Přejít na obsah

Seiko vs Festina


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

chci si koupit prní trochu lepší hodinky. Vybral jsem si dva typy, ale nevim, který je lepší nebo spíš co od nich čekat. Už jsem skoro koupil Seika, ale v obchodě jsem uviděl tyhle Festiny a zaváhal jsem. Vzhledově se mi líbí oboje. Z těch Festin se mi libí víc varianta s koženým řemínkem. U Seika se mi líbí s ocelovým řemínkem.

 

Které by jste mi doporučili a proč?

 

Seiko sndc85p1

http://www.hodinky.cz/seiko-chronograf-sndc85p1.html

 

Festina 6821/3 s koženým řemínkem

http://www.hodinky-365.cz/festina-sport-6821-3-x134838

 

Festina 6823/3 s ocelovým řeminkem

http://www.hodinky.cz/festina-sport-chrono-6823-3.html

 

Díky za Vaše názory

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Festiny Ti tady asi doporučí málokdo, nikoli ale proto, že by to byly špatné hodinky, které se Ti rozsypou těsně po záruce. Spíše se jedná o značku vyhoněnou reklamou a odkoupenou od původní švýcarské firmy. Od r. 1983 je ale produkce plně španělská. Seiko má svou tradici, včetně vlastních hodinových strojků, což se o Festině rozhodně říct nedá. 

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko ale podle mne dělá i hezčí chrona než jsou ty, které jsi postoval. Zkus se třeba poohlédnout po zahraničních eshopech jako jsou např.:

http://mywatcheshub.com/index.php?main_page=index

 

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jenom to,že jsi se zde zaregistroval a žádal o radu v tomto srovnávacím duelu ukazuje,že chceš peníze investovat smysluplným směrem a že máš o hodinky alespoň minimální zájem.Proto jdi do Seika,má všechny trumfy v ruce.Festiny neber,těch se prodá dost lidem,kteří o hodinkách nic vědět nechtějí a je jim to fuk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se také klonil k Seikám. Ty první z tvého seznamu má můj kolega. Přivezl si je ze zahraničí (jen si nejsem jistý zda nemá jinou barevnou kombinaci). V každém případě s nimi je velice spokojený. Měl jsem je na ruce, a ač tento typ hodinek (chrono) není můj šálek čaje, měl jsem  z nich dobrý pocit. Naíc ani ta cena není kdo ví jak šílená. Podle mne jejich nákupem určitě neuděláš chybu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou moc děkuju za info.

 

Určitě beru ty Seika. Stejně na ně koukám už skoro rok, tak si je vemu.

 

Líbí se mi možná víc právě s koženým řemenem viz. tohle video:

 

nebo fotka:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-sndc89p2

 

Spíš si, ale vemu řemen kovový a kožený si možná dokoupím. Koupím to přes yorkshirewatches.co.uk Je to z EU, dva roky záruka, kompletní balení. Nechce se mi kupovat první hodinky z Asie s tím, že nebudu mít kompletní balení nebo si nebudu jistý jestli jsou pravé. S yorkshirewatches.co.uk si píšu cca týden a budou je mít na skladě do 14 dní, pak mi dají vědět. Na netu si obchod chválí a hlavně mají i kamenou prodejnu, takže by to mělo být OK.

 

Jinak tohle forum je strašný mor. Člověk si to tu začne číst a pak nemůže skončit. Teď chci tyhle hodinky. Příští rok koupím ještě nějaké klasické automaty.

 

Ještě jeden dotaz. Jakou má životnost kožený řemen s každodením nošením? V obchodě mi kožený řemen spíš vymlouvali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj se řemene,jasně není bůh ví co do vody,trpí potem,když odejde,udělá Ti někdo z místních mistrů kůže pořádnej řemen a bude.Nebo si vybereš na StrapShopu,nabídka je široká.Jsou hodinky,který si jinak než na řemenu neumím ani představit a jsou to potápky.Takže neřeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tenhle model se mi z těch seiko chron líbí asi nejvíc. Akorát ještě malý upozornění - velká sekundovka se hejbe jen při spuštěnejch stopkách. Normální čas ukazuje malá sekundovka v jednom ze subciferníků a ta velká zůstává nehybně na dvanáctce. Ty hodinky tak působěj trochu mrtvý, což někomu může vadit:).

 

Řemenu se neboj, nějakej ten měsíc ti vydrží a není problém kdykoli za pár stovek koupit jinej třeba ze strapshopu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...