který rozhodne. Takže se nikterak nerozpakujte psát své postřehy, rady a doporučení, za všechno jsme vděční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 201
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak pokud chceš opravdu hodinky s aurou tak Milgy mi ničím vyjímečné nepřijdou (až na to že jsou od Rolexu)...Speedy s měsíční fází taky už nejsou těmi správnými legendami...vítězí tedy Monaca, které patří podle mého do top 5 legendárních hodinek...ale možná bych zkusil zakomponovat ještě již zmíněné Suby, ty tu auru mají obrovskou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Efreeti: Proč bys vyřadil Monaca ? Nějaká zkušenost ?

To Kamil: Omegy zůstanou doma. Dík za názor. Ano, rozdíl tvaru pouzdra je jeden z důvodů, proč jsou Monaca zůstala ve výběru.

Žádná osobní zkušenost všechny 3 sem viděl akorát za výlohou.

Prostě názor nezaujateho člověka.

 

Tagy bych vyřadil proto že sem nikdy nepochopil "uctívání" McQueena. Pro mě je to jen herec. Takže logicky me neberou ani Monaco. Zároveň je nejmenší šance ze by je ocenilo nezasvěcené okolí... A to u hodinek v takové ceně je hledisko které se musí vzít v úvahu. Prostě nejmenší machrindex jak se to tu dřív nazývalo

 

Speedmaster bych vyřadil proto že už omegy máte.

 

Milgauss bych vyřadil proto že jsou to nejméně typické RLX.

 

Proč ty nebo ty ano... To tu zazní ještě mockrát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Zároveň je nejmenší šance ze by je ocenilo nezasvěcené okolí... A to u hodinek v takové ceně je hledisko které se musí vzít v úvahu. Prostě nejmenší machrindex jak se to tu dřív nazývalo

To já naopak považuju za největší výhodu! :)

 

 

Kule mají speedy a TH...

Jenže když speedy, tak ty, co byly na měsíci a Omegy už stejně má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, žádný machrindex neřešíme. Určitě není zapotřebí si takhle zvedat ego. Navíc hodinkám rozumí každý stý člověk, takže o to vůbec nejde. Pojali jsme to jako hodinky s příběhem. Jo, Milgy se tomu trochu vymykají, ale mají něco do sebe...(minimálně ten zelený safír). Kluk u ČEZu nemaká, takže zmagnetizování nehrozí, jsou to prostě pěkné rolády...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně tam Milgauss nepasují. U nich mi ta aura chybí, bohužel. Pokud Rolex s historií a aurou, tak nejvíc jsou podle mě Daytony a v poměrně dalekém závěsu Submariner. Ze zbývající dvojice bych subjektivně volil Speedmastery, jelikož se mi líbí ta komplikace, stroj a průhled na něj. Ale TH Monaco jsou opravdová konkurence.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za prvé je třeba konstatovat, že syn se teda má, a že každý by si otce jako Ty přál! Ale na druhou stranu, on je taky skvělý člověk, takže si je vskutku zaslouží! :cool02: ale když už to šlo takto oficiálně přes forum, tak bych toho chtěl využít i jako velké poděkování, takže: díky tati!  :king:

 

Jinak děkuji také všem za reakce a jen dál. Jde vidět, že argumenty, které při výběru máme, zaznívají postupně u reakcí jednotlivých členů. Jen pro upřesnění, ona otcem avizovaná aura, atmosféra hodinek, nějaký příběh kolem nich, je jen z jedním atributů rozhodovacího procesu. Řeším také samozřejmě strojek, design, atd. Proto jsou semifinalisté tak diametrálně odlišní. Pro Tag Heuer hraje cool retro design, díky tvaru odlišnost od mých seamasterů a koule díky automobilové atmosféře kolem nich. Rolex má neskutečnou sílu značky, ale ne ve smyslu "koukejte všichni, mám rolexky" (což beru spíš jako negativum), ale od strojku, přes materiál, atd. Millgausy nemají žádnou specifickou atmosféru, jen se mi prostě a jednoduše líbí a na ruce vypadají geniálně. Speedmastery ohledně avizované aury samozřejmě vynikají, měsíční fáze se mi jako komplikace vždy strašně líbila a zrovna u moonwatch mi celkem dává smysl a tak nějak zapadá. Vypadají skvěle i na ruce, ale jak EFREETI trefil - Omegy mám. Není to na diskvalifikaci, ale zase jim to nepřidává.

Pokud by vás napadlo i něco dalšího v této finanční úrovni (Millgaus už jsou trochu přes.), budu rád i za další inspiraci, samotná procedura vybírání je stejně nejkrásnější.. A sám jsem zvědavý, jaké fotky budeme na konec tohoto vlákna s díky všem, co nás navedli ke správné volbě, uploadovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to kupujete jako další hodinky do rodiny, tak bych volil rozumem a vášní - tzn. bych se vykašlal na nové a vletěl do původních Monak, nebo do nějakého vyhledávaného modelu od Moonu...( Viz vlákno z reportáže z jejich srazu ). 


Měli by jste doma něco s opravdovou aurou a zároveň by se minimalizovala ztráta financí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně atmosferických Rolexů naprosto souhlasím s Jacobem - Daytony jsou Daytony, ale jejich cena už je přešlap a pokud bychom se pohybovali už v jejich úrovni, trojice by byla jiná a kdo ví... na ruce jsem měl všechny poměrně dlouho, nejvíce sedí rlx, ale ani s monacama jsem neměl problém. jen mě trochu znervózňuje dost vyčnívající sklíčko nad pouzdrem, bude to asi jen otázka času, kdy jím o něco vezmu a můj výkřik se ponese okolím.. Mám i wristshoty mobilem, tak by asi nebylo od věci to tady dát..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...